Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Dido - My Lover's Gone

Je bent geboren als Florian Cloud De Bounevialle O'Malley Armstrong op 25 december 1971 in het Kensington Hospital in Londen. Jouw moeder is Clare Collins en zij is van Franse afkomst. Zij is een dichteres. Jouw vader was William O'Malley Armstrong (1938 - 2006), een Ierse uitgever, die van 1968 tot 1995 de managing director van de uitgeverij Sidgwick & Jackson was. Jouw oudere broer is Rowland Constantine (Rolo), die een platenproducer is geworden. Op jouw vijfde begon je op school blokfluit te spelen en stal je een recorder van school. Op jouw zesde ging je naar de Guildhall School of Music, waar de celliste Jacqueline du Pré, de Nederlandse violiste Liza Ferschtman en de operazangeres Anne Sofie von Otter ook gestudeerd hebben.

Op jouw tiende ben je ook viool en piano gaan studeren. Als kind werd je Dido genoemd, wat je als jouw echte naam beschouwt. Dido komt van de eerste koningin van Carthago en het betekent 'geliefd'. Je ging naar de Thornhill Primary School in Islington en de Darlington School. Je ging ook naar de City of London School for Girls, wat in 1894 door de koopman William Ward is opgericht. En je ging naar de Westminster School, waar je les van Sinan Savaskan kreeg, een componist van hedendaagse, klassieke muziek.

Je zat in een klassiek muziekgezelschap, waarmee je door Engeland reisde om op te treden. Op jouw zestiende was je fan van Ella Fitzgerald. Je zong in diverse bands in en rondom Londen. Je nam demo's van jouw eigen liedjes op. Je was ook de zangeres van de band Faithless, waar jouw broer Rowland lid van is. Je studeerde rechten aan Birkbeck, University of London, net als de zangeressen Nerina Pallot en Tracey Horn.

Op 1 juni 1999 verscheen jouw debuutalbum 'No Angel' bij Cheekey Records, met o.a. 'Here with Me', 'Hunter', 'I'm No Angel', 'Don't Think of Me', 'Take My Hand' en het intrieste, weemoedige, navrante 'My Lover's Gone'. Na deze albumpresentatie verbrak je na zeven jaar jouw relatie met de entertainmentadvocaat Bob Page, met wie je verloofd was. In 2002 maakte je samen met Carlos Santana het lied 'Feels Like Fire' voor zijn album 'Shaman'. In 2003 verscheen 'Life for Rent', met naast de titelsong o.a. 'White Flag', 'Stoned', 'Sand in My Shoes' en 'See the Sun'. In 2008 verscheen 'Safe Trip Home', met op de cover de astronaut Bruce McCandless, die daarover klaagde, waarna het onderling geschikt werd. Met o.a. 'Don't Believe in Love', 'Quiet Times', 'It Comes and It Goes', 'Us 2 Little Gods', 'Burnin Love', met Citizen Cope, en 'Northern Skies'.

In 2010 trouwde je met de scenarioschrijver Rohan Gavin en in juli 2011 is jullie zoon Stanley geboren. In 2013 verscheen 'Girl Who Got Away', met naast de titelsong o.a. 'No Freedom', 'Let Us Move On', met de rapper Kendrick Lamar, 'End of Night' en 'Go Dreaming'. Op 8 maart 2019 verscheen 'Still at My Mind', met naast de titelsong o.a. 'Hurricanes', 'You Don't Need a God', 'Take You Home', 'Some Kind of Love' en 'Walking By'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 juli 2019


Geplaatst in de categorie: idool

5.0 met 1 stemmen 55Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)