Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De Verlichte Meesteres van de I Am Movement

(voor Edna Anne Wheeler Ballard (1886 - 1971))

Jij bent geboren op 25 juni 1886 in Burlington, Iowa, net als de schrijfster Helen Ricker Beebe, die het pseudoniem Elswyth Thane gebruikte. Jouw moeder was Anna Hewitt Pearce en jouw vader was Edward G. Wheeler, een spoorwegbediende. In 1910 woonde jij in Leesville. In 1912 werd jij een concertharpiste. Op een foto zie ik jou naast een prachtige harp poseren. Jij speelde ook een keer voor de hertog van Wales. Op 21 maart 1916 trouwde jij met de mijnbouwingenieur Guy Warren Ballard, geboren op 28 juli 1878 in Newton, Kansas. In 1918 werd jullie zoon Edona Eros (Donald) Ballard geboren. Jullie woonden in Chicago en jij werkte bij de occulte boekhandel 'Philosopher's Nook'. En je was redactrice van 'American Occultists'. Guy was ook geïnteresseerd in het occulte en in september 1931 wandelde hij op Mount Shasta in Californië, toen Graaf Saint Germain aan hem verscheen, een Geascendeerde (verlichte) Meester, net als Jezus, El Morya Khan, Maitreya en Elizabeth Clare Prophet (Wulf). Geascendeerde Meesters hebben de reïncarnatiecyclus van re-belichaming verlaten.

Guy vertelde jou over zijn ontmoeting en gesprekken met Saint Germain. Germain is gebaseerd op de Graaf van St. Germain (1691 - 1784), een avonturier, die zich in wetenschap, alchemie en kunst verdiepte. Hij beweerde de onwettige zoon van de Hongaarse prins Francis II Rákóczi te zijn, die met de wulpse en zoetsappige Charlotte Amalie von Hessen-Rheinfels-Wanfried getrouwd was. Germain was in Den Haag en in Amsterdam, waar hij bij de bankiers Thomas en Adrian Hope verbleef. In 1758 kocht Thomas Hope het pand op de Keizergracht 444-446. Al in 1931 hebben Guy en jij de Saint Germain Foundation opgericht, met het hoofdkantoor in Schaumburg. Alles is gebaseerd op de leringen en wijsheden, die Guy van Germain ontving. De aan hem verschenen Germain maakte een Boodschapper van Guy, die boeken over de I Am Activity publiceerde. Het heeft theosofische en esoterische wortels. Op de Aurora Avenue North in Seattle staat een I Am Tempel en de religieuze groep is wereldwijd verspreid. In 1931 is ook de Saint Germain Press opgericht.

Jij was de Boodschapper van de Geascendeerde Meesters, ook van Christus Jezus. Jij geloofde in vorige levens met Guy en dat jij koningin Elizabeth I van Engeland en Ierland was en Jeanne d'Arc. Dat laatste kan niet, want dat was ik al. Jij was ook de incarnatie van Adina, die de apostel Paulus begroette en bijstond op zijn missie om de leringen van Christus Jezus te verkondigen. 'I Am' verwijst naar de hindoeïstische mantra 'So Ham', wat 'Ik ben wie/die/dat ik ben' betekent. In de bijbel noemt God (Elohim, Jod-Hee-Waw-Hee) zichzelf zo. Guy was de reïncarnatie van George Washington, een Egyptische priester en een Franse musicus. De I Am Activity is de voortzetting van de door Helena Petrovna Blavatsky en William Quan Judge (1851 - 1896) ontvangen leringen. Judge was een mysticus/esotericus/occultist uit Dublin en mede-oprichter van de Theosophical Society. De profeet Guy overleed op 29 december 1939 om 5.00 uur in het huis van Donald in Los Angeles door aderverkalking. Hij werd 61 jaar. Op 31 december 1939 werd zijn lichaam gecremeerd. Daarna werd hij de Geascendeerde Meester Godfre. De vorige incarnaties van Godfre waren Richard Leeuwenhart en George Washington. Na Guy's overlijden werd Donald de leider van de I Am Movement. Donald diende ook als Boodschapper van Saint Germain.

In maart 1942 verhuisde jij jouw residentie naar Santa Fe. In oktober 1943 werden Donald en jij veroordeeld door het Hooggerechtshof van de VS voor het per post frauduleus zoeken en innen van donaties via religieuze claims, die jullie zelf niet geloofden. Wegens gebrek aan religieus bewijs werd de aanklacht over postfraude geseponeerd, al mochten jullie pas in 1954 weer gebruik van de post maken. In de jaren 50 diende jij als Boodschapper voor Saint Germain en andere Meesters van de Grote Witte Broederschap. In de jaren 60 presenteerde jij een radioshow. Jij liet meer dan 2000 opnames van de Meesters achter. De I Am Beweging is een voorloper van de New Age Beweging, christelijk en patriottisch. Er hangen meestal Amerikaanse vlaggen in de tempels, wat de insteek en materie wel potsierlijk maakt. Ik geloof niet dat patriottisme (toch net zoiets als nationalisme) met ware mystiek en Goddelijk Meesterschap te verenigen is. Dan devalueer je de mystiek op schandelijke en laaghartige wijze. Omgekeerd is ook afschuwelijk, zoals wij nog bij ex-president Donald Trump zagen, toen hij zichzelf voor een kerk met de bijbel in de hand de waarheid en het recht toe-eigende. En veel erger nog, de instemming van God, duidelijk zijn gesneden beeld.

Jij overleed op 12 februari 1971 in Chicago. Jij werd 84 jaar en jij bent in Chicago begraven. Jouw schrijfnaam was Lotus Ray King en na jouw overlijden werd jij de Geascendeerde Meester Lotus, met als vorige incarnaties Jeanne d'Arc, Elizabeth I van Engeland en Ierland en Benjamin Franklin. Donald overleed in 1973.

De 'Machtige Ik Ben Aanwezigheid' God bestaat in en als ieders Hogere Zelf. De almachtige, alwetende, alomtegenwoordige schepper Hod is in ons allen als een vonk van de Goddelijke Vlam, we kunnen deze aanwezigheid, liefde, kracht en licht - en haar kracht van de Violette Verterende Vlam van Goddelijke Liefde - ervaren door stille contemplatie en door het herhalen van affirmaties en decreten. De Violette Vlam wordt door de Ik Ben Aanwezigheid voortgebracht en omringt elke persoon die de actie van de Heilige Geest oproept tot uitdrukking van genade of vergeving. Via een proces van zelfzuivering kan men de toestand van de heiligen bereiken of een Geascendeerde Meester worden, wanneer het lichaam wordt verlaten. Zelfevaluatie in het licht van heilige voorbeelden, zoals Jezus, zorgvuldig gebruik van de taal, toewijding (aan het Goddelijke), dankbaarheid, meditatie, aanroepen, affirmaties en decreten helpen daarbij.

Schrijver: Joanan Rutgers
18 september 2021


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 44Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)