Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Sir Rod Stewart - Forever Young

je bent geboren als Roderick David Stewart op 10 januari 1945 in Highgate, Noord-Londen, op 507 Archway Road. Je was de jongste van de vijf kinderen van de Schotse Robert Stewart en Elsie Gilbart. Je moeder is in Upper Holloway opgegroeid. Als kind ben je verwend en je was een liefhebber van spoorvervoer nabootsing. Je familie was idolaat van voetbal en dol op muziek. Al Jolson en zijn hits werden vaak gezongen. Je werd ook beïnvloed door Little Richard en Bill Haley & His Comets.

Op je vijftiende verliet je de school en werkte je korte tijd als zeefdrukker. Je vader stimuleerde je om profvoetballer te worden. Toch koos je voor de muziekwereld. Je was krantenbezorger en arbeider voor Highgate Cemetery. Je werkte in een uitvaartcentrum, je was hekkenbouwer en tekenaar. Je woonde in een beatnik-woonboot in Shoreham-by-Sea. In 1962 had je een relatie met de kunststudente Suzannah Boffey, met wie je samen een dochter kreeg, die geadopteerd werd.

Met de folkzanger Wizz Jones sliep je onder de Parijse bruggen en in Spanje werd je opgepakt voor landloperij en het land uitgezet. Terug in Londen zat je in een rhythm and bluesgroep. In juni 1964 verscheen je eerste single 'Up Above My Head'. Je raakte bevriend met Ronnie Wood en je zong mee op de albums 'Truth' en 'Beck-Ola' van Jeff Beck. In 1969 verscheen je solo-debuutalbum 'An Old Raincoat Won't Ever Let You Down'. Je was de zanger van de band Faces en in 1970 verscheen jullie album 'First Step', in 1971 de albums 'Long Player' en 'A Nod Is as Good as a Wink... To a Blind Horse' en in 1973 'Ooh La La'.

Van 1970 tot 1984 was je met Alana Hamilton getrouwd, met wie je twee kinderen kreeg; Kimberly Alana en Sean Roderick. In 1971 verscheen jouw solo-album 'Every Picture Tells a Story', met 'Maggie May'. In 1972 verscheen 'Smiler' en eind 1975 verliet je Faces. Je verhuisde naar Los Angeles en in 1975 verscheen 'Atlantic Crossing', met 'Sailing' en 'I Do not Wanna Talk About It'. In 1976 verscheen 'A Night on the Town', met 'The First Cut Is the Deepest' van Cat Stevens en 'The Killing of Georgie', over de moord op een homoseksuele man in New York City. In 1977 verscheen 'Foot Loose & Fancy Free', met 'Hot Legs' en 'You're in My Heart'.

In 1978 verscheen 'Blondes Have More Fun', met 'Da Ya Think I'm Sexy?'. In 1980 verscheen 'Foolish Behaviour', met het aanstekelijke 'Passion'. In 1981 verscheen 'Tonight I'm Yours'. In 1984 verscheen 'Camouflage', met 'Some Guys Have All the Luck'. In 1988 verscheen 'Out of Order', met 'Forever Young', wat je samen met de gitarist Jim Cregan en de toetsenist Kevin Savigar schreef. Toch is het lied sterk te vergelijken met het lied met dezelfde titel van Bob Dylan, die daarom meedeelde in de royalty's. Het is één van je favoriete songs. Je zong het later ook met je dochter Ruby.

Van 1983 tot 1990 had je een relatie met het model Kelly Kay Emberg en op 17 juni 1987 is jullie dochter Ruby geboren, die nu mode-model en zangeres is. Van 1990 tot 2006 was je met het model Rachel Hunter getrouwd, met wie je twee kinderen kreeg; Renée Cecili en Liam McAlister. In 2007 ben je in de Cervara Abbey nabij Portofino met het model Penny Lancaster getrouwd, met wie je twee kinderen kreeg; in 2005 Alastair Wallace en in 2011 Aiden Patrick. Je fortuin wordt op zo'n 150 miljoen pond geschat.

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 2 stemmen 78Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)