Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Melissa Etheridge - Wild and Lonely

Je bent geboren op 29 mei 1961 in Leavenworth, Kansas. Op 8 mei 1827 heeft de brigadier-generaal Henry Leavenworth daar een kampement opgericht. Daarna werd daar een fort gebouwd. Jouw moeder Elizabeth Williamson was een computer-consultant en jouw vader John Etheridge was een psychologie-leraar en een atletiek directeur aan de Leavenworth High School. Als tiener speelde jij in lokale country-bands. In 1979 slaagde je voor de Leavenworth High School en ging je naar het Berklee College of Music. Daarnaast speelde je in het clubcircuit rondom Boston. Na drie semesters op Berklee ging je naar Los Angeles om een muziekcarrière te beginnen.

In de bar Vernie's in Pasadena werd je door de muziekmanager Bill Leopold ontdekt. Je speelde in lesbische bars rondom Los Angeles, totdat Chris Blackwell van Island Records jou ontdekte. Op 2 mei 1988 verscheen jouw debuutalbum 'Melissa Etheridge', met o.a. 'Bring Me Some Water', 'Like the Way I Do' en 'The Late September Dogs'. Op 11 september 1989 verscheen jouw tweede album 'Brave and Grazy', met naast de titelsong o.a. 'No Souvenirs', 'The Angels' en 'You Can Sleep While I Drive', met een fantastische, poëtische tekst, vooral wat de laatste zin betreft. Op 17 mei 1992 verscheen jouw derde album 'Never Enough', met o.a. 'Ain't It Heavy', 'Dance without Sleeping' en 'Keep It Precious'. In augustus 1991 overleed jouw vader.

In 1992 steunde jij de presidentiële campagne van Bill Clinton en sinds die tijd ben jij een homoseksuele mensenrechtenactiviste. Jij had een lange liefdesrelatie met de filmregisseuse Julie Cypher (1964, Wichita), die van 1986 tot 1990 met de acteur Lou Diamond Phillips getrouwd was en om jou is gescheiden. In februari 1997 werd jullie dochter Bailey Jean geboren en in november 1998 jullie zoon Beckett. Julie heeft hen gedragen en gebaard. Dit gebeurde via kunstmatige inseminatie en de vader is de zanger/muzikant David Crosby. In 1999 vertelde Julie jou, dat ze niet lesbisch is en op 19 september 2000 zijn jullie gescheiden. In 2004 trouwde Julie met Matthew Hale.

In 2002 kreeg jij een liefdesrelatie met de actrice Tammy Lynn Michaels (1974, Lafayette), die ook openlijk lesbisch is. In oktober 2006 beviel Tammy van een tweeling, een meisje en een jongen. De vader is een anonieme spermadonor. In oktober 2004 kreeg jij de diagnose borstkanker en onderging jij een operatie en chemotherapie. Je gebruikte ook medicinale marihuana. Op 15 april 2010 zijn Tammy en jij gescheiden en in mei 2012 was het gevecht om de kinderen beslecht.

Jij noemde de dubbele mastectomie, die Angelina Jolie heeft laten doen, een angstige keuze. Jij vond dat je zo'n besluit beter zo lang mogelijk kunt uitstellen en dat het vermijden van stress al veel kan schelen. De directeur van het Breast Health Resource Center in het Mount Sinai Hospital bekritiseerde jouw uitspraak en andere experts waarschuwden tegen sommige uitspraken van jou, omdat ze niet juist waren.

Angelina Jolie deed als tiener aan zelfmutilatie, omdat ze moeilijk emotioneel contact kon maken. Ze leed aan slapeloosheid en een eetstoornis. Ze gebruikte bijna alle soorten drugs, vooral heroïne. Ze was zwaar depressief en op haar 19-de deed ze twee pogingen tot zelfdoding. Op haar 22-ste deed ze ook een poging, doordat ze een huurmoordenaar wilde inschakelen, die haar zou vermoorden. Op haar 24-ste kreeg ze een zenuwinzinking en belandde ze op de psychiatrische afdeling van het Ronald Reagan UCLA Medical Center. Haar moeder, de actrice Marcheline Bertrand, overleed op 27 januari 2007 door eierstok- en borstkanker. Zij werd 56 jaar. Haar oma Lois Gouwens overleed ook door kanker. Die werd 44 of 45 jaar. Angelina is de moeder van zes kinderen en op 19 september 2016 scheidde ze van haar derde man Brad Pitt.

Op 12 april 2019 verscheen jouw 15-de studio-album 'The Medicine Show' bij Concord Records, met naast de titelsong o.a. 'Woman Like You', 'I Know You', 'Here Comes the Pain', 'Last Hello' en het ruige en steengoede nummer 'Wild and Lonely', wat doet denken aan Neil Young. Jouw stem overlapt soms de stem van Johnny Cash. Met dezelfde intrinsieke wanhoop.

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 oktober 2019


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 2 stemmen 37Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)