Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Chevy

Zij zijn allen, enigszins aftands of subliem gepoetst, sowieso een lust voor het oog en bovendien koninklijk om in te rijden. Zowel als chauffeur als passagier. Haar koosnaam heb ik als titel voor deze beschouwing gekozen.

De Chevrolet bestaat sinds 1911 en dit Amerikaans automerk is General Motors' meest verkochte wagen. Ook in Latijns Amerika is de Chevrolet het belangrijkste merk van GM. Vaak, ook op Cuba, gaat het om verouderde Noord-Amerikaanse of Europese modellen. Als gevolg van toegenomen concurrentie zijn er meer moderne modellen op de markt gekomen. In 2001 werd de naam Chevrolet geherintroduceerd met Daewoomodellen. Twijfelachtig, dus dubieus, daar een Daewoo nooit een Chevrolet kan zijn. Toch worden deze Koreaanse wagens onder de naam Chevrolet verkocht. In 2010, inmiddels 9 jaar geleden, was GM Daewoo na Hyundai Motor en Kia Motors de grootste autofabrikant van Korea. In 2010 verkocht Korea in totaal ruim 750.000 voertuigen, waarvan opnieuw ruim 80% buiten Zuid-Korea. 1955 was echter met voorsprong het meest bijzondere en indrukwekkendste jaar met de introductie van de Chevy V8.

Legendarisch en 'the breakthrough in the new look of the American automobile'. The Chevrolet Bel Air is van 1953 tot 1975 door GM geproduceerd. Deze Chevrolet Bel Air was/is GM's populairste model. Werkelijk een genot voor het oog. De krachtige 4.3 liter V8 motor levert 180 PK met een sound uit de '50'er jaren. Voor wat betreft milieuvriendelijkheid niet voor 100% aan de eisen voldoend, dit geef ik beslist toe, maar wat een enorm aangenaam rijplezier heb ik beleefd in het Midden-Amerikaanse verkeer in de Cubaanse hoofdstad Havana...!


Havana, najaar 2018

Schrijver: Annejan Kuperus, 16 februari 2019


Geplaatst in de categorie: verkeer

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 390Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)