Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Dat is wat Hitler onder liefde verstond

(voor Geli Raubal (1908 - 1931))

Je bent geboren als Angela Maria Raubal op 4 juni 1908 in Linz, Oostenrijk, gelegen aan de Donau-rivier. De componist Josef Anton Bruckner werkte er. Hij was de leraar van Gustav Mahler. Mahler noemde Bruckner 'Half idioot, half genie'. Je was een dochter van Angela Raubal (1883 - 1949), de oudere halfzus van Adolf Hitler, die op 28 juli 1883 in Braunau am Inn is geboren en op 30 oktober 1949 in Hannover is overleden.

Jij was de half-nicht van Adolf. Toen Angela één jaar was, overleed haar moeder Franziska Matzelsberger op 10 augustus 1884. Franziske was de tweede vrouw van Alois Hitler senior, de vader van Adolf Hitler, geboren als Alois Schicklgruber. Alois was de onwettige zoon van Maria Anna Schicklgruber. Zijn derde vrouw was zijn achternicht Klara Hitler-Poïzl, die de moeder van Adolf Hitler was. Adolf koesterde haar portretfoto voorgoed. Klara was de dochter van Johann Pölzl en Johanna Hiedler en ze was een actieve, rooms-katholieke vrouw.

De Oostenrijkse Alois Hitler senior kreeg samen met Klara zes kinderen. Adolf's jongere zus was Paula Hitler, die op 21 januari 1896 in Hafeld geboren is. Vanaf de vroege jaren dertig tot april 1945 werd Paula door Adolf financieel ondersteund. Paula kon niet geloven, dat haar broer verantwoordelijk voor de Holocaust was. Haar loyaliteit voor hem was mateloos. Zij werkte in Wenen in een kunst- en nijverheidswinkel. Ze deelde de nationalistische ideeën van haar zwaargestoorde broer en ze was verloofd met de beruchte, Weense arts Erwin Iekelius, die verantwoordelijk was voor de moord op ruim 4000 geestelijk en lichamelijk gehandicapten. In 1952 ging ze in Berchtesgaden wonen, waar ze zichzelf afzonderde in een tweekamerappartement. Ze overleed op 1 juni 1960 en ze werd 64 jaar. Ze is in de Bergfriedhof in Berchtesgaden begraven.

In 1929 ging Adolf in een appartement in München wonen en werd zijn halfzuster Angele, jouw moeder, zijn huishoudster. Jij woonde ook bij hen. Je ging veel met Adolf om en er waren boosaardige geruchten over een incestueuze verhouding. Adolf was 19 jaar ouder dan jou. Jouw moeder vond hij blijkbaar te oud en onaantrekkelijk. Hij was in ieder geval zeker emotioneel afhankelijk van jou. Waarschijnlijk had je een seksuele relatie met hem en was hij bang dat je uit de school ging klappen, wat schadelijk voor zijn positie en zijn partij kon zijn. In hoeverre wist jouw moeder ervan en waarom heeft die niet tegengestribbeld? Vanwege haar afhankelijke underdogpositie? Of getemd door zijn machtswellust?

Op 19 september 1931 ben je in Adolfs appartement in München overleden. Je was gedood door een pistoolkogel uit het Carl Walther-pistool van Adolf. Men dacht aan suïcide, maar moord door Adolf is veel meer denkbaar. Vooral omdat de schuldbewuste Adolf niet bij de begrafenis van jou aanwezig was. Weer anderen dachten, dat je wat met Adolfs pistool zat te rommelen en dat je jezelf per ongeluk hebt doodgeschoten. Je werd 23 jaar. Adolf raakte acuut in een diepe depressie en hij overwoog zelfs om met de politiek te kappen. Dat heldere moment had hij moeten opvolgen. Dan had hij zichzelf niet tot een massamoordenaar kunnen ontpoppen. Iedereen zou gillend gek worden, als je met zo'n megacreap onder één dak woont. Je bent geïnfecteerd door zijn meedogenloze, gewetenloze geestesgestoordheid.

Enkele dagen na jouw begrafenis bezocht hij jouw graf op de Zentralfriedhof in Wenen. Daarna was hij ineens van zijn depressie genezen. Hij verklaarde, dat jij de enige vrouw was, waar hij ooit van gehouden heeft. Hij hing overal foto's van jou op. Als een morbide, zwarte romanticus. Zelfs al zou jij jezelf daadwerkelijk hebben doodgeschoten, omdat je levensmoe was, waar de foto's niet op wijzen, maar schijn kan bedriegen, dan nog is Adolf indirect schuldig aan jouw vroege dood, omdat hij zijn Walther niet beter heeft verborgen. Waarschijnlijk had hij jou zodanig psychisch en fysiek in zijn greep, dat je door zijn beperkende sadisme en destructieve maatregelingen geen andere uitweg meer zag. Hij heeft je zeker op psychische wijze sadistisch vermoord.

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 december 2017


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.0 met 2 stemmen 63Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)