Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Fan van Dionne Stax

De beeldschone Dionne Stax is geboren op 22 april 1985 in Boxmeer, Noord-Brabant.
Dionne ging naar het Elzendaalcollege, een katholieke middelbare school in Boxmeer. Na haar diploma-uitreiking ging de pientere Dionne communicatiewetenschappen studeren. Haar bachelor behaalde ze aan de Universiteit van Tilburg. Haar master behaalde ze aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze in 2009 afstudeerde.

Daarna begon haar succesvolle carrière in de journalistiek en vanaf februari 2012 als nieuwslezeres. Ze maakte de documentairereeks 'Lady Di & Dionne', waarin ze naar de ware Lady Diana Spencer zocht. Ze sprak o.a. met de ex-bodyguard van haar. En met een intieme vriendin van Lady Diana. De beelden van het eilandje, waar Lady Diana is begraven, vond ik indrukwekkend, ook omdat je weet, dat daar niemand mag komen, enkel haar achtergebleven familieleden, zoals haar zoons en haar broer. Pijnlijk dat ze nooit haar grootmoederschap heeft mogen meemaken.

Vanaf 2017 presenteert de lieftallige Dionne het tv-programma 'Van onschatbare waarde', wat ze op elegante wijze doet. Dit is een boeiend programma, waarin vier handelaars in antiek en curiositeiten om de verkoopprijs handelen met de aanbieders. Ik ga daar helemaal in op en het is dan ook heel spannend hoe de onderhandelingen gaan aflopen. Onlangs was er een man met een oude BBC-microfoon, die aan een veel te hoge vraagprijs bleef vasthouden en deze dan ook niet verkocht. Dionne had ook belangstelling, maar daarvoor moest ze eerst nog wat gaan sparen, zei ze. Ze geeft wel veel geld uit aan haar vaak prachtige kleren en gelijk heeft ze, want zij verdient het allerbeste op dat gebied.

Op Facebook is haar account 'Dionne Stax Fans', waar ik regelmatig naartoe ga. Kun je op je 52-ste dan nog steeds fan van iemand zijn? Jazeker wel, dat gevoel is leeftijdsloos. Ik analyseer mijn nog steeds puberale brein natuurlijk volop, want ik wil het liefste niet voor verrassingen staan. Van jongs af aan heb ik al een groot zwak voor vrouwelijke schoonheid en heeft dat mij vaak inspiratie opgeleverd. Het is als fruitige wijn, die je niet kunt negeren en absoluut wilt opdrinken, wat er ook gebeurt. Ook al blijkt de vrouw in kwestie achteraf gezien een sirene of een femme fatale te zijn. Blind van liefde zijn smaakt dan ook nog steeds zo roesverwekkend aangenaam.
Als tiener was ik fan van Agnetha Faltskög en Anni-Frid Lindgren, de zangeressen van ABBA. De onbereikbaarheid van deze vrouwen maakte het juist zo dromerig en inderdaad romantisch.

Het heeft heel veel met het ideaalbeeld van de vrouw te maken. Een ingebakken drang, die vaak frustratie en ellende oplevert.
Vrouwen hebben vaak ook een ingebakken ideaalbeeld van de man, waardoor ze vaak gekwetst raken.
Mijn eerste liefde was mooi, maar ik projecteerde ideaalbeelden op haar, waardoor alles veel te beladen en tragisch werd.
Toch willen we graag de diepgang van die verliefdheidskick en nemen we met minder geen genoegen.
Op een vreemde manier vind ik Dionne Stax het prototype van een volmaakte vrouw en kan ik dat maar niet uit mijn gedachten krijgen. Ze is waarschijnlijk ook wel eens knalsacherijnig en ongenaakbaar en bitchachtig, maar dat wis ik uit mijn hoofd.

Soms twitter ik wel eens wat naar haar of reageer ik op haar Facebookinzendingen, maar of ze dat leest, betwijfel ik. Ze heeft nog nooit gereageerd, dat is zeker. Toch droom ik dat ze mijn berichten wel leest en denk ik in haar mimiek op de televisie te zien, dat ze in contact met mij staat. Ik interpreteer haar glimlach op persoonlijke wijze. De twinkelingen in haar ogen zijn voor mij bedoeld, denk ik obsessief. 'Een fijne dag verder!' zie ik als een persoonlijke boodschap.
Ik verdrink in haar postuur en aantrekkelijke mimiek en uitspraken.

Ik ben echt een fan van Dionne Stax. Ik kan er niets tegen doen, het is nu eenmaal zo.

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 april 2018


Geplaatst in de categorie: idool

2.0 met 1 stemmen 97Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
28 april 2018
Je zult het gedicht van de géant poétique: Charles Beaudelaire absoluut kennen, maar voor degenen die jouw gemoedstoestand beter willen begrijpen, heb ik een fragment vertaald:

Il faut être toujours ivre.
Tout est là: c’est l’unique question.
Pour ne pas sentir l’horrible fardeau du Temps
qui brise vos épaules et vous penche vers la terre,
il faut vous enivrer sans trêve.

O, wees dronken, beneveld, liefst iedere dag
zweef verzadigd, in 't allesomvattend gelag
Onaantastbaar voor tijdsdruk, die zwaar maakt, ellendig
die schouders verbrijzelt, ons krom maakt, op slag
wees beschonken, onthecht, in de wolken, bestendig

Mais de quoi? De vin, de poésie, ou de vertu,
à votre guise. Mais enivrez-vous.

Vraag niet 'dronken van wat?'; wijn, gedichten, of deugden
't maakt niet uit, 't is de staat die de bron is van vreugde..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)