Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

GRIN-TA

Onder het genot van een Cubaanse MOJITO schrijf ik deze beschouwing die ik de titel GRIN-TA, gelijkend op Brinta, heb meegegeven. Bewezen is dat je met een door Brinta goedgevulde maag de Elfstedentocht kunt winnen. Hetzelfde geldt eveneens voor 'grinta', de som van bevestigingsdrang en doorzettingsvermogen, waarbij zeker doorzettingsvermogen evident is. Afgelopen zaterdag was ik op uitnodiging van mijn oomzegger en zijn kameraad samen met hen in de Amsterdam ArenA om getuige te zijn van de eerste thuiswedstrijd dit inmiddels lopende seizoen van het hoofdstedelijke AJAX. Met wederzijds alle respect voor de tegenstander werd Emmen, zeker in de tweede helft, behoorlijk weggespeeld. De uitslag sprak boekdelen. Uit het juiste hout gesneden, kopt de sportpagina van Dagblad Trouw, doelend op Lisandro Martínez, sinds vorige maand speler van Ajax en Man van de Wedstrijd in deze match...!


"Ik zal er altijd alles aan doen om te winnen", zei de breedgepostuurde Argentijn die zowel fel als agressief verdedigt met een zelden in de eredivisie vertoonde kracht en verbetenheid. Met de 'grinta' van Martínez wordt Brinta overbodig, in elk geval voor wat betreft doorzettingsvermogen. Een onontbeerlijke mentaliteit, 90/34...! Los van de andere wedstrijden, waarin PAOK Saloniki dinsdag 13 augustus de eerstvolgende, in de derde voorronde van de Champions League, is. Defensa y Justicia, een kleinere club in Argentinië met een veel lager budget, MONEY MAKES ALSO DE SOCCERWORLD GO ROUND, eindigde samen met de hiervoor beschreven Lisandro Martínez vóór zowel Boca Juniors als River Plate, zeg maar het Feyenoord en PSV van het hiervoor genoemde Zuid-Amerikaanse land, waarvan Diego Maradonna de Hollandse Johan Cruyff is...!

Links, in het centrum van de verdediging, is Martínez' positie. Enigszins verveeld oogt hij als het over zijn lengte van 1.78 gaat, afgezet tegen zijn hiervoor genoemde positie op het veld. Hij pareert als volgt: "Als je ziet hoeveel duels ik win, moet dat eigenlijk geen discussie zijn." AJAX - EMMEN had een uitslag van 5 - 0 en een ieder weet dat de winnaar altijd gelijk heeft...! Volgens Ajax' trainer Ten Hag heeft Martínez een ongelofelijke duelkracht en kan hij daarnaast op meerdere posities uit de voeten.


Voor wat betreft mentaliteit kun je als team spelers als Martínez er prima bij hebben. Samen met een zo goed als voor 100% gevulde Amsterdam ArenA hebben wij met z'n drieën kunnen zien waarom. Heren, bedankt voor jullie uitnodiging. Voor herhaling vatbaar...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 12 augustus 2019


Geplaatst in de categorie: sport

3.0 met 1 stemmen 474Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)