Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Beter samen

Karla Camila Cabello Estrabao, artiestennaam Camila Cabello, is 22 jaar geleden, op 3 maart 1997, te Cojímar, een stadsdeel/wijk in het oosten van Havana, ter wereld gekomen. Zij heeft de Cubaans-Amerikaanse nationaliteit en is daarmee een Cubaans-Amerikaanse zowel zangeres als songwriter.

Op haar vijftiende zong zij al min of meer professioneel in de meidengroep Fifth Harmony. In 2012 deed Camila auditie voor The X factor, waarna zij samen met 4 andere vrouwelijke deelnemers tot de hiervoor genoemde Fifth Harmony werd gevormd. Voor die tijd, wij spreken dan over de jaren 1997 tot 2012, verhuisde Camila, in haar jonge jaren dus, constant tussen Mexico-Stad en Havana. Vervolgens is zij op haar vijfde in Miami terechtgekomen.

In 2013 werd de e.p. BETTER TOGETHER gerealiseerd, die vervolgens werd gelanceerd, dus uitkwam. De afkorting e.p. staat voor 'extended play', een techniek om de speelduur van een grammofoonplaat te verlengen. Een bijzondere techniek, waarbij de groef op een grammofoonplaat zijdelingse bewegingen maakt, waardoor de amplitude ofwel slingerwijdte groter is dan bij een hogere geluidssterkte. Eveneens verantwoordelijk voor refrein zowel als BRUG in Bad Things van rapper Machine Gun Kelly. Tevens meteen grootste hit in de Verenigde Staten. Een BRUG is het gedeelte tussen normale coupletten en refreinen, respectievelijk vers en chorus. Een stukje dat zowel in muziek als tekst van de rest van het nummer afwijkt.

December 2016 begon Cabello's solocarrière en meteen het jaar daarop werd haar single HEY MA gelanceerd. Weer een jaar later, dus in 2018, was daar haar eerste studioalbum CAMILA met eveneens een nummer 1- positie in de Billboard Hot 100 met haar hit HAVANA uit 2017.


In het nummer HAVANA omhelst Cabello haar Cubaanse achtergrond.

In een periode van vijf maanden schreef Cabello zo'n zeven versies van HAVANA.

Met als resultaat uiteindelijk een GIGANTISCHE WERELDHIT...!Cubaanse hoofdstad Havana, najaar 2018

Schrijver: Annejan Kuperus, 22 juni 2019


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 241Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)