Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Emma Gonzalez vervangt Donald Trump!

Wanneer Donald Trump deze titel leest, dan zal hij weer reageren met één van zijn geijkte clichés 'Fake news!', maar ik meen het echt en dan op een veel dieper en emotioneel niveau.
Emma Gonzalez hield een vlijmscherpe speech tegen de National Rifle Association en tegen mister Trump. Emma is een leerling op de Stoneman Douglas High School in Florida, waar een misdadiger 17 leerlingen heeft vermoord. Emma lijkt op de jonge Sinead O'Connor en ze trekt net zo fel van leer. Man, wat een vurige power en wat een heldere goudeerlijkheid! Zij wist ons te vertellen, dat mister Trump 30 miljoen dollar donatiegeld van de NRA heeft gekregen en aangenomen. De bewaker Scott Peterson weigerde in te grijpen tijdens de massaslachting. Enkele overlevende leerlingen gingen op bezoek bij mister Trump. Vooraf werd er braaf gebeden met elkaar, heel opzichtig. De gebeden van de jongeren waren zuiver en integer, maar het gebed van mister Trump sloeg nergens op en was een klap in het gezicht van de jongeren.

Na het officiële bezoek zei de pro-NRA-smiecht Trump, dat hij pleit voor meer bewapende beveiligers en bewapende leraren op de scholen. Trump heeft zelf namelijk ook overal wapens liggen in zijn Trump-Tower en zijn immense landgoed. Trump waant zich Clint Eastwood in een spannende western. Hij kan zich een Amerika zonder wapens niet voorstellen, maar toch zijn er jeugdige dromers met vredige idealen en daar krijgt hij het nog erg moeilijk mee, ook al denkt hij in zijn onterechte machtspositie van niet.

Even wat geschiedenis: De National Rifle Association is in 1871 in New York opgericht, vlak na de Amerikaanse burgeroorlog, die ook al zoveel ellende door schiettuig heeft aangericht. De NRA vindt dat iedere burger het recht heeft om zichzelf tegen kwaadwillenden met wapens te kunnen verdedigen. Maar als niemand wapens heeft, dan stop je die vicieuze cirkel en perpetuum mobile.

De helft van de Amerikanen heeft een vuurwapen in huis of waar dan ook en de NRA maakt veel reclame op de televisie. De NRA is dan ook schatrijk en rijkdom is macht. Kijk maar naar Trump, die kocht er zijn presidentschap mee. Trump is een oppervlakkige, rauwe cowboy, die zijn schietijzers nooit aan de wilgen zal hangen. Stel je voor zeg, als je dat door gaat voeren, dan kun je ook wel aan de ontmanteling van de kernwapens beginnen en dat doet Kim Jong-un ook niet, integendeel.
Die 19-jarige moordenaar Nicolas Cruz was een oud-leerling van de Stoneman Douglas High School, die zal wel geestesziek zijn. Emma Gonzalez beweert juist, dat zoiets niet uitmaakt, want het resultaat is hetzelfde. Ik durf te stellen, dat vrijwel de meeste eigenaars van vuurwapens geestelijk gestoord zijn, maar die weten handig onder de radar te blijven. Het gebod 'Gij zult niet doden!' is er niet voor niets. Gij zult in alle gevallen niet doden!

De overlevende David Hogg reageerde: 'Jij bent de president! Jij moet dit land verbinden, niet verbreken. Hoe durf je? Kinderen gaan dood en hun bloed kleeft aan jouw handen! Alsjeblieft, doe iets!'

De dodelijke kracht van wapens is enorm toegenomen, wat wapenbezit al helemaal niet meer rechtvaardigt. Het is in alle opzichten een ongelijke strijd geworden. Het heeft niets meer met de menselijke maat te maken.
Op de televisie negeert mister Trump alle kritische vragen over de wapenwetgeving. Hij vindt het wel goed zo. Hij is niet van plan om er iets aan te veranderen. Sterker nog, hij wil de wapenwedloop nog meer opvoeren door van scholen bewapende forten te maken. Hij wil het Wilde Westen nog wilder maken. Met wapens op zak blijf je iedere naaste wantrouwen en vorm je een potentiële moordenaar.

Bovendien is de kwestie van goed en kwaad, het dualisme, ook een enorme bron van talloze misvattingen in de collectieve geest van de Amerikanen en in feite alle aardlingen. Dit komt bijna altijd voort uit de gespleten gedachtegangen van godsdiensten en hun valse profeten. 'Godsdienst is opium voor het volk!', zei Friedrich Nietzsche heel wijsgerig. Godsdienst werkt verdovend en fnuikt individualistisch denken en optreden. Godsdienst kweekt irreële angsten aan. De paranoïa onder godsdienstigen is dan ook bijzonder hoog.

In 1927 schoot de boer Andrew Kehoe 38 basisschoolkinderen en 6 volwassenen dood op de Bath Consolidated School in Michigan.
In 2007 schoot de Zuid-Koreaanse student Seung-Hui Cho 32 mensen dood op de Virginia Polytechnic Institute and State University.
In o.a. Canada, Engeland en Duitsland gebeurden dergelijke massamoorden. Het feit dat men makkelijk aan dodelijke wapens kon komen, is de schuld van deze gruwelijkheden. Laat er maar een flinke golf van pacifisme over de wereld gaan vloeien.
En ja, 'Imagine' van John Lennon, die ook door een wapen is vermoord, net als dominee Martin Luther King. Of kijk naar de vreselijke beelden uit Syrië, waar die walgelijke Assad nog steeds zijn eigen onschuldige burgers, waarvan veel kinderen en vrouwen, op brute wijze doodbombardeert. Alle wapens de wereld uit! #Onelessgun.

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 februari 2018


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.0 met 3 stemmen 127Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)