Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Pegida provocatie

Op 6 juni 2018 mocht de anti-islam beweging Pegida een barbecue organiseren bij de Agnietenkapel in het oude centrum van Gouda. Aanvankelijk wilden ze pal voor alle Goudse moskeeën gaan barbecueën en dan met name varkensvlees nuttigen en flink wat kratjes bier opdrinken. Dat vond burgemeester Schoenmaker te uitdagend en dus kregen ze enkel groen licht voor bij de Agnietenkapel.

Op zich lijkt het mij geen probleem om te barbecueën, waar je maar wilt, tenzij bijvoorbeeld in de tuin van de burgemeester of van koningin Máxima, wat een tikkeltje vreemd zou zijn. Wanneer je voor een moskee gaat barbecueën, doe je duidelijk aan provocatie en zet je de messen op scherp. Dan ben je niet echt uit op een beschaafde discussie, maar eerder op een heftige confrontatie vanuit de wederzijdse onderbuikgevoelens.

Dat de islam haaks op de westerse vrijheden staat, mag duidelijk zijn en wanneer de islamieten zich ook nog eens extra gaan manifesteren, dan worden ze inderdaad een doorn in het oog van totaal andersdenkenden. Vanuit hun bekrompen godsdienst creëren ze zelf hun vijandige eilanden, zoals ik de moskeeën typeer. Vroeger zag je bij de protestantse kerken ook talloze auto's en fietsen staan, wat ik ook altijd best wel een beklemmend en angstwekkend gezicht vond. Alle kuddegeestorganisaties wantrouw ik, omdat daar geen ruimte voor het individuele vrijheidsdenken is.

Bestaat de gematigde islam eigenlijks wel? Is het als het erop aan komt tijdens heftige confrontaties niet altijd een verborgen, radicale islam? Wat willen ze nu toch bereiken met al die zogenaamde gebedshuizen met regels uit een verre, barbaarse en illusionaire tijd? Ze sluiten totaal niet aan bij de leefstijl van de gemiddelde Nederlander en blijkbaar willen ze enkel in hun eigen nepidentiteit wegduiken en zichzelf afzetten tegen het vrije westen, maar er stiekem wel flink de vruchten van plukken. Juist die huichelarij kweekt natuurlijk bij sommigen kwaad bloed.
Voorts vind ik het ook hoogst irritant om die zelfingenomen kerels met dikke baarden en schoongewassen jurken over straat te zien zwalken. Diezelfde walging voelde ik vroeger voor de robotmensen, die in hun zondagse kleren in keurige optocht naar de kerken struinden, terwijl de kerkklokken dwingend beierden. Er zijn in Gouda nog steeds zwarte kousen dragers, die naar hun griezelkerk nabij het NS-station schrijden. Die zijn net zo gepreoccupeerd als die vrome moslims. Echt zielige vertoningen, omdat ze nepgoden dienen, holle frasen en bedenksels van seksueel-gefrustreerde leeghoofden met louter tirannieke ambities. Al die imams, dominees, rabbi's en andere sekteleiders zijn totaal van lotje getikt. Je bent dus echt knettergek, wanneer je dat soort oplichters en charlatans gaat volgen.

Wat mij betreft, is het de vraag of we vrijheid van godsdienst anno 2018 nog wel moeten tolereren, daar het in de meeste gevallen om nepgodsdiensten gaat en er veel mensen onder lijden en er vaak enkel onheil uit voortkomt. Het is dus de vraag of 'vrijheid van godsdienst' op de schop moet, want die zogenaamde godsdiensten zijn in wezen verkapte onderdrukkings- en uitbuitingssystemen, die zo kapitalistisch en materialistisch als de pest zijn. Om de lieve vrede gedogen we al die 'godsdiensten', maar het is de hoogste tijd om die misdadige praktijken serieus aan de kaak te stellen en grotendeels te durven uitbannen. Dit kan het beste door vlijmscherpe analyses over hen los te laten. Hun kwade leringen en dogma's ontzenuwen en ontkrachten via helder vernuft. En blijven hameren, want dat doen zij ook. Maak er maar een openlijke geestesstrijd van, dan komt de waarheid vanzelf aan het licht en de aap uit de mouw.

Maar de Pegida-methode is natuurlijk net zo verderfelijk als de nare effecten van de islam. Beide partijen doen slechts aan primitieve territoriumdrift en niets anders. Ze verdedigen geen hoge waarden, want die hebben ze niet en als die er al zouden zijn, dan hebben ze die zeker niet geïncorporeerd.

Sinds een tijd hebben de moslims een oude Lidl in Gouda-Oost ter beschikking gekregen om daar een moskee van te maken. Een flinke ruimte, waar eerder een klein winkelcentrum zat. In de huidige tijd van de ramadan wordt daar gretig gebruik van gemaakt en barst het van de auto's en fietsen. Ik zag zelfs Marokkaanse verkeersleiders in plastic hesjes met officiële moskeebegeleidingsopdruk in het Arabisch en Nederlands. Het moet gezegd, ze doen er alles aan om overlast te voorkomen, maar toch gebeurt het telkens weer. Raar maar waar, ramadanknorrendemagengeëtter. Ze gaan zelfs met elkaar op de vuist, omdat hun sadistische nepgodje hen weigert te voeden. 's Avonds op 6 juni 2018 hoorde ik schoten of nepschoten, dat weet ik niet goed. Vanaf mijn balkon zag ik samengeklitte Marokkanen en diverse opgetrommelde politiekrachten om de boel in goede banen te leiden. Waarschijnlijk had een stoutmoedige voorhoedetak van Pegida het aangedurfd om toch te gaan barbecueën bij dit islamfort en is het tot een handgemeen gekomen. Dat de Marokkanen in deze wijk al gauw in de meerderheid zijn, mag duidelijk zijn, en ze zijn er vaak als de kippen bij om mede-Marokkanen op te roepen, die dan in hun snelle wagens aansnellen om als versterkingstroepen te dienen.

Er klonken meerdere malen schietgeluiden en af en toe overwinnings- en afkeuringsgeluiden. Ik nam werkelijk oorlogssferen waar. De spanning was om te snijden en het leek wel alsof ze er op kickten. Het is bekend dat de relatie van de Marokkaanse branieschoppers met de politie slecht is en dat de politie per definitie tegen hen is, wat niet altijd waar is. Niet dat die lui van Pegida heldenmedailles verdienen, maar ze weten wel iets bij de Marokkanen te triggeren en dan zie je toch, dat het heetgebakende straatvechtersbazen zijn, die via samengebalde dwingelandij hun eigen kortzichtige belangen dienen.

Ik denk dat de varkenslapjes van de Pegida-krijgers verbrand zijn en hun kratten bier in opdracht van de imam veroverd zijn. Je moet vijanden met de eigen wapens verslaan, moet de van het pad geraakte imampje gedacht hebben. De provocatie is gelukt. De uitslag is 0-0.

Schrijver: Joanan Rutgers, 7 juni 2018


Geplaatst in de categorie: oorlog

2.5 met 4 stemmen 709Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)