Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Marie Phillips en Herbert Jonathan Cape

(voor Marie Phillips)

Jij bent geboren op 22 april 1976 in Londen. Jouw vader is Nicholas Addison Phillips, Baron Phillips van Worth Matravers, een advocaat en voormalig rechter, die in Hampstead woont. Jouw moeder is Christylle Marie-Thérèse Rouffiac. Je hebt een zus. Je ging naar de chique Bryanston School, opgericht in 1928 door de leraar Jeffrey Graham Jeffreys, een voorstander van het Dalton Plan van de pedagoge Helen Parkhurst. Het imposante landhuis, waar de school in huisde, was in 1894 klaargemaakt door de Schotse architect Richard Norman Shaw. Tom Wheare was de directeur. Er is een indrukwekkende toegangspoort. De schilder Lucian Freud zat ook op deze school. Daarna ging je naar het Robinson College van de Universiteit van Cambridge, wat in 1977 door de filantroop Sir David Robinson is opgericht.

Daarna studeerde je sociale antropologie aan de Universiteit van Cambridge, die in 1209 is opgericht. Sylvia Plath en Ted Hughes studeerden hier ook. Net als o.a. Lord Byron, Vladimir Nabokov, Mario Vargas Llosa, Salman Rushdie, A.A. Milne, Christopher Isherwood, Joseph Brodsky en John Berryman. Vervolgens was je een onderzoeker van TV-documentaires en lopende zaken. Je studeerde visuele antropologie aan de Universiteit van Manchester. In 2003 stopte je met het televisiewerk en werd je full-time schrijfster. Jouw eerste roman 'The Talentless Miss Pigeon' werd door diverse uitgevers afgewezen.

Tijdens het schrijven van jouw tweede, komische roman 'Gods Behaving Badly' werkte je in een paar boekhandels. Het verscheen in 2007 bij de uitgeverij van Jonathan Cape op 20 Vauxhall Bridge Road in Londen, onderdeel van de Amerikaanse uitgeverij Random House, wat in 1925 door Bennett Alfred Cerf en Donald Simon Klopfer is opgericht. Het is opgedragen aan jouw ouders. In 1934 publiceerden zij als eersten 'Ulysses' van James Joyce. De uitgeverij Jonathan Cape is in 1921 opgericht door Herbert Jonathan Cape, die in 1960 overleed en in Petersham is begraven.

Herbert Jonathan Cape is geboren op 15 november 1879 in Londen. Zijn vader Jonathan Cape was een klerk in Ireby, Cumbria. Zijn moeder was Caroline Page. Hij was de jongste van zeven kinderen. Als tiener werkte hij in de Hatchards boekwinkel op Piccadilly in Londen, wat in 1797 is opgericht door John Hatchard (1769 - 1849). Het is de oudste boekhandel van Engeland. Hij werkte voor de uitgeverijen 'Harper & Brothers' en 'Duckworth Overlook'. Zijn mede-oprichter was George Wren Howard, die een uitstekend oog voor de boekontwerpen had.

Tot 1937 werkten Herbert Jonathan en George samen met de literair redacteur Edward Garnett, getrouwd met Constance Black, die Russische literatuur vertaalde. Hun biseksuele zoon David was een schrijver/uitgever, die de minnaar van de kunstschilder Duncan Grant en de schrijver Francis Birrell was. Samen met de illustratrice Rachel Marshall kreeg hij vier dochters. Herbert Jonathan was drie keer getrouwd en drie keer weduwnaar. Zijn vrouwen waren: Edith Louisa Creak, Olyve Vida James en Kathleen Mary Webb. Met hen kreeg hij drie dochters en twee zonen. In 1987 werd de uitgeverij Jonathan Cape door Random House overgenomen. Samen met Robert Hudson schreef je in 2011' de BBC Radio-serie 'Warhorses of Letters', o.a. met Stephen Fry.

Jij werd geïnspireerd door de christelijke God en de Griekse goden, die in jouw boek 'Gods Behaving Badly' in het hedendaagse Hampstead wonen. En je bent met name door het verhaal over Orpheus en Eurydice geïnspireerd. Het boek, waar ik een gesigneerd exemplaar van heb, is in 2013 verfilmd, met Sharon Stone, Christopher Walken en Alicia Silverstone in de hoofdrollen. In 2014 verschenen 'The Table of Less Valued Knights' en 'Fifty Shelves of Grey', een erotisch boerenbedrog, wat je onder het pseudoniem Vanessa Parody publiceerde. In 2018 verscheen de Shakespeare-achtige komedie 'Oh, I Do Like To Be...'. Je schrijft het liefste humoristische fictie.

Schrijver: Joanan Goddess Namaste, 20 maart 2019


Geplaatst in de categorie: literatuur

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 107Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)