Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De Keltische sjamaan van Jersey Island

(voor Dolores Ashcroft-Nowicki)

Je bent geboren op 11 juni 1929 op Jersey Island. Jouw oma was een volbloed zigeunerin en jouw ouders waren derdegraads ingewijden. Je groeide op bij een familie, die zich traditioneel aan de occulte wetenschappen wijdde. Als kind was je helderziend en een zieneres. Je sprak als kind met de 600 jaar oude kabouter Christopher. Jouw ouders waren Leslie en Jessica Ashcroft, Jessica was een afstammeling van de druïden. Zij kon mooi zingen en veel instrumenten bespelen. Zij was een eigenzinnige heks. Jouw oma Bastol leerde jou de Tarot kaarten te leggen en de toekomst te voorspellen. Jouw opa van moederskant was lid van de Golden Dawn orde. Je had een Joods-Duitse overgrootvader.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zat je met jouw familie op het schiereiland Wirral, in Wallasey en Heswall. Op Wirral staat de Leasowe Vuurtoren uit 1763, de oudste bakstenen vuurtoren van Engeland. De schrijver/dichter Clarence Malcolm Lowry (1909 - 1957) is in Leasowe geboren. Hij schreef in 1947 zijn beroemde roman 'Under the Volcano'. In jouw vrije tijd ging je op bezoek bij de zigeuners, die daar kampeerden. Je speelde met de zigeunerkinderen. Je leerde over de natuur, de Tarot kaarten en de waarzeggerij. Je bent het meeste beïnvloed door jouw vader, jouw oma, Robin, een vriend van jouw vader, en jouw leraar Lester Robbillard.

Na de oorlog gingen jullie naar Jersey Island terug. Jouw ouders vormden in het geheim een occulte discussiegroep, want de oude hekserijwet op Jersey was streng op dat gebied. In de jaren zestig werd je lid van de Broederschap van het Innerlijke Licht, een westerse mysterieschool, in 1924 opgericht door Dion Fortune, geboren als Violet Mary Firth op 6 december 1890 in Llandudno, Wales. Dit gebeurde na een ruzie met de occultiste/kunstenares Moina Mathers (Mina Bergson), die de Rozenkruiserse Orde van Alpha et Omega leidde, na het overlijden van haar man, de occultist Samuel Liddell MacGregor Mathers, in november 1918. Dion Fortune overleed op 6 januari 1946 in Middlesex door leukemie. Ze werd 55 jaar en ze is begraven in het kerkhof van de St. John's Church in Glastonbury.

Jij bent verwant aan de occultist/schrijver Walter Ernest Butler, de oprichter van de Dienaren van het Licht. Walter kreeg zijn eerste opleiding in de mysteries van Robert King, een bisschop in de liberale roomse kerk. Robert maakte een medium van hem en hij werd een priester. In India studeerde hij met Indiase mystici en had hij contact met de theosofistische mystica Annie Besant. Terug in Engeland werd hij in 1925 lid van de Society of the Inner Light. In 1962 ontmoette Walter Gareth Knight, met wie hij een cursus in de Qabalah ontwikkelde. Hij werd weer lid van de Society of the Inner Light en hij ontmoette Michael Nowicki en jou. Toen Walter op 1 augustus 1978 overleed, werd jij de directrice van de Servants of the Light. Walter woonde in een huis met kalkstenen muren en een rieten dak, genaamd 'Little Thatches', in Hillstreet, Calmore, Southampton.

In Londen studeerde jij aan de Royal Academy of Dramatic Art, een toneelacademie op 52 Gower Street, in 1904 door de acteur/theatermanager Sir Herbert Beerbohm Boom opgericht. Herbert was met de actrice Helen Maud Holt getrouwd. Op 17 juli 1884 werd hun dochter Viola geboren, die een actrice/schrijfster/zangeres werd, op 7 december 1894 werd Felicity geboren en op 27 januari 1897 Iris, die dichteres/actrice/model werd, geschilderd door Augustus Edwin John, Duncan Grant, Vanessa Bell, Roger Eliot Fry en Amedeo Clemente Modigliani, rond 1916. Man Ray heeft haar vaak gefotografeerd. Sir Herbert kreeg samen met Beatrice May Pinney zes kinderen. Daarna studeerde je opera aan het Trinity College of Music in Cambridge. Je onderbrak jouw studies om te trouwen en drie jaar later scheidde je, waarna je jouw studies hervatte en voltooide.

Je was een volleerde schermster, die de Kanaaleilanden vertegenwoordigde tegen Engeland en Frankrijk. Je won diverse bekers en trofeeën. In een schermclub ontmoette je jouw latere man Michael Nowicki. In 1957 zijn Michael en jij getrouwd en jullie kregen samen twee kinderen, Tamara en Carl. Jullie verhuisden in 1961 naar Jersey Island terug en daar woon je nog steeds. In 1968 ben je ingewijd bij de Society of the Inner Light. Je werkte en trainde bij W.E. Butler, een grootmeester van het occultisme. C.C. Chichester, de directeur van de Society of the Inner Light, was ook jouw leraar. Jouw dochter Tamara is een acupuncturiste/schrijfster en jouw zoon Carl is een gepensioneerde advocaat/illustrator. Je schreef meer dan 30 boeken en je hebt twee Tarot-kaartensets gemaakt. Je geeft seminars, lezingen en oefenworkshops. In juni 2018 werd Steven Critchley de directeur studies van de Servants of the Light. Je hebt nog steeds lange gesprekken met de elementale wezens. Je woonde in Bailiwick op Jersey. Je werkt ook met de helende kracht van de oud-Hebreeuwse 22 alphabetletters, de Aleph-Beth.

Schrijver: Joanan Rutgers
4 augustus 2020


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 1 stemmen 31Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)