Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Geen sprookjeshuwelijk!

Daar, waar veel meisjes dromen van een prins op het witte paard, van een echt prinsessenhuwelijk, van koninklijke omstandigheden, rijden in een koets en eten van gouden borden, daar: waar het paard gestald staat, de koets in de minderheid, het hele prinsessenleven een farce is gebleken, zal elke meisje zich achter de oren krabben. Want zo gaat het natuurlijk niet, neen, zo gaat het helemaal niet! Harry en Meghan zijn gevlucht, voor zichzelf, voor hun zoon en voor de komende dochter die nog niets van dit alles afweet! Maar wij, wij weten wel van het vreselijke drama dat Diana overkwam, wij weten wel dat ‘een huwelijk met drie personen teveel was’. Wij weten nog precies waar we waren op het moment dat zij de crash meemaakte, gevolgd door de pers.

Harry, een lieve knul met een gezellige bos haar, Harry, die achter zijn inmiddels overleden moeder aan liep, diezelfde Harry werd opgeschrikt toen zijn vrouw er zwaar onder ging lijden. Het sprookjeshuwelijk is er geweest, ze zijn een leuk stel, wat anderen er ook van vinden, maar het getuigt van knap wat moed om het gehele koningshuis vaarwel te zeggen. Het toont ruggengraat om te kiezen voor jezelf, je gezin, in tegenstelling tot de wereld van de Koninklijke familie.

Daar, waar veel meisje dromen van een prinses te willen zijn, net als Assepoester bijvoorbeeld, zou ik zeggen: blijf vooral dromen, want dat kan geen kwaad. Prinsen zijn schaars, gelukkig wel en in dit geval zijn zowel Harry als Meghan slim geweest door voor zichzelf te kiezen. Ze weten in elk geval zeker dat een leven als Diana hun bespaard blijft!

... Sprookjeshuwelijken? ...

Schrijver: An Terlouw, 8 mrt. 2021


Geplaatst in de categorie: koningshuis

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 236Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)