Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Erdogan zet zichzelf flink voor schut

Als er voor de Blauwe Moskee een schandpaal voor leugenachige premiers zou staan, dan zou Recep Erdogan daar meteen in moeten worden vastgezet. Na zijn scheldkanonnades over zijn uit de dictatorsduim gezogen idee, dat wij Nederlanders fascisten en nazi's zijn, doet hij er daarna nog eens een schep bovenop door ons van een 'verrot karakter' te betichten en verwijt hij ons de moord op zo'n 8000 vermoorde Bosniërs bij de val van Srebrenica. De spanning van de verkiezingen wordt zelfs overschaduwd door het verbale geweld van deze knettergekke boeman. Het enge vond ik vooral al die keurig in het pak zittende toehoorders (bijna alleen mannen!), die braaf hun misleidende leider van applaus voorzagen, terwijl je ook in Turkije op internet de waarheid omtrent Srebrenica kunt opzoeken. Het was namelijk Mladic en zijn Bosnisch-Servische troepenmacht die die duizenden moslim-Bosniërs hebben vermoord. Het was niet zo dat onze manschappen erbij stonden en er naar keken, ze konden gewoonweg niet militair reageren, omdat ze klem zaten. En het is zeker te gek voor woorden om hen zelfs indirect verantwoordelijk te stellen.

Het drammende geschreeuw van de potsierlijke zeeroverskapitein Erdogan begint de spuigaten uit te lopen en hij ziet het liefste de Turkse vlag op het Torentje wapperen en Mark Rutte ergens in een donker cachot in handboeien en op water en brood zettend, zoals hij ook met al die duizenden Turkse journalisten, rechters en coupplegers heeft gedaan. Ongeveer hetzelfde wat zijn Russische variant doet, ik bedoel, een moord hier en een moord daar om de macht te behouden. De machtswellusteling Poetin liet zelfs de onschuldige zangeresjes van Pussy Riot in een gruwelijk werkkamp opsluiten. Moslima's zijn al onderdrukt, dus dat zit al in orde volgens Erdogan. Toch zijn er ook genoeg moslima's, die (stiekem) wel werelds en liberaal zijn. Ja, die Erdogan zit flink in de nesten, vooral ook in zijn eigen land.

En dan die 'Hollandse' Erdogan-kloon van de boze Denk-partij Kuzu, die zogenaamd niet met Jan Roos in debat wilde, maar in wezen lafhartig niet met de overduidelijke leugens van zijn hero Erdogan geconfronteerd wilde worden. Ook al kwam dit bange hondje niet opdagen, Jan wist hem desondanks finaal te weerspreken. Al die valse ophitserij van persoonlijk diep gefrustreerde mannetjes, daar moeten we niet intrappen, want die willen over de hoofden van het naïeve volk heen zelf onrechtmatig floreren. Heersers, die gewetenloos en geslepen oorlogszuchtige woede in mensen willen los maken, deugen voor geen millimeter. De testosteronmacho's zijn gemakkelijk op te hitsen en te manipuleren tot zogenaamd eerzuchtige, destructieve daden en dat weet een volksmenner als Erdogan. Hij is een harde en vierkante man, die gedijt met ruzie maken en de hete aardappels doorgeven. Gelukkig nemen wij die zeker niet aan en hebben we op een waardige en adequate manier onze democratie verdedigd.

Jeroen Pauw opperde in zijn praatprogramma met Eva Jinek tegen ex-premier Rutte, dat de escalatie met de Turken er ook voor had kunnen zorgen, dat er nu vijandelijke bommenwerpers van de Turken boven ons land vliegen. Gezien de dwaze en venijnige retoriek van die onbekwame premier E. kan hij nog wel eens nog verder gaan doordraaien en op een dag vanuit Ankara Nederland de oorlog gaan verklaren. Dan zou door deze gothic-nar ons natuurlijk het lachen vergaan, want onze strijdkrachten zijn absoluut niet opgewassen tegen het Turkse leger. Maar, wij zijn een betrouwbaar NAVO-lid en Duitsland zal als eerste ons verdedigen. Bovendien zullen Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Tsjechoslowakije, Zwitserland en Polen geen vijandelijke, Turkse vliegtuigen boven hun grondgebied dulden en ons eveneens verdedigen. Ik vermoed dat Frankrijk, Italië, Denemarken, Griekenland en Engeland dan ook in actie zullen komen.

Bovendien zou het van de meest grote lafheid getuigen om de Calimero van Europa militair aan te vallen en dan ook nog op de meest valse, zelfverzonnen, mesjokke redenen. Ik meen het serieus, maar levensgevaarlijke, onbehandelde dictators moeten in feite direct worden afgezet en naar een gesloten inrichting gestuurd, waar ze verplicht levenslang in psycho-analyse moeten gaan en antidepressiva en psychoseremmers slikken. Daarbij zijn doorgeprikte machtswellustelingen zoals Erdogan, Trump en Poetin zeer slechte filosofen en is hun EQ sterk onder niveau. Ze zijn vaak op de machtsmethoden aangepaste marionetten en hun humane kwaliteiten zijn onderontwikkeld. Ze hebben alles op alles gezet om aan de macht te komen, daar waar de grootste luxe heerst, maar de innerlijke transformatiewegen hebben ze gemakzuchtig overgeslagen.

Ik vraag je nog even om aan de ex-president Barack Obama te denken en dan in vergelijking met Recep Erdogan. Voel je hoe diep het verschil tussen humanistische elegantie en mensonterende leugenachtigheid is?......

Schrijver: Joanan Rutgers, 15 maart 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 2 stemmen 57Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)