Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Hoe komt het toch?

Het nieuws laat weer eens weten dat de uitbraken de pan uitrijzen. Waarom kijk ik daar nou niet van op, waarom is dat helemaal niet vreemd?

In Rotterdam is de explosie groot te noemen en wij wonen onder de rook, nou ja onder de rook die geen rook meer is zo zoetjesaan natuurlijk, maar dit terzijde. Ik vraag me af wat er nou werkelijk moet gebeuren om de mensen wakker te schudden, voor zover men nog slaapt dan? Afgelopen weekend werd er een feest gehouden, een feest dat er niet om loog ook nog en ach: men stond op balkon, dus da’s veilig toch? Ja de buitenlucht is inderdaad veilig maar niet, lees “niet” als je daar met een slordige 14 man opstaat en dan heb ik het niet over vijfjarigen hoor. Dat is dan foutje nummer zoveel want weet je, zodra de flesjes alcohol steeds meer leeg raken, het volume van de stemmen zo ver reikt dat men deuren en ramen moet sluiten dan denk ik: zinloos om daar wat tegen te doen!

Dat is met de versoepelingen niet anders, het probleem zit in het korte termijn geheugen van de mens, dat werkt niet zodra men losgelaten wordt, dat doet het niet meer zodra de deur open gaat, zo snel men de buitenlucht ziet is alles vergeten! Dat is niet alleen dom, roekeloos ook maar bovenal zo vreselijk egoïstisch ook. De houding van 'wie doet me wat' komt ons de strot uit, al maanden houden we ons aan de regels en ontzettend veel mensen met ons, maar een loeigrote groep verstiert het gewoon en dat is gevaarlijk en droevig bovendien.

Maar wat doe je tegen die mensen die niet stil staan bij het gevaar dat ze meegeven aan anderen? Wat begin je in je eentje tegen onverlaten, niks toch? Dus we zitten het uit en het is nu nog maar een kwestie van afwachten voor de duivel toeslaat, wat geheid gebeurt natuurlijk, ondanks onze voorzorgen, onze voorzichtigheid en onze oplettendheid, men ziet het serieuze van het gevaar niet in en dat is zo mogelijk nog linker dan link!

Moet er eerst een familielid geveld worden, voor ogen open gaan, of zou de mens nog wijs worden...

... Drama ...

Schrijver: An Terlouw, 26 juli 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.2 met 4 stemmen 87Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)