Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Afkaagistan

Subtitel: Draconische regels


Was alleen maar het aftreden van Sigrid Kaag chaotisch verlopen inzake het actuele verhaal betreffende Afghanistan; helaas is het tegendeel het geval. De Taliban is opnieuw aan de macht en wij als zowel nieuwslezers als -volgers weten allemaal wat dit betekent. Afghanistan is een grote chaos alwaar inmiddels 2021 door de Middeleeuwen is vervangen. Uiteraard, maar veel meer nog triest, met de daar bijbehorende straffen. Zo was er ooit de folterkist, het halveren, echt nooit geweten dat dit werd toegepast. Daarnaast was er het spietsen, waarbij je op een scherpe paal werd gezet, die je vervolgens doorboorde. Deze straf werd opgelegd voor moord of het verraden van De Kroon.

Het martelwerktuig de hoofdbreker is wat mij betreft te gruwelijk om te beschrijven, terwijl de pijnbank waarop je moest gaan liggen, handen en voeten aan de uiteinden vastgebonden, de (potentiële) dader oprekte, totdat ledematen uit de kom sprongen of zelfs van de gemartelde werden afgescheurd. Dit alles om bekentenissen af te dwingen, hetgeen je geheid deed om daarna hiervoor genoemde straffen te ondergaan. Deze straffen zijn, zoals ik reeds hiervoor schreef, Middeleeuws, maar naar het schijnt heeft het huidig Afghaans regime ook geen moeite met het afhakken van handen na diefstal...! Natuurlijk is diefstal bij wet verboden, maar dit legitimeert, vermoed ik naar de mening van de meeste mensen, geenszins het bewust hardhandig afhakken van handen...! Hun wereld is echter niet de onze en zal dit, naar ik hoop en aanneem, ook nooit worden. De Taliban weer aan de macht in Afghanistan betekent eveneens hernieuwde invoering van de sharia, ofwel de regels waar jij je als Afghaan(se) aan moet houden om als goede moslim te leven. De shariavariant van het Talibanregime wordt als zeer streng beschouwd en hun draconische regels vallen volgens veel moslims niet meer binnen de sharia. Deze is geen wet, maar een complex rechtssysteem met regels betreffende hoe te vasten of hoe te bidden.

Een ieder interpreteert deze regels logischerwijs op eigen wijze en naar eigen inzicht. Het spectrum aan interpretaties bestaat uit zeer liberaal tot zeer conservatief; tot zeer conservatief en in strijd met de mensenrechten. In andere woorden: de sharia heeft een 'track record' dat helaas niet al te optimistisch stemt. Ruim 30% van de wereldbevolking wordt door Christenen vertegenwoordigd. Dit betekent dat het Christendom ruim 2 miljard gelovigen/aanhangers heeft. Op een totaal van ruim 7 miljard mensen. Moslims, met 24,1% bezetten een tweede plaats, terwijl met 16% religie-lozen, onder wie vrijzinnigen, zich tot geen enkele religie bekent.

Schrijver: Annejan Kuperus, 24 september 2021


Geplaatst in de categorie: religie

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 161Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)