Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Geen enkele (beschaafde) maatschappij....

...kan buiten de doodstraf. Het antwoord op de vraag waarom wat mij betreft de doodstraf moet worden ingevoerd, is voor mij zo klaar als een klontje: in zo'n situatie geldt eenvoudigweg het spreekwoord 'Oog om oog, tand om tand'...! Misschien iets te kort door de bocht, maar toch komt het hier wel op neer. Toekomst zowel als verleden zullen/hebben bewijzen/bewezen dat veel, zo niet de meeste slachtoffers een denkwijze hebben die met deze overeenkomt.

Misbruik, verkrachting en moord en zijn niet te vergoelijken, naar ik vermoed de meeste, maar ook hier bevestigen uitzonderingen de regel. Het goedpraten van het benemen van iemands leven is in veel gevallen sowieso geen sinecure, hoewel daders hiermee waarschijnlijk weinig problemen zullen hebben. Het gaat echter geenszins om daders, maar juist om slachtoffers van deze beulen, want hoe voel jij je als geslachtofferde nabestaande van een geliquideerde partner of een om het leven gebrachte vriend of vriendin?
Zowel misbruik als verkrachting zijn misschien wel de meest verschrikkelijke vernederingen die een mens kan ondergaan...!

De 10 voornaamste voorschriften van de Mozaïsche wet worden dagelijks met voeten getreden; door iedereen, niemand uitgezonderd. Met verschil in zowel gradatie als goedkeuring. Voorbeelden laat ik achterwege, daar ik niemand, inclusief ondergetekende, tegen haar of zijn hoofd wil stoten. Hoe verder in de tijd, des te flexibeler een mens vaak wordt. Voor velen van ons is dit maar goed ook, aangezien onze draagkracht als mens best groot, maar daarentegen ook weer niet grenzeloos is. Sowieso vaak groter dan wij denken/dachten hoewel ook hier ervaringen in het verleden opgedaan, geen garantie voor de toekomst bieden. Opgedane ervaringen, zowel in positieve als negatieve zin vormen ons als mensen. Helaas dus niet alleen in positieve zin, maar dit is mensen geenszins kwalijk te nemen.

Laat ik voor mijzelf spreken: sinds ik uit een coma ben ontwaakt, werk ik een niveau lager. Helemaal niet, geenszins erg, hoewel ik in het begin beslist moest wennen. Was ik bovendien laaiend op mensen die geen respect verdienen, aangezien zij liegen en draaien. Je leert omgaan met en te anticiperen op mensen met wie jij geen klik hebt. De schoonheid van dit leren omgaan met en te anticiperen op, zit 'm in het respect dat jij hiervoor kan opbrengen.

In fase 2 van het hiervoor en in andere beschouwingen beschreven proces is het voor mij misgegaan. In een latere fase overigens ruim gecompenseerd. Fout gelopen door bizarre, buitengewoon kwalijke leugens, die ik BEARGUMENTEERD heb bestreden.

Verstoorde arbeidsverhoudingen, ja, logisch tijdens een conflict. Verstoorde arbeidsverhoudingen is een eufemisme dat geenszins de lading (heeft ge)dekt. Afgekochte schulden middels een ontslagvergoeding; zo kan ik het ook...!

Té mondige collega's zijn hen als een doorn in hun oog; zeker als je op een gegeven moment, en dat is naar ik begrijp inmiddels daar, Voorzitter van de Raad van Bestuur kan worden... Achteraf ben ik ontzettend blij dat het is gegaan zoals het is gelopen; mijn ontslagvergoeding is destijds meer dan nuttig geïnvesteerd. Na enkele tijdelijke, van kortere duur banen ben ik inmiddels alweer ruim langer werkzaam bij een koninklijk bedrijf dan het decennium dat ik bij DFZ heb gewerkt...!

Schrijver: Annejan Kuperus
30 mei 2021


Geplaatst in de categorie: discriminatie

2.0 met 1 stemmen 1.054Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)