Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

In bed, tussen de lakens

Zij vergrendeld en hij eer gewroken. Zij is de Pakistaanse Zahira en hij is haar broer. Zij past voor een gedwongen, door haar ouders gearrangeerd huwelijk en hij vermoordt haar. Hoe primitief Pakistaans islamitisch wil je het hebben/kan je het aan? Eerwraak of -moord, een vergelding op een gezond-ambitieuze vrouw in Pakistan. Zij geniet, zoals het hoort, het leven. Heeft een vriend en gaat uit. Hij, haar broer, begroet Zahira als zij na een avondje uit met haar vriend thuiskomt. In een omhelzing zegt hij dat hij van haar houdt om haar vervolgens in koelen bloede dood te steken, achterlatend in een plas bloed.

Vele jonge en veelal bloedmooie vrouwen, hoewel uiterlijk natuurlijk van mineur belang is bij zo een afschuwelijke daad.

'ALS WAARHEID EEN KWESTIE VAN SMAAK WORDT'

staat te lezen op de cover van PLEIDOOI TEGEN ENTHOUSIASME van filosoof Coen Simon. Zahira haar enthousiasme over haar vriend met wie zij uitgaat en het leven geniet, wordt geenszins gedeeld en komt niet overeen met de smaak van haar ouders, die reeds een naar hun mening geschikte huwelijkskandidaat voor hun dochter Zahira hebben geselecteerd voor een daaropvolgend gearrangeerd huwelijk. Zowel waarheid als smaak van de ouders van Zahira als die van hun dochter corresponderen geenszins. Toch willen zij dat hun dochter dit mede door hen geplande huwelijk aangaat.

Zij weigert, gaat uit en flirt.

Leeft haar leven zoals zij dit wil. Na thuiskomst eindigt haar leven zoals eerder in deze beschouwing door mij beschreven. Wat heeft deze ouders, en zeer velen met hen, toch bezield om hun dochter door hun zoon van haar leven te laten beroven...? Waarom niet ware liefde laten resulteren in een oprecht huwelijk in plaats van een gearrangeerde schijnvertoning, waarin liefde geenszins prevaleert? Waarin slechts status, voor wat die waard is, voorrang heeft. Liefde is een gevoel dat niet fysiek, dus niet tastbaar is. Net als een kus is ook een streling ongrijpbaar. In bed, tussen de lakens, wordt liefde tastbaar als lijven verstrengelen en samen één worden...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 20 maart 2020


Geplaatst in de categorie: emoties

5.0 met 1 stemmen 190Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
22 maart 2020
Achteraf is het makkelijk lullen, wordt wel eens gezegd en dit is niets dan de waarheid. Voor wat betreft de Merkels, Klavers en Timmermansen heb jij gelijk, ten dele althans wat mij betreft, want ook ik zou aan een veilig land de voorkeur geven als het land van mijn wieg voor een belangrijk deel met de grond gelijk is gemaakt en bovendien het politiek systeem historisch, dus vooroorlogs en bovendien zo corrupt als de pest is. Dat deze mensen, en dan heb ik het over de mensen die om een goede reden hun heil elders zoeken/hebben gezocht, hun eigen godsdienst meenemen, daar kan ik mij alles bij voorstellen, want dat deden wij zelf in de naoorlogse, lees: economisch minder rendabele jaren zelf ook...! Ook ik, net als jij, ben het met lang niet alles dat vanuit Brussel/Den Haag wordt besloten en vervolgens opgelegd eens. 'Omdat ons gezonde verstand is aangevreten door zielige, tranentrekkende verhalen'? schrijf jij. Op een schaal van 0 tot 100 heb jij wat mij betreft voor 40 tot 60% gelijk, maar al die onschuldige mensen en kinderen die net als wij een fatsoenlijk leven willen, kan ik met mijn verwende Westers blik beslist begrijpen...!
Naam:
Ton Hettema
Datum:
21 maart 2020
En die ongeneeslijke ideologie, die onder t immune predicaat van 'religie' ongebreideld in Europa is uitgenodigd, geholpen door al die naïeve zielepoten in onze politiek verlichte kringen, zoals de Merkels, de Klavers en de Timmermansen; die middeleeuwse bezetenheid, hebben wij geimporteerd. Waarom? Waarvoor? Uit schuldgevoel? Uit naastenliefde? Voor wie? Uit t idee van diversiteit? Omdat ons gezonde verstand is aangevreten door zielige, tranentrekkende verhalen?
Of omdat de morele sociale druk van de zich humaan of christelijk noemende lobbygroepen hun decreet zo intolerant dominant opleggen aan de rest, dat t gebruik van je gezonde verstand wordt verketterd in termen als: islamofobie, xenofobie, misogyny, racisme, etcetera..
En niet te vergeten: COMPLOT DENKERS!!!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)