Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Zeepaardje

Citaat: KWAAD IS NODIG VOOR KARAKTERVORMING

De ervaring van lijden, persoonlijk of bij anderen, kan iemands geloof kapot maken of iemand de lust benemen om ooit (opnieuw*) in een Hogere Macht te geloven. Het is mij overkomen.
Het is mij gebeurd. 'k Ga nauwelijks tot niet meer naar de kerk, maar wel naar een gespreksgroep, samen met een vriendin die op Hem vertrouwt, en die brengt mij niet direct dichter bij de Almachtige, maar maakt mij wel wijzer. 'k Ben eigenlijk een soortement van MISFIT, een buitenbeentje. Tegelijkertijd ook weer het tegenovergestelde van dit begrip MISFIT, aangezien ik van begin af aan altijd heb willen en kunnen praten over de flinke klappen die ik in het verleden heb opgelopen: coma n.a.v. een 'op hol geslagen hart', ergotherapie, verandering van functie binnen het bedrijf alwaar ik werkte, openhartoperatie en, kort samengevat: ontheffing uit mijn functie, ofwel genadeloos en onterecht ontslag. Bewijzen hiervoor zijn allemaal opgeslagen.
Enige tijd geleden las ik de onder de titel van deze beschouwing geplaatste zin, die ik hierbij graag herhaal:

KWAAD IS NODIG VOOR KARAKTERVORMING

Een zin die ik voor 100% kan onderschrijven. Overigens betreft dit niet slechts kwaad dat iemands karakter vormt. Wel is kwaad bepalend, daar negatieve ervaringen de positieve onderstrepen, eruit lichten. Die van het slachtoffer welteverstaan.

KEN JE BREIN

Haal het beste uit je brein

Nieuwe inzichten, nuttige tips & handige apps

Een artikel, lees: onderwerp uit JUIST
- meer wereld, meer weten - jaargang 5 - nummer 37 - april 2017


Mijn hersenstam functioneert en zeker functioneerde gedurende mijn coma destijds, daar deze het verschil maakt tussen coma en hersendood. 'Gelukkig' lag ik 'slechts', eveneens tussen aanhalingstekens, 45 uur in een positie van volkomen bewusteloosheid...! Mijn hersenstam zal ik dus ten allen tijde, dus eeuwig dankbaar zijn. Het is het oudste deel van de hersenen, zich bevindend aan de onderkant van het brein en vormt de overgang tussen het ruggenmerg en de rest van het centraal zenuwstelsel en is belangrijk bij veel vitale basisfuncties zoals ademhaling, bloeddruk en hartslag.

FUNCTIONEREN VAN DE HERSENSTAM MAAKT HET VERSCHIL TUSSEN COMA EN HERSENDOOD

Gelukkig, een geluk bij een ongeluk, zelf noem ik het een persoonlijk drama, daar mijn basis, werk en vriendin, op mijn 23ste genadeloos onder mij vandaan werd getrokken, bleef mijn hersenstam intact en functioneren, aangezien anders leven als een kasplantje en voor 100% afhankelijk zijn van anderen, eerder feit dan fictie zou zijn.
Het leven dat ik in de jaren '90 van de inmiddels 17 jaar vervlogen eeuw voor ogen had, is 'IN COMA OPGEGAAN', maar door verhuizing, ander werk, de rivier, maar bovenal andere mensen, leef ik inmiddels een leven dat uitstekend bij deze ex-comapatiënt past. Dat een leven niet te plannen is, in elk geval wat mij betreft, staat als een paal boven water en is dus voor 100% feit.

Zowel mijn 'zeepaardje' als wandbeenkwab, ofwel zowel mijn Hippocampus als pariëtale kwab zijn inmiddels alweer jaren op een - gedwongen door de omstandigheden - acceptabel niveau. Dit doet mij ontzettend goed, daar ik anders mijn bijdragen op zowel www.gedichten.nl als www.nederlands.nl wel op mijn buik had kunnen schrijven...!


*zelf toegevoegd

Schrijver: Annejan Kuperus, 19 juni 2017


Geplaatst in de categorie: werk

3.2 met 4 stemmen 65Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)