Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Paus Franciscus krabbelt al terug

In de Trouw van 25 mei 2018 stond het artikel 'Paus: Geen homo's op priesteropleiding'.
Ik citeer: 'Paus Franciscus heeft de Italiaanse bisschoppen gewaarschuwd heel goed op te letten bij het selecteren van kandidaten, die priester willen worden. Mannen die vermoedelijk homoseksueel zijn, dienen te worden afgewezen.'

De heksenjacht jegens de homoseksuelen is nogmaals heropend. Met deze maatregel wil de sluwe paus insinueren, dat al die seksmisbruikschandalen binnen zijn kerkinstituut de schuld van de homoseksuelen zou zijn. Weer wordt een minderheidsgroepering opnieuw geweerd uit de Schijnheilige Roomse Kerk. Het moet natuurlijk overkomen als stevige acties tegen het seksueel misbruik jegens minderjarigen en meerderjarigen, maar het is echt een loos en belachelijk gebaar, dat bovendien onuitvoerbaar is, daar er binnen de gelederen van de roomse geestelijken grotendeels homoseksuele mensen rondfladderen die de lakens uitdelen.

De Italiaanse bisschoppen vormen geen uitzondering als het om homoseksuele bezettingen gaat. Dus komt er in de praktijk niets van deze dwaas ingestelde regel terecht, daar homoseksuele bisschoppen echt geen homoseksuele kandidaten voor het priesterschap gaan weren, integendeel, die nemen ze dubbel zo graag aan. Paus Franciscus weet dat ook wel, maar voor de vorm doet hij alsof hij op deze manier het seksueel misbruik binnen zijn starre bolwerk weet te beteugelen. Dat heet een schijnmanoeuvre. Bovendien spreekt de paus zichzelf hiermee volstrekt tegen, daar hij eerder nog vanuit een vliegmachine beweerde: 'Als iemand homoseksueel is en op zoek is naar God, wie ben ik dan om te oordelen?' En tegen een homoseksuele Chileen zei de wispelturige paus nog: 'God heeft jou gemaakt zoals jij bent en God houdt van jou zoals jij bent!'

Misschien wordt de paus door zijn kardinalen onder druk gezet, dat krijgen we niet te weten, maar kunnen we wel vermoeden. Sterk zelfs. De homoseksuele medemens wordt opgeofferd voor de rooms-katholieke, orthodoxe leer en dogma's. Maar het Vaticaan begint steeds meer op zijn grondvesten te wankelen en de zogenaamd religieuze stellingnames zijn inmiddels flinterdun geworden. Dat ze nog steeds vasthouden aan middeleeuwse opvattingen is op zich gruwelijk ouderwets. Al die in potsierlijke jurken gestopte mafkezen zijn in feite griezelige zombies in een horrorfilm. Stilstand roest, zoals wij allen weten. Paus Franciscus heeft opnieuw een inquisitie in het leven geroepen, door homoseksuelen zo te demoniseren en buiten te sluiten. In feite schudt paus Franciscus hiermee de hand van paus Gregorius IX, die in 1233 de inquisitie invoerde. Gericht tegen ketters, zogenaamd ongelovigen, maar in feite anders-gelovigen en geen aangepaste roomsen, maar vrije zielen.

'De Geest waait waarheen hij waait!', staat er in de bijbel. De Heilige Geest is niet te vatten in dogma's en leerstellingen, noch in godsdienstrichtingen en religies. Daarom was Christus Jezus zo gekant tegen de Schriftgeleerden en Farizeeën, die zichzelf op strikte wijze aan de verouderde leerstellingen hielden en openlijk pronkten met hun zogenaamde geestelijke inborst. Deze kwakzalverij ging/gaat gepaard met financiële en zielmatige oplichterij. Plus wat we nu weten gigantisch veel seksueel misbruik en grotere misdaden, zoals moord. Moord op o.a. vermeende heksen, Katharen, moslims en Tempeliers.
Ik citeer de paus: 'Hou de ogen open. Als er enige twijfel bestaat, is het beter hen niet binnen te laten.' Terwijl ik als voormalig benedictijn geleerd heb om iedere gast binnen te laten, want iedere gast is als God, is God!'

Het Vaticaan stelde in 2005, dat mannen, die al minstens drie jaar hun homoseksualiteit hebben overwonnen, wel kunnen worden toegelaten tot de priesteropleiding. Alsof je homoseksualiteit kunt overwinnen, een walgelijke bewering, die bovendien stelt, dat homoseksualiteit iets verkeerds zou zijn, iets onheiligs, iets wat een geestelijk ambt niet kan vervullen. En juist die lariekoek kunnen we direct lynchen. Het Vaticaan stelde ook, dat 'praktiserende homoseksuelen uit de priesteropleiding zouden moeten worden geweerd.' Weer zo'n loze kreet, want in de praktijk glippen alle homoseksuelen er wel doorheen en zijn de reeds aanwezige, homoseksuele priesters dolblij met de nieuwe aanwas. De roomse kerk is een soort homofiel Walhalla. Habijten zijn jurken en jurken zeggen alles al. De roomse kerk is de grootste COC-club, die er is. Als ze aan Gay Pride mee zouden doen, zouden ze een oceaanstomer moeten aanschaffen.

Vooral het steevast ontkennen van homoseksuele activiteiten binnen de roomse clerici is het grote zwaktebod van de laatste verdedigers van die op sterven na dood zijnde godsdienst. Paus Franciscus leek even een tijd begrip en respect voor de homoseksuelen te tonen, maar door deze bizarre en hypocriete uitlating wist hij meteen al zijn milde handreikingen. Met deze stupide uitspraken torpedeert hij de ruïne, die het Vaticaan al eeuwen is. Hij zou zijn eigen ruiten ingooien, als die ruiten al niet lang gesneuveld waren.

'Wie van jullie zonder zonde is, werpe de eerste steen!', zei Jezus tegen een woedende menigte, die een vermeende zondares wilde stenigen. 'Oordeel niet, opdat je niet veroordeeld wordt!', staat er ook ergens in de bijbel. Maar de kern van het evangelie van Jezus zijn de drie woorden 'Heb elkander lief!'. Élk ander! Ook jouw grootste, vermeende vijanden!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 mei 2018


Geplaatst in de categorie: psychologie

5.0 met 2 stemmen 106Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Nemo
Datum:
25 december 2018
Chapeau voor dit fulminerende stuk dat aan duidelijkheid werkelijk niets te wensen overlaat - of het moest zijn de terechte, genuanceerde bijdrage van Gabriëla.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 mei 2018
Bjarne, Gabriëla en c. ale, merci beaucoup voor jullie hartverwarmende en ondersteunende reacties! Ik ben het wel met G. eens, dat de homoseksualiteit binnen de roomse bolwerken niet echt een alarmerende kwestie an Sich is, maar omdat die hoogwaardigheidsbekleders binnen dat bandietenbedrijf homoseksualiteit nog steeds bestrijden, terwijl ze er in het geheim wel aan doen, valt die hypocrisie nog steeds onder de noemer 'misdaad'. En c. ale, vrouwen zijn net zo erg als mannen als het om seksueel misbruik en pedofilie gaat. Denk alleen nog maar eens aan de Ierse nonnen in Tuam, die 800 dode baby's in een beerput gooiden. Dat waren de nonnen van de Bon Secours Orde. De eeuwige, heilige doofpot, weet je wel. Verder deden ze aan ondervoeding en verwaarlozing van de aan hun overgeleverde kinderen, kinderen van ongehuwde moeders, wat destijds door de roomse leer verafschuwd werd. De zogenaamde Zusters van Genade deden aan het fysieke en mentale misbruik van kinderen. En zo zijn er nog vele, lesbische nonnen van seksueel misbruik met meisjes te betichten. En vele heteroseksuele nonnen, die jongens misbruikten. Het werk van Markies de Sade is er niets bij.
Naam:
c. ale
Datum:
28 mei 2018
Ik heb niks met het katholieke circus, maar vraag me even af, hoe zit het met de kardinalen zijn allemaal hetero?
De pedo's moeten aangepakt worden. Hopelijk heeft God daar wel een oordeel over.
Kortom het is altijd weer hetzelfde liedje: geloven, maakt niet uit in wat(zelfs sport e.d.) en de behoefte van de mens om zich te verenigen is een combinatie die altijd afstevent op wantoestanden. Verder is het ook altijd een kwestie van machtsverhoudingen. Zogenaamde profeten die vrouwen en/of kinderen helemaal inpalmen en misbruiken, zoals in het stuk over 'godsdienstwaanzin'. Trouwens opvallend is dat het altijd mannen zijn. Vrouwen doen zoiets blijkbaar niet of zou een Jomanda zoiets ook doen?
Geloof het opium van en voor het volk.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
27 mei 2018
De zin: "De roomse kerk is de grootste COC-club, die er is. Als ze aan Gay Pride mee zouden doen, zouden ze een oceaanstomer moeten aanschaffen", is goud waard.

Dat de RK kerk zovele homoseksuelen herbergt, is alleen maar te prijzen en niks om zich zorgen om te maken.

Men moet zich zorgen maken over het aantal pedoseksuelen in de eigen gelederen. Dat aantal is, gezien alle seksuele misbruik van kinderen, mogelijk nog groter dan bij de sinds 2012 verboden vereniging 'Martijn'. Wat de paus nu doet, namelijk homoseksualiteit verwarren met pedoseksualiteit, is bijzonder kwalijk en beschadigend voor homoseksuelen in de samenleving. En inderdaad bijzonder inconsequent met eerdere uitspraken.

Er is nog een lange weg te gaan.
Naam:
Bjarne
Datum:
27 mei 2018
Goed zo, heel duidelijk geschreven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)