Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Linkin Park - One More Light (Dedicated To Chris Cornell)

Linkin Park was een Amerikaanse rockband uit Agoura Hills, Californië. De band is in 1996 opgericht door de vrienden Brad Delson, Rob Bourdon en Mike Shinoda. Daarna voegden Joseph Hahn, de bassist Dave Farrell en de zanger/songwriter Chester Charles Bennington zich bij de band.

Chester Charles Bennington is geboren op 20 maart 1976 in Phoenix, Arizona. In zijn jeugd is hij seksueel misbruikt door een vriend van zijn vader, waardoor hij later worstelde met zware trauma's. Hij groeide op in de oude wijken van Phoenix, waar hij aan cocaïne en methamfetamine verslaafd raakte. Hij was al op jonge leeftijd suïcidaal, omdat veel van zijn vrienden zelfdoding pleegden.

Met Elka Brand kreeg hij samen Jaime en zijn geadopteerde zoon was Isaiah. Met zijn eerste echtgenote Samantha Marie Olit kreeg hij op 19 april 2002 Draven Sebastian Bennington. Na de scheiding van Samantha verviel hij weer in zijn drugs- en alcoholverslaving. Zijn bandleden hebben hem uit de goot gehaald en laten afkicken. Samen met zijn tweede vrouw Talinda Ann Bentley kreeg hij drie kinderen; Tyler Lee en in 2011 de tweeling Lilly en Lila.

In 1996 begonnen ze als de rapcore-band Xero. Mike had een kleine studio in zijn slaapkamer gemaakt. In maart 1998 kwam Chester bij de band, die inmiddels Hybrid Theory heette. Chester veranderde de bandnaam in Lincoln Park, wat Linkin Park werd. Op 24 oktober 2000 verscheen hun debuutalbum 'Hybrid Theory' bij Warner Bros. Records, met o.a. 'Crawling', 'In the End' en 'One Step Closer'. Het album werd wereldwijd een succes. Op 25 maart 2003 verscheen 'Meteora', met o.a. 'Somewhere I Belong', 'Faint', 'Numb', 'From the Inside', 'Lying from You' en 'Breaking the Habit'. Het album was een commercieel succes.

In november 2003 verscheen het live-album 'Live in Texas' en in november 2004 verscheen het mash-upalbum 'Collision Course', met medewerking van de rapper Shawn Corey Carter. In mei 2007 verscheen 'Minutes to Midnight', met o.a. 'The Little Things Give You Away', 'In Pieces', 'Shadow of the Day' en 'No More Sorrow'. In september 2010 verscheen 'A Thousand Suns', met o.a. 'Burning in the Skies', 'Waiting for the End', 'Iridescent', 'The Catalyst' en 'Blackout'. In juni 2012 verscheen 'Living Things', met o.a. 'Lost in the Echo', 'Burn It Down', 'Castle of Glass' en 'Powerless'.

In oktober 2013 verscheen het remixalbum 'Recharged' en op 13 juni 2014 verscheen het zesde studio-album 'The Hunting Party', met o.a. 'Guilty All the Same', samen met de rapper Rakim, 'Until It's Gone', 'Final Masquerade' en 'A Line in the Sand'. Op 19 mei 2017 verscheen het zevende en laatste album 'One More Light', met naast de titelsong o.a. 'Nobody Can Save Me', 'Good Goodbye', 'Talking to Myself', 'Invisible', 'Sorry for Now' en 'Halfway Right'.

Chester hield van tatoeages en piercings. Op zijn schouders stonden koi-vissen, op zijn rug draken, op zijn linkeronderbeen de Hybrid Soldier en op zijn onderrug 'Linkin Park' in gotische letters.

Op 20 juli 2017 pleegde Chester zelfdoding door zichzelf in zijn tweede huis in Palos Verdes Estates op te hangen. Hij werd 41 jaar. Hij was zwaar depressief en hij gebruikte veel drugs en alcohol. De dag van zijn zelfdoding was de verjaardag van zijn goede vriend Chris Cornell, die de peetoom van zijn kinderen was en die hem volop geïnspireerd heeft. Chris had zichzelf op 18 mei 2017 opgehangen. De avond daarna heeft Chester tijdens een concert 'One More Light' aan Chris opgedragen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 23 juli 2017


Geplaatst in de categorie: idool

4.5 met 2 stemmen 49Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)