Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Achter de ellebogen van Poetin's grootmacht

Met grote verbazing keek ik naar het acht-uur-journaal, waar er beelden van de slimme sluwaard tsaar Vladimir Poetin werden getoond. Tijdens zijn twee uur durende speech over het landbeleid bezigde hij ineens extreem oorlogszuchtige taal richting Amerika en Europa en de NAVO. Met een nauwelijks verholen glimlach rond zijn huichelachtige mond vertelde hij de wereld over de gigantische renovatie van de Russische kernmacht. Hij toonde ons wat beelden van een megaraket, die de hele aarde kan bereiken en die bovendien niet traceerbaar is, dus onoverwinnelijk, volgens deze pochende snuiter met een megafoon.
Hoe ouder deze kerel wordt, hoe meer zorgen hij mij baart. Zijn machtswellust kan wel eens heel naar gaan uitpakken. Temeer omdat hij zich in zijn trots gekrenkt voelt door zijn zogenaamde vijanden.

Met ijsbaden en wodka waant de dictator Poetin zich dé heerser op aarde. Er lopen alleen nog wat vervelende landen in de weg, denkt hij overmoedig en hoogmoedswaanzinnig. Dat zijn vooral democratieën en inderdaad, die stroken niet met dictaturen. Binnenkort krijgt hij zijn zoveelste ambtstermijn, ook al omdat hij al zijn oppositieleiders op sneaky wijze laat omleggen. Hij is een kille, berekenbare robot, met weinig empathie in zijn donder. Hij zegt: 'Het is geen bluf. Ik hoop dat dit verhaal iedere potentiële agressor ontnuchtert!'.
Ondertussen werpt hij zichzelf op als een potentiële agressor, die zijn weerga niet kent en doet hij stoer over zijn zware intercontinentale kernraket 'Sarmat', die een massale sluipmoordenaar is. De zotte, aangepaste poppetjes om hem heen juichen hem toe en doen alsof ze een salarisverdubbeling krijgen.

In de kern is Poetin nog steeds die zwaar afgetrainde KGB-agent, die het Westen tot op het bot wantrouwt. Het Westen kan zijn imago namelijk doorprikken en hem in één klap van zijn voetstuk stoten, vanwege zijn geraffineerde leugenachtigheid en kwade praktijken achter de schone schijn. En hoezo is dit gepoch met de dodelijkste massawapens op aarde door bedreiging uitgelokt? Daarmee misleidt hij zijn eigen volk ook, want Amerika noch Europa heeft ooit de behoefte gehad en zal nooit de behoefte hebben om Rusland te veroveren. Jazeker, ooit was er wel een Duitse gek, die dat probeerde, maar die is in de pan gehakt.

De Russen hebben inmiddels zoveel bunkers gebouwd, dat daar 12 miljoen mensen in kunnen schuilen, mocht er een kernoorlog uitbarsten. In het Oeral-gebergte is er voor de regeringsleden en hoge officieren een speciaal bunkercomplex gebouwd, dat tegen alles bestand is en zelfvoorzienend. De eventuele oorlogsveroorzakers dekken zichzelf wel in. En dat ze over lijken gaan, mag ons duidelijk zijn, gezien de samenwerking van Rusland met de dictatuur van Bashar al-Assad. Russische bommenwerpers hebben duizenden onschuldige Syriërs vermoord, samen met de bommenwerpers van Assad's regime. Er is opnieuw gebruik gemaakt van chloorgas in bomvaten, gekocht van de Noord-Koreaande dictatuur. De dictators zijn blijkbaar goed bevriend met elkaar en delen hun sadisme in het uitmoorden van opstandige burgers, die niet misbruikt willen worden en hun recht op vrijheid verdedigen.

En dan hebben we onze eigen pias Geert Wilders nog, die denkt zoete broodjes met de Russen te kunnen bakken. Dat hij de Doema (het Russische kabinet) mocht toespreken, maakte hem op zich al zot van zichzelf gewichtig voelen. Gekke Geertje zegt: 'Rusland is geen vijand en dat moeten wij er niet van maken!'. Hij laat zichzelf ook nog eens een lullig vriendschapsspeldje opspelden en daarmee denkt hij de vredesklus te klaren. Nog even snel wat twitteren, zoals 'Stop de Russophobia. Partnerschap i.p.v. vijandschap'. Dat hij met zijn schertsvertoning in Moskou veel nabestaanden van de MH17-ramp diep heeft gekwetst, wuift hij naar het land der fabelen. Geert noemt de boze nabestaanden van de MH17-ramp nepnieuws. De Russen hebben zijn aanwezigheid nauwelijks opgemerkt. Het was vooral Geert die zijn aanwezigheid heeft opgemerkt.

Het is inmiddels een rare wereld met rare kapiteins aan het roer. Okay, Poetin mag dan heel sluw zijn, maar gezien zijn opvoering van de wapenwedloop, grotendeels in het geniep, getuigt hij van weinig inzicht. Voor de sier duikt hij nog wel eens een Oosters-orthodoxe kerk in, maar dat is dan ook alles.
President/dictator Erdogan viel onlangs Assad aan en zei: 'Assad heeft bijna een miljoen eigen onderdanen omgebracht!'. Hoe de ene dictator de andere dictator de les leest. Bijna komisch. Hij zei ook: 'Assad is een terrorist, die een obstakel voor de vrede in Syrië vormt!'. Dit ziet Erdogan goed, maar hij vergeet daarbij zelf in de spiegel te kijken. Ook al beschouwt hij de Koerden niet als zijn onderdanen, het zijn sterk verwante mensen en zelfs al waren ze dat niet.

Sommige Turken zijn zo verdomde apetrots, dat ze de Armeense genocide niet willen erkennen, terwijl die wel degelijk heeft plaatsgevonden. De brute moord op de Koerden is een herhaling van die genocide. De agressie en moordzucht in de mens moet worden aangepakt in plaats van nog meer investering in moordtuig. Het drogbeeld van vijanden buiten jezelf moet worden doorbroken, want in wezen is iedereen het meeste zijn eigen vijand. Mensen moeten leren de innerlijke weg te gaan, voordat ze iets denken te kunnen zeggen over andere mensen.

De narcistische dombo Poetin sprak ook nog over door atoomenergie aangedreven drones, die onder water kernwapens kunnen vervoeren, die momenteel getest worden. Weer denk ik aan de voortreffelijke song 'Russians' van Sting. Als volkeren en gewone, dagelijks ploeterende burgers hebben we niets tegen elkaar, maar het zijn die omhooggeschoten machthebbers en oorlogszuchtige militairen, die de vrede op aarde willen verpesten en daarmee hun onverwerkte trauma's bombastisch willen verwerken, met veel geweld en ten koste van onschuldige slachtoffers. Wij zijn het volk, Wij zouden bij machte moeten zijn om die massa-destructors een halt toe te roepen. Wij kunnen ons tegen hun snode plannen verzetten. Wij zullen in actie moeten komen om het tij te keren en de aarde vredelievend en hoopgevend te houden.

De Amerikaanse jeugd doet dat al na het zoveelste bloedbad op een school.

Schrijver: Joanan Rutgers, 2 maart 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 2 stemmen 80Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 maart 2018
Een prachtig, illustratieve fotocompilatie. Ik geloof dat er al een Russische spion gestemd heeft. Maakt niets uit. Standpunt blijft even krachtig.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)