Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

't Geluid van stilte verstoord*

Net als inmiddels ook Max, rijdt Lewis in de hoogste klasse van de autosport. Formule 1-coureur Lewis Hamilton van 7 januari 1985 te Stevenage is zesvoudig wereldkampioen en wil maar wat graag Michael S. naar de kroon steken. Inmiddels 6 maal door Hamilton gerealiseerd, het zijn van wereldkampioen in de Koningsklasse van de autosport. Zijn eerste kampioenschap behaalde Hamilton in 2008 en zijn zesde het afgelopen jaar.

In de tussenliggende periode is Hamilton eveneens, bijna opeenvolgend, wereldkampioen in respectievelijk 2014, -15, -17 en -18 geworden. Inmiddels voor het 8ste jaar rijdt Hamilton voor Team Mercedes. Lewis Hamiltons debuut als Formule 1-coureur heeft hij in 2007 gemaakt en wel als tweede rijder naast Fernando Alonso in het Mc Laren-team, een van de oudste teams in de Formule 1. Hamilton geldt als een van de beste coureurs die de Formule 1 ooit heeft gekend. Inmiddels mocht hij 94 keer vanaf polepositie starten. De term polepositie is van origine uit de paardensport afkomstig. De paardenraces om precies te zijn. Nr. 1 heeft dan de startpositie aan de binnenkant van de baan, aan de binnenste paal. Polepositie als term uit de gemotoriseerde sporten, duidt op de beste startplaats voor de op stapel zijnde wedstrijd. De coureur op polepositie heeft een aanzienlijk voordeel bij het begin, de start van de race. In principe hoeft 'slechts' deze eerste positie te worden verdedigd; behoud betekent geen concurrerende rijders voor zich. Op het circuit van Monaco is dit zeker belangrijk, aangezien deze baan, deze ronde smal is en voorzien van veel rechte stukken.

Lewis Hamilton is zowel overtuigd Christen als veganist. Daarnaast heeft deze legendarische Formule 1-coureur inmiddels ingezien dat de huidige Formule 1 (races) nog immer een zware druk leg(t)gen op zowel natuur als milieu. Vandaar de inmiddels geïntroduceerde raceklasse, geheel klimaatbewust, Extreme-E!

Met een door hemzelf samengesteld team hoopt Hamilton in 2021 aan het nieuwe Extreme-E elektrische off-road racekampioenschap deel te nemen. Lewis' team X44, is naar het nummer waaronder/-mee de Britse coureur altijd racet in de Formule 1 vernoemd. Alejandro Agag, de persoon die Extreme-E heeft geïntroduceerd en gecreëerd, wil mede met behulp van Extreme-E milieukwesties onder de aandacht brengen. De X-Prix-races worden op vijf afgelegen, door slecht milieubeleid beschadigde locaties georganiseerd. Goed dat Lewis Hamilton zich hiermee bezighoudt en een deel van zijn geschatte vermogen van 131 miljoen Engelse ponden hierin investeert.


*Naar aanleiding van 'Sound of Silence' van DISTURBED

Schrijver: Annejan Kuperus
29 september 2020


Geplaatst in de categorie: sport

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 192Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)