Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Christina Victoria Grimmie - I Bet You Don't Curse God

Je bent geboren op 12 maart 1994 in Marlton (Evesham), New Jersey, gesticht in 1676 door boeren uit Wales/Engeland. Je ouders zijn Tina en Albert Grimmie. Je moeder werkte als receptioniste, totdat ze de diagnose borstkanker kreeg. Je vader werkte bij het breedbandtelecommunicatiebedrijf Verizon Communications in Manhattan, New York City. Je was van Italiaanse en Roemeense afkomst. Op je zesde hoorde je vader, dat je een zangtalent had en op je tiende begon je met pianolessen, al speelde je vooral op het gehoor. In Marlton zat je op de Baptist Regional Elementary School en je zat op de Cherokee High School in de provincie Burlington County.

Je was een diepgelovige christin en je ging ter kerke in de Fellowship Alliance Chapel in Medford, waar Kenneth G. Miller is geboren, een geoloog aan de Rutgers University in New Jersey, vernoemd naar de oorlogsheld/filantroop/kolonel Henry Rutgers (1745 - 1830). Je verhuisde naar Los Angeles, waar je thuis schoollessen kreeg. Je was een activiste voor dierenrechten en je deed mee aan fondsenwerving evenementen voor de Humane Society of the United States. Ter ere van jou werd de Christina Grimmie Animal Medical Fund opgericht.

Op je vijftiende begon je video's op You Tube te zetten. Je coverde Adele, Hannah Montana, Miley Cyrus en de rapper Nelly. Je was enorm populair en je werd ontdekt door de moeder van Selena Gomez, Mandy Cornett. Selena was je mentor en je was haar achtergrondzangeres. Je oudere broer Marcus was je roadmanager tijdens je optredens. Je opende zes weken de We Own the Night Tour van Selena. Op 14 juni 2011 verscheen je EP 'Find Me', met naast de titelsong o.a. 'King of Thieves', 'Unforgivable', 'Advice', 'Not Fragile' en 'Liar Liar'. Op 20 mei 2014 werd je derde in seizoen 6 van The voice, wat door Josh Kaufman is gewonnen.

In januari 2012 verhuisde je naar Los Angeles om je zangcarrière voort te zetten. Je zong in de tienergroep Rising Tide en je opende de Stars Dance Tour van Selena. Op 6 augustus 2013 verscheen je eerste en enigste studio-album 'With Love' bij Maker Music, met naast de titelsong o.a. 'Tell My Mama', 'Make It Work', 'Feelin' Good', 'I Bet You Don't Curse God' en 'Think of You'. Op 21 februari 2016 verscheen je tweede EP 'Side A', met 'Snow White', 'Anybody's You', 'Deception' en 'Without Him'. Je bereidde je tweede album voor en je singles 'Must Be Love', 'Stay With Me' en 'Shrug' verschenen. Je was idolaat van de christelijke zangeres Stacie Orrico en je bent vooral door Christina Aguilera beïnvloed.

Op 10 juni 2016 was je handtekeningen aan het uitdelen na een concert met de poprockband Before You Exit bij The Plaza Live in Orlando. Daar ben je met vier kogels doodgeschoten door de 27-jarige Kevin James Loibl, die het niet waard is om hem een fan van jou te noemen. Je broer viel de moordenaar nog aan, maar hij wist te ontsnappen. Je werd naar het Orlando Regional Medical Center gebracht, waar je overleed. Je werd 22 jaar en je bent begraven in je woonplaats Medford in South Jersey. Selena Gomez schreef: 'Mijn hart is absoluut gebroken. Ik mis je, Christina.'.

De lafhartige dader Kevin was hysterisch en krankzinnig verliefd op jou en een zwaargestoorde psychopaat. Hij probeerde zichzelf superaantrekkelijk voor jou te maken, hij onderging haartransplantatie en een oogcorrectie en hij werd veganist om af te vallen. Zijn verleidingsplan mislukte, waarna hij zwaar gefrustreerd een suïcide- en moordplan ontwikkelde. Deze obsessieve gek sleurde jou gewetenloos mee. Na zijn walgelijke, inhumane en goddeloze misdaad heeft hij zelfdoding gepleegd.

Schrijver: Joanan Rutgers, 1 september 2016


Geplaatst in de categorie: idool

3.2 met 4 stemmen 43Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)