Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

de wolf is terug

Al jaren doet het gerucht de ronde, dat de wolf onze kant op komt. Vanuit Duitsland en de landen oostelijk daar weer van. Diverse keren duiken er in de media berichten op, dat in het oosten en midden van ons land zo'n sprookjesdier is gesignaleerd, alleen harde bewijzen van Midas' aanwezigheid werden niet geleverd. Een tijdje geleden werden in een boerenweide in het midden van het land een paar schapenkadavers aangetroffen. Volgens kenners waren de schapen door een wolf te grazen (aardige beeldspraak) genomen.
"Kan het geen loslopende hond geweest zijn?" dacht ik, want waarom zou een door honger gedreven wolf een paar schapen aanvreten. Wolven jagen immers om hun honger te stillen en niet om een voedselvoorraad aan te leggen? Zeker niet in de zomer. Maar volgens de kenners was dit echt het werk van een of een paar wolven.
Een tijd lang blijft het stil rond de wolf. Tot een paar weken geleden het onomstotelijke bewijs werd geleverd, dat de wolf inderdaad zijn herintrede in het land heeft gemaakt. Op de televisie werden de vanuit een rijdende auto met een videocamera gemaakte beelden getoond van een wolf, die op zijn gemak, keurig rennend over het trottoir, een dorp in de Flevopolder doorkruiste. Nu was er geen discussie meer mogelijk. Dit was een levensechte wolf. Of om het in Algemene Inlichtingen en Opsporings Dienst termen te formuleren: Een lone-wolf. Een soort die volgens deze dienst vaak voor de troepen uitjaagt en die door middel van onvoorspelbaar terroristisch gedrag dood en verderf zaait. Dit keer onder een kudde onschuldige schapen. De eerste Kamervragen over welke beleidslijnen ten aanzien van de herintredende wolf in acht genomen dienen te worden, zijn al door de Partij voor de Dieren gesteld. Roodkapje en grootmoeder zaten als belangstellenden op de publieke tribune.

Schrijver: hans uil, 13 augustus 2016


Geplaatst in de categorie: milieu

3.3 met 3 stemmen 701Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)