Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Wat is erger: moorden of drugs gebruiken?

De waaghals en doorzetter Tim Hofman, geboren op 9 juli 1988 in Vlaardingen, maakte een zeer indringende reportage voor het BNN-programma 'Trippers', dat over de gigantische misstanden op de Filipijnen gaat. De reportage is in december 2016 gemaakt. Tim laat schokkende beelden zien van diverse door de politie doodgeschoten drugsdealers.

Sinds de 72-jarige president Rodrigo Duterte alle drugsdealers en drugsgebruikers wil uitmoorden, is het land in burgeroorlog. Deze wrede dictator heeft de politie een vrijbrief gegeven om alle drugsdealers te vermoorden, wat die stomme politie voor extra geld braaf uitvoert.
Tim laat zien hoe de politie drugsdealers in de val lokt en dan zonder pardon tot moord overgaat. Daarna worden de feiten verdraaid en liegt de politie, dat ze uit zelfverdediging schoten.
Voorts zie je hoe Tim in een hotelkamer twee huurmoordenaars interviewt, een man en een vrouw met doeken voor hun gezicht. Die worden geregeld door de politie ingezet, wanneer ze de moordopdracht te gevaarlijk voor hun politiepositie vinden. Voor één moord krijgen ze 100 tot 200 dollar. De mannelijke huurmoordenaar vertelt dat hij zelf verslaafd is en dat als hij de kans zou krijgen, hij president Duterte zal vermoorden. 'Dus als hij vermoord wordt, dan was ik het!', grapt hij nog op huurmoordenaarsniveau. Tim is niet bang uitgevallen en hij weet zelfs vlakbij de psychopathische misdadiger Duterte te geraken. Hij smijt de vraag 'What is more worse, killing or using drugs?' naar hem toe, maar het monster zwijgt stoïcijns, terwijl Tim snel door een beveiliger wordt weggeloodst, daar hij geen vraag mocht stellen. De enge ophitser duldt geen kritiek.

Zondagavond j.l. zag ik opnieuw een uitzending van Özcan Akyol (Eus), die zijn familie in Turkije bezocht, na de mislukte coup van meer vrijheidslievende militairen et cetera. Hij bezocht ook zijn nicht, die op een markt loterijloten verkoopt. Volgens haar verkoopt ze geluk. Zodra de nabijgelegen moskee leegloopt, komen er door de staatstelevisie zwaar geïndoctrineerde moslims naar het cameragebeuren van Eus en beginnen ze al gauw stennis te schoppen en te stellen dat de westerlingen Turkije altijd in een kwaad daglicht willen stellen. Eus blijft uiterst vriendelijk en zegt dat hij ook een Turk is en dat de gefilmde vrouw zijn nicht is. De situatie wordt bedreigend en tijdens het weglopen, wordt Eus herhaaldelijk door een boze knorrepot ingehaald. 'Ga maar in Nederland filmen, daar worden onze broeders door honden aangevallen!', zegt er één. Op een reclamebord staat met flitsende neonletters 'Nederland is fascistisch!'. Een neef van Eus zegt hem, dat hij niet alles kan vertellen, want dat kan gevaarlijk voor hem zijn. De conservatieve meelopers van de leugenachtige dictator Erdogan bijten van zich af, maar ze zetten zichzelf voor schut door zo achterlijk paranoïde en fel haatdragend te doen.

Vanavond zat Özcan bij Eva Jinek en herhaalde hij nogmaals dat hij juist hier in het zogenaamd democratische Nederland door ultra-orthodoxe moslims wordt bedreigd. Het draait allemaal om een angstvallig vasthouden van een opgeklopte nepidentiteit met een absurd grote suikerfeestverslavingssaus. Wie zouden ze zijn zonder hun tradities en rituelen? Dat hangt als een zwaard van Damocles boven hun hoofd, want de vruchten worden alsmaar sneller rot en een totale ommekeer is noodzakelijk, beginnend met een flinke identiteitscrisis, met o.a. twijfelen aan de vastgeroeste, versleten, onderdrukkende indoctrinaties en de oerangst voor de innerlijke leegte aangaan.

Via Facebook heb ik mijn schrijvende collega en altijd uiterst vriendelijke, goudeerlijke en oprecht betrokken Eus even mijn steun betuigd en hij mailde 'Dank je wel' terug. Het is oppassen vandaag de dag, zogenaamde onderdrukten kunnen zich zomaar ontpoppen als de meest wrede tirannen, vooral als ze nooit voor de innerlijke weg naar spirituele vrijheid hebben gekozen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 20 juni 2017


Geplaatst in de categorie: misdaad

5.0 met 2 stemmen 57Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)