Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Gavin Clark - God Song

(voor Gavin Clark (1969 - 2015))

Je bent geboren op 25 januari 1969 in Londen. In de late jaren bakte je chips in het pretpark Alton Towers. Je woonde samen met je vrouw Judy in een caravan en jullie kregen samen vier kinderen. Je was een pizza-koerier en vanaf je twintigste had je aanvallen van depressie en paniek. Door je psychische aandoening was je verslaafd aan alcohol en drugs.

De filmmaker Shane Meadows werkte ook bij Alton Towers. Shane is geboren op 26 december 1972 in Uttoxeter, Staffordshire. In Staffordshire werden Shane en jij vrienden en jouw muziek verscheen bij al zijn films, o.a. bij ' This Is England', 'Small Time', 'Twenty Four Seven', 'Somers Town' en 'Le Donk & Scor-Zay-Sea'. Zijn laatste film 'The Living Room' is een concert-documentaire in jouw woonkamer in Stoke-on-Trent. Shane vergeleek jou met Nick Drake en Tim Rose. Je songwriting werd met die van Elvis Costello en Gram Parsons vergeleken. Je was lichtgeraakt, verlegen en onzeker.

In 'The Living Room' zitten er vijftien mensen bij jou in de voorkamer en je probeert een nieuw lied te zingen, maar je keel is droog en je vingers beven over de gitaarsnaren. Het gaat niet. In 'This Is England' zing je een geweldige versie van 'Please Please Let Me Get What I Want' van The Smiths. Je werkte samen met de producer John Reynolds, die ook met Sinead O'Connor had samengewerkt.

In 1997 was je een jaar de zanger van de band Kiosk uit Nottingham. De andere bandleden waren de gitarist Paul Bacon, de bassist Robert Brooks en de drummer Dominic Dillon. Er verschenen twee EP's en het album 'Crazy on the Weekend'. Van 2002 tot 2009 was je de zanger van de folkband Clayhill, met verder Ali Friend en Ted Barnes. In 2004 verscheen het debuutalbum 'Small Circle' en was Clayhill speciaal te gast bij een speciaal kerstconcert in de Queen Elizabeth Hall in Londen. In 2006 het album 'Mine at Last'. Er verschenen ook twee EP's; 'Acoustic' en 'Afterlight'. Het nummer 'Afterlight' stond in de soundtrack van Shane's succesvolle thriller 'Dead Man's Shoes'.

Je hebt ook meegewerkt aan de elektronische muziekgroep Unkle, in 1994 opgericht door de schoolvrienden James Lavelle en Tim Goldsworthy. In 2007 verscheen hun derde album 'War Stories', waarbij je meewerkte op de nummers 'Keys to the Kingdom' en 'Broken'. In 2008 verscheen het album 'Titles End...Stories for Film', waarbij je meewerkte aan de nummers 'Cut Me Loose', 'Blade in the Back', 'Against the Grain', 'Can't Hurt' en 'Heaven'. In 2010 verscheen het album 'Where Did The Night Fall', waarbij je meewerkte aan de nummers 'Falling Stars' en 'The Healing'.

Vanaf 2011 werkte je aan het album 'Evangelist', losjes gebaseerd op jouw eigen leven. Op 26 mei 2014 verscheen jouw solo-album 'Beautiful Skeletons', met o.a. 'Never Seen the Sea', 'When We Had Faces', 'Painted Glass', 'The Russian', 'Hurricane' en 'Spotlight for Sunshine'. Je had je hele leven geworsteld met angsten, depressie en alcoholisme.

Op 16 februari 2015 pleegde je in Londen zelfdoding via een overdosis slaappillen. Je werd 46 jaar. Na je overlijden hebben James Griffiths en Pablo Clements ervoor gezorgd dat je album 'Evangelist' voltooid werd. Je oudste zoon zingt mee op het album. Met o.a. 'The World That I Created', 'Same Hands', 'Know One Will Ever Know', 'God Song', 'I Wanna Lift You Up' en 'Holy Holy'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 19 november 2016


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 3 stemmen 46Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)