Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Nieuwe, politieke, rechtse vertakking nu al uitgebloeid

In 'Het Parool' van 29 september 2016 staat een nieuwsartikel van Tobias den Hartog over de publicist/jurist Thierry Henri Philippe Baudet, die de nieuwe politieke partij Forum voor Democratie heeft opgericht. Even kort kennis maken:
Thierry (de Slingeraar) is geboren op 28 januari 1983 in Heemstede. Hij zat op het Stedelijk Gymnasium in Haarlem, waar hij zijn medestudenten 'gemeen, onaangenaam en dom' vond.
Zijn ouders zijn gescheiden.
Hij studeerde geschiedenis en rechten aan de Universiteit van Leiden. Zijn hoogleraar rechtswetenschap Paul Cliteur zegt: 'Ik vind Wilders een moedig man, maar Thierry heeft een veel bredere visie'.
Thierry publiceerde in het universiteitsblad 'Mare', een soort kweekvijver voor NRC-auteurs. Blijkt wel, want hij was ooit om de twee weken columnist van die krant. Andere ex-leden van 'Mare' zijn o.a. Maarten Biesheuvel, Boudewijn Büch, Bas Haring, Ilja Leonard Pfeijffer, Franca Treur en Piet Vroon.

Onze Thierry was één van de initiatiefnemers van GeenPeil, over die Oekraïne-commotie, wat hem samen met de clowneske medestrijder Jan Roos geen windeieren heeft gelegd. Natrillend van dat megasucces schiet hij nu door en waant hij zichzelf de nieuwe messias in de Haagse slangenkuil. Hij is zeer kritisch op Brussel, net als Wilders, en hij denkt dat hij meer bagage in pacht heeft.
Toch zegt de hoogleraar rechtsfilosofie Andreas Kinneging terecht, dat hij beter niet zo hard van de hoge toren moet blazen en dat hij beter nog meer kan lezen en leren. Hij is als een wild, ongetraind paard, dat zich bij voorbaat al vergaloppeert.
Oud-medestrijder van GeenPeil Bart Nijman noemt Thierry een narcist, een egocentrische opportunist en een ijdel mannetje. Bovendien dweept hij met de vrouwonvriendelijke versiergoeroe Julien Blanc, die zo ongeveer aanranding promoot. Zijn ex-vriendin hekelt hem tot op het bot en bij de JOVD, waar hij lid van schijnt geweest, weten ze van niets en is hij de grote, onzichtbare man, die nu een grote mond opentrekt.

Binnen de academische wereld krijgt Thierry geen aansluiting, omdat die linkse knakkers hem te rechts vinden, zegt hij. Maar een interessante baan onder de publicist Paul Scheffer is hij na een jaar al zat. Geen wonder dat de academici zijn vluchtige en grillige gedrag dan afwijzen.
De politicoloog Chris Aalberts stelt zelfs, dat Thierry een kamerzetel ambieert, omdat hij daar financieel op vooruit gaat. Met zijn lezingen verdient hij hetzelfde als een vuilnisophaler. Thierry valt keihard door de mand, nog voordat hij op de deur van de Tweede Kamer heeft geklopt.

Professor Kinneging fluistert ons nog even toe, dat Thierry erg overtuigd van zijn eigen gelijk is, wat in een coalitieland niet erg handig is. Voorts vindt Thierry heel veel dingen hoogst interessant, maar vaak maar voor heel even. En tja, zo kom je nooit tot diepgang en geloofwaardigheid. Dan ben je nog minder dan een tweede Wilders.

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 september 2016


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 4 stemmen 77Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)