Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Moegestreden, maar als een wolvin en grizzlyberin

(voor Margot Ruth Kidder (1948 - 2018))

Jij bent geboren op 17 oktober 1948 in Yellowknife, Canada. Jouw moeder was de geschiedenislerares Jocelyn Mary Wilson en jouw vader was de explosievenexpert/ingenieur Kendall Kidder. Jouw zus Anne is een actrice en jouw broers zijn John, Michael en Peter. Jouw nicht Janet Kidder is ook een actrice. Op jouw 14-de ging jij met jouw moeder naar New York en zag jij de film 'Bye Bye Birdie', met Maureen Stapleton, Jeanette Helen Morrison en Ann-Margret Olsson. Jij bent ook in Labrador City opgegroeid. Jij had al op jonge leeftijd psychische problemen, wat door een nog niet gediagnosticeerde bipolaire stoornis kwam. Jij was anders en jij had gedachtenvluchten, die anderen niet leken te hebben. Op jouw 14-de probeerde jij zelfdoding te plegen door codeïnecapsules in te slikken, nadat jouw vriend het had uitgemaakt. Gelukkig vond jij een uitlaatklep in acteren. Jij wilde Henry Miller en Thomas Wolfe zijn.

In 1966 ging jij naar het Havergal College, een kostschool voor meisjes op 1451 Avenue Road in Toronto, opgericht in 1894 en vernoemd naar de dichteres/hymneschrijfster Frances Ridley Havergal. In 1966 werd jij zwanger van jouw vriend, die een illegale abortus regelde, waarbij jouw baarmoeder met Lysol werd gevuld. Jij studeerde één jaar aan de University of British Columbia, waarna jij in Toronto als model werkte. Als filmactrice debuteerde jij in 'The Best Damn Fiddler from Calabogie to Kaladar' van Peter Pearson (1938, Toronto), met Christopher Wiggins. In 1969 speelde jij de prostituee Adeline in de komedie 'Gaily, Gaily' van Norman Jewison (1926, Toronto). In 1970 speelde jij in de komedie 'Quackser Fortune Has a Cousin in the Bronx', met Jerome Silberman. In 1973 speelde jij de hoofdrol in 'Sisters', met Jennifer Salt (1944, NYC), met wie jij in de vroege jaren 70 in Malibu woonde. In 1974 speelde jij een hoofdrol in 'A Quiet Day in Belfast', 'The Dion Brothers' en 'Black Christmas'. In 1975 speelde jij in 'The Great Waldo Pepper', met Robert Redford, 'The Reincarnation of Peter Proud', met Debralee Scott, die met de politie-agent John Dennis Levi verloofd was. John overleed bij de aanslagen op 11 september 2001. Debralee overleed door levercirrose als gevolg van alcoholisme. Haar zus Jerri zei, dat zij nooit over het overlijden van John is heengekomen. Zij werd 52 jaar.

En jij speelde in 1975 in '92 in the Shade', met Peter Fonda. In 1978 speelde jij Lois Lane in 'Superman', met Christopher Reeve als Clark Kent/Superman. Jij speelde in 1978 de hoofdrol in de western 'Shoot the Sun Down', met Christopher Walken. In 1980 speelde jij opnieuw Lois Lane in 'Superman II'. In 'Trenchcoat' uit 1983 speelde jij de hoofdrol naast Barones Gila von Weitershausen (1944, Duisburg), maar in 1983 speelde jij vooral opnieuw Lois Lane in 'Superman III', met Pamela Helen Stephens, Lady Connolly (1949, Takapuna), die ook psychologe/seksprofessor/schrijfster is en getrouwd met Sir William (Billy) Connolly, ex-komiek/acteur/kunstenaar/muzikant/presentator. Pamela werd op haar 16-de door een 35-jarige heroïneverslaafde verkracht, waardoor zij een soa kreeg en door haar ouders uit huis werd gezet. Wanneer zij op een relatief kleine manier wordt afgewezen, herinnert zij zich de extreem pijnlijke afwijzing van haar ouders. William werd van zijn 10-de tot zijn 15-de door zijn vader fysiek en seksueel misbruikt. Dat staat in de biografie 'Billy' van Pamela. In 1985 speelde jij de hoofdrol in 'Little Treasure', met Burt Lancaster. In 1987 speelde jij weer Lois Lane in 'Superman IV', met Mariel Hadley Hemingway, de kleindochter van Ernest Hemingway.

De zus van Mariel Hemingway, actrice/fotomodel Margot Louise Hemingway, pleegde op 1 juli 1996 zelfdoding met een overdosis fenobarbital. Zij werd 42 jaar. In de documentaire 'Running from Crazy' vertelt Mariel, dat haar zussen Margot en Joan (Muffet) door hun vader John Hadley Nicanor Hemingway seksueel misbruikt zijn. Margot leed aan depressie, alcoholisme, drugsverslaving, epilepsie en boulimia. Joan leed aan bipolaire schizofrenie. Mariel leed aan depressie en suïcidale gedachten. Mariel is getrouwd met Stephen Crisman, met wie zij twee dochters kreeg; actrice/fotomodel Dree Louise en actrice/model Langley Fox. Mariel zegt, dat zij is aangerand door Robert de Niro, wijlen Robert Louis Fosse en Robert Bertram Schwartz. Haar vriend Woody Allen deed in Parijs een poging om met haar het bed te delen. In 2006 speelde jij nogmaals Lois Lane in 'Superman II: The Richard Donner Cut'.

Van 1976 tot 1977 was jij met de schrijver Thomas McGuane getrouwd, met wie jij op 28 oktober 1976 jullie dochter Maggie McGuane kreeg. Van 1979 tot 1980 was jij met de acteur John Heard getrouwd en van 1983 tot 1984 met de filmregisseur Philippe de Broca. Jouw huwelijken duurden niet lang. Maggie werd een schrijfster/fotografe en zij trouwde met de romanschrijver Walter Kim, met wie zij twee kinderen kreeg, Mazie en Charlie. Maggie hertrouwde met Tsjaad Franscoviak en Katy Perry en John Mayer zongen op hun huwelijksfeest. Ze wonen in Livingston. In 1996 was jij manisch en leefde jij op straat. Jij bent in Glendale gevonde, Vervuild, bang en paranoïde. Je werd een tijd in een psychiatrisch ziekenhuis verzorgd. Jij woonde aan de voet van Canyon Mountain, net buiten Livingston. Jij hield van de wolven en bij jouw huis voerde jij hen vlees. Dan zag jij de wolven de berg afkomen. Jij vroeg aan jouw beste vrienden, wanneer zij jou overleden zouden vinden, om jou naakt in een laken te leggen en jouw lichaam de Canyon Mountain op te slepen, als voer voor jouw vrienden, de wolven.

Op 13 mei 2018 pleegde jij zelfdoding met een overdosis drugs en alcohol. Jouw oude vriendin Joan Kesich vond jou op de vloer van jouw huis. Jij werd 69 jaar en jij bent gecremeerd. Jouw broer John verstrooide jouw as op jouw favoriete plekken uit jouw kindertijd in Canada; bij het ouderlijk huis in Yellowknife en in Frame Lake, waar jij als kind hebt gezwommen. John sprak een boeddhistische meditatie: 'Moge je vervuld zijn van liefdevolle vriendelijkheid, moge je gezond zijn, moge je vredig en op je gemak zijn, moge je gelukkig zijn'. Deze meditatie had hij jou ook geleerd. John wist dat jij ook bij de beren achtergelaten wilde worden, wanneer jij overleden was. Daarom strooide hij wat as van jou tussen de lelies, die vaak door de grizzlyberen worden gegeten, deels om jouw wens om door de dieren te worden opgegeten te vervullen.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
24 oktober 2021


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 54Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)