Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Een levenslange ophemeling van de knappe dames

(voor Robert Palmer (1949 - 2003))

Je bent geboren als Robert Alan Parker op 19 januari 1949 in Batley. Jouw vader was een Engelse marine-inlichtingenofficier op Malta. In 1949 verhuisde jij naar Scarborough. Als kind luisterde je naar de blues-, soul- en jazzmuziek op de American Forces Radio. Op jouw 15-de werd je lid van jouw eerste band The Mandrakes. Je zat toen op de Scarborough High School for Boys. In 1969 verving jij Jess Roden van de band The Alan Bown Set. In 1970 werd jij lid van de 12-koppige jazz-rock fusionband Dada, met de zangeres Elkie Brooks en haar man, de gitarist Pete Gage. In 1971 vormde jij met Elkie en Pete de soul-/rockband Vinegar Joe. Jij zong samen met Elkie Brooks.

In 1971 trouwde jij met Sue, die je in 1969 in het Slough railway station had ontmoet. Ze droeg toen zilverkleurige laarzen en een bijpassende mini-jurk. Verder las ze in een sciencefictionboek. Jullie kregen samen twee kinderen; Jim en Jane.

In maart 1974 werd Vinegar Joe opgeheven en Elkie en jij begonnen elk een solo-carrière. Elkie's grootste hit is het rauw-navrante 'Pearl's a Singer' uit 1977. Jouw solo-debuutalbum was 'Sneakin' Sally Through the Alley', verschenen in september 1974 bij Island Records. Met naast de titelsong, een cover van Lee Dorsey, o.a. 'Through It All There's You', 'Hey Julia' en 'Get Outside'. Je kreeg o.a. hulp van de zanger/gitarist Lowell George, die op 29 juni 1979 door een overdosis cocaïne overleed. Hij werd 34 jaar. Rond 1975 verhuisden jullie naar New York City en enkele jaren later naar Nassau op de Bahama's. In 1975 verscheen 'Pressure Drop', met naast de titelsong o.a. 'Give Me an Inch', 'Here with You Tonight' en 'Fine Time'.

In oktober 1976 verscheen 'Some People Can Do What They Like', met naast de titelsong o.a. 'Man Smart (Woman Smarter)' en 'Keep in Touch'. Op de cover speel je strippoker met de Playmate van de Maand in de Playboy van april 1976 Denise Michele. In maart 1978 verscheen 'Double Fun', met o.a. 'Every Kinda People' en 'Best of Both Worlds'. In 1979 verscheen 'Secrets', met o.a. 'Bad Case of Loving You (Doctor, Doctor)', een cover van John David Martin, en 'Can We Still Be Friends', een cover van Todd Rundgren. In 1980 verscheen 'Clues', met o.a. 'Looking for Clues', 'Johnny and Mary' en 'Not a Second Time', een cover van John Lennon. In 1982 verscheen het live-album 'Maybe It's Live', met o.a. 'Some Guys Have All the Luck' van Jeff Fortgang.

In 1983 verscheen 'Pride' en in 1985 'Riptide', met de meeslepende megahit 'Addicted to Love', in de videoclip fantastisch opgeluisterd door een paar langbenige, strakgeklede, coole, geile, lustopwekkende vamps, en de Cherelle-cover 'I Didn't Mean to Turn You On'. Dit album was opnieuw opgenomen in de Compass Point Studios, opgericht in 1977 door Chris Blackwell, de eigenaar van Island Records. Jij woonde aan de overkant van deze studio. Op 25 juli 1987 overleed de producer Alex Sadkin door een motorongeluk in Nassau. Hij werd 38 jaar. Daarna begon de studio te vervallen. In 2010 is deze studio gesloten vanwege de criminaliteit. Het werd te gevaarlijk om er te zijn. Nassau was ooit een piratennest. Oude tijden herleefden.

In 1988 verscheen 'Heavy Nova' bij EMI Records, met o.a. de megahit 'Simply Irresistible', met opnieuw de langbenige, uitermate sexy, volop opwindende, zelfverzekerde, robotachtige, emotieloze, paspopachtige beauty's in de videoclip, 'She Makes My Day' en 'Between Us'. Jij rookte 60 sigaretten per dag. In 1990 verscheen 'Don't Explain', met o.a. 'Light-Years', samen met de rockband Divinyls, met de zangeres Chrissy Amphlett, 'You Can't Get Enough of a Good Thing' en 'Happiness'. In 1992 verscheen 'Ridin' High' met allemaal covers en in 1993 verhuisde je naar Lugano, Zwitserland, want je ontdekte dat de Bahama's onveilig waren door drugs en vuurwapengeweld. In 1994 verscheen 'Honey' en in 1999 'Rhythm & Blues', met o.a. 'Sex Appeal', 'All the Will in the World' en 'Dance for Me'.

In 1999 zijn Sue en jij gescheiden. Op 12 mei 2003 verscheen jouw laatste album 'Drive'.
26 September 2003 overleed jij in een hotelkamer in Parijs door een hartaanval. Jouw vriendin Mary Ambrose was daar niet bij.

Schrijver: Joanan Rutgers
23 april 2020


Geplaatst in de categorie: idool

4.5 met 2 stemmen 35Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)