Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Stel dat:

Stel je voor dat je morgen wakker wordt, helemaal zoals het hoort natuurlijk, je begroet de wereld met een lach, een brede lach natuurlijk want voor een kleintje zijn we niet vervaard, dus met een brede, superbrede lach begroeten we de dag, alsof er niks aan de hand is. Dan zetten we de televisie even aan, omdat we willen weten wat er afgelopen nacht is gebeurd natuurlijk en omdat we (willen) hopen dat er ineens alle grenzen open zijn, alle vliegtuigen de lucht ingaan, niet met een knal natuurlijk maar gewoon omdat ze weer mogen vliegen. Ook de auto’s rijden weer, de parkeerplaats bij school staat weer vol als vanouds. Met een brede lach aanschouwen we het, zo van: zie je wel het was een nare droom, een soort van nachtmerrie maar dan wel eentje die erg lang duurde.

Stel je voor dat je weer als vanouds gewoon kunt foeteren op de rij die voor de kassa staat, of van de huisarts die uitloopt en je nou nog later thuis bent, stel je voor dat je niet bij ieder wissewasje je handen hoeft te wassen, immers was er een poos terug iemand die op het nieuws zei: dat we veel teveel en te vaak onze handen wasten, het is ook nooit goed...stel je voor dat we ineens virusvrij worden verklaard, dat iedereen naar buiten mag, niemand in quarantaine, niemand op de IC, kortom, alles weer open, je kunt naar school, naar buiten, de bioscoop en ga zo maar door, je kunt zelfs de grens weer over.

Stel je toch eens voor! Terwijl ik dit zo overdenk besef ik ineens hoeveel we eigenlijk ge- en verwend zijn. Alles is een klakkeloze normaliteit geworden, alles is een vanzelfsprekendheid en zodra er een kink, of virus in de kabel komt raken we in een niet te stuiten paniek, zijn we niet meer in staat normaal te denken en te handelen, gunnen we elkaar nog net het licht in de ogen, maar daar houdt het dan mee op want: elkaar iets gunnen is in deze tijd een woord dat je haast uitspuugt. Maar stel je eens voor dat we uit deze shit komen, zou er dan iets geleerd zijn?

... Leren ...

Schrijver: An Terlouw, 19 maart 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 1 stemmen 108Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
22 maart 2020
Email:
ajkuperushotmail.com
In mijn zojuist hiervoor ingediende beschouwing valt te lezen dat er in China nog geenszins sprake is van 'zou er dan iets geleerd zijn'?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)