Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Vastgelopen in een troosteloos en eenzaam bos

(voor Virginia Maskell (1936 - 1968))

Jij bent geboren als Virginia Elizabeth Maskell op 27 februari 1936 in de wijk Shepherd's Bush in Londen. In het begin van de Tweede Wereldoorlog ging jij met jouw familie naar Zuid-Afrika. Na de oorlog ging jij naar Engeland terug en ging jij naar een kloosterschool, waar jij jouw liefde voor de acteerkunst ontwikkelde. Jij schreef ook gedichten, waarvan jij er enkelen publiceerde. Jij voltooide een dramastudie en jij begon met enkele televisierollen, vooral in actieseries, zoals in de aflevering 'The Decoy' uit 1957 van 'The Buccaneers', met Robert Shaw als kapitein Dan Tempest en met Derek Waring, Brian Rawlinson en Dennis Lacey. En als Eve in de aflevering 'My Brother's Keeper' van 'The Adventures of Robin Hood' uit 1957, met Richard Greene als Robin Hood en met Patricia Driscoll (1927, Londen) en Alexander Gauge, die op 29 augustus 1960 in Woking zelfdoding pleegde met een overdosis barbituraten. Hij werd 46 jaar.

In 1958 speelde jij in vijf films; jij debuteerde als Marcia in de komedie 'Happy is the Bride' van Roy Boulting, met Janette Scott (1938, Londen), Joan Hickson en Elvira Hale (1931, Londen). Wanneer ik het geboortejaar en de geboorteplek achter een naam plaats, dan geef ik daarmee aan dat die actrice nog steeds in een aardse verpakking leeft, wat de biografie extra charme geeft, want het is een boeiend feit, dat er nog steeds mensen zijn, die met de hoofdpersoon samengewerkt hebben en die gekend hebben. Jij speelde Tina in de dramafilm 'Virgin Island', met John Cassavetes, getrouwd met de actrice Gena Rowlands, met wie hij 3 kids kreeg; de filmregisseuse/actrice Zoë, de filmregisseur/acteur Nick en de filmregisseuse/actrice Alexandra. John overleed op zijn 59-ste door levercirrose. In het oorlogsdrama 'Carve Her Name with Pride' speelde jij naast Nicole Stéphane, die de minnares van de schrijfster Susan Montag was, en Billie Whitelaw, die een intieme relatie met Samuel Beckett had en zijn muze was. In 'The Man Upstairs' speelde je naast Dorothy Alison, Patricia Jessel, die op haar 47-ste door een hartaanval overleed, en Maureen Connell (1931, Nairobi). In 'The Boy with Meat Axe' speelde je naast Sean Connery en Sheila Allen, die nog in 'Harry Potter and the Goblet of Fire' uit 2005 speelde.

In 1959 speelde jij in 'Jet Storm' en in 1960 in de komedie 'Doctor in Love', naast Carole Lesley (Maureen Rippingale), geboren op 27 mei 1935 in Chelmsford en overleden op 28 februari 1974. Carole was zwaar depressief en zij nam een overdosis slaappillen in haar huis in New Barnet, Noord-Londen, tegenover het treinstation. Haar man Michael Dalling vond haar. In 1960 speelde je ook in 'Suspect'. In 1961 speelde jij in de tv-series 'Boyd Q.C.' en 'You Can't Win'. Op 3 juli 1962 trouwde jij met Sir Geoffrey Adam Shakerley, 6th Baronet. Hij was een fotograaf. In 1962 speelde jij in 'Only Two Can Play', naast Peter Sellers (The Pink Panther) en Katharine Woodville. Jij speelde ook in de tv-series 'Zero One' en 'Somerset Maugham Hour', naast Heather Emmanuel, die in 'Mama Mia!' uit 2008 Harry's huishoudster speelde. Je speelde in 4 afleveringen van 'ITV Play of the Week', naast Diane Clare en Monica Evans (1940, Camberwell) en Beatrice Varley. In december 1963 werd jullie zoon Nicholas geboren. In 1964 speelde je in de tv-series 'Gideon's Way', naast Daphne Anderson en Maggie Wright (1944, Londen), in 'Danger Man' en in 'Thursday Theatre', naast Nora Swinburne (Leonora Mary Johnson) en Daphne Slater.

In februari 1966 werd jullie tweede zoon geboren en kreeg jij een postnatale depressie. In 1967 speelde jij in de tv-serie 'The Prisoner' en in 1968 speelde jij tenslotte Antonia in het drama 'Interlude' van Kevin Billington (1934), naast Oskar Werner, Nora Swinburne, Janet Davies, die op haar 59-ste door borstkanker overleed, Barbara Ferris (1942, Londen) en Geraldine Sherman (1944, Hampton Court). Tijdens de opnames van 'Interlude', in de zomer van 1967, kreeg jij na de schietpartij in de film een zware zenuwinzinking. In juli 1967 werd jij voor zes weken in het Stoke Mandeville Hospital opgenomen. Op een foto van jou in oktober 1967 is goed te zien hoe depressief en verdrietig jij was. En hoe lief en knap! Op woensdag 24 januari 1968 verliet jij jouw huis in Princes Risborough. Jij hebt jouw auto op 1,6 kilometer van jouw huis laten staan en jij bent 200 meter verderop de bossen van de Chiltern Hills ingelopen. Jij hebt uren door de bossen gedwaald, totdat jij bent ingestort. Jij had een overdosis barbituraten genomen. Jij pleegde zelfdoding door een postnatale depressie. Het depressieve kind in jou was keihard aan de oppervlakte gekomen. Je wilde zo graag écht leven. Na 6 uren gaf Geoffrey jou op als gemist. De politie vond jouw auto en doorzocht de bossen. Nadat de politie jou vond, je was sterk onderkoeld, ben jij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar jij gereanimeerd werd, maar de volgende dag, 25 januari 1968, ben jij overleden.

Jij werd 31 jaar en jij bent gecremeerd. Jij liet een afscheidsbrief achter, onder invloed van de pillen geschreven. De lijkschouwer Dr. Pim noemde het 'een overhaaste boodschap van liefde en wanhoop'. Voor 'Interlude' won jij postuum een National Board of Review award voor beste vrouwelijke bijrol. Geoffrey hertrouwde op 27 juli 1972 met de actrice Lady Elizabeth Georgiana Anson (1941 - 2020). Op de huwelijksdag waren koningin Elizabeth II, de Koningin Moeder Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon en jawel, prinses Beatrix van Nederland aanwezig. Prinses Anne was het bruidsmeisje. Het echtpaar kreeg 1 dochter, Fiona Elizabeth Fenelia Shakerley, die in 2004 met Edward Brocas Burrows trouwde, met wie zij 2 kids kreeg, Noah en Ruby. Elizabeth Georgiana was de nicht van koningin Elizabeth II, Elizabeth Alexandra Mary, geboren op 21 april 1926 in Mayfair. In 2009 zijn Geoffrey en Elizabeth gescheiden. In 2010 hertrouwde Geoffrey nog met Virginia Hobson. Geoffrey overleed op 3 december 2012 en hij is in de St Mary the Virgin Churchyard in Stopham begraven. Lady Elizabeth Georgiana overleed op 1 november 2020 en zij is in de St Michael and All Angels Church in Colwich begraven.

Schrijver: Joanan Rutgers
17 september 2021


Geplaatst in de categorie: idool

4.5 met 2 stemmen 40Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)