Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Door zoiets lulligs als een geknapte autoband...

(voor Belinda Lee (1935 - 1961))

Jij bent geboren op 15 juni 1935 in het kuststadje Budleigh Salterton in East Devon, aan de monding van de rivier de Otter. Jouw vader Robert Lee was een ex-legerkapitein en de eigenaar van het landelijke, rustieke, imposante, langs de zee liggende Rosemullion Hotel. Jouw moeder Stella Mary was een bloemiste. Jij ging naar de meisjeskostschool St. Margaret's in Exeter, in 1902 opgericht door Miss Bessie Jago, gevestigd in het Wynlaton House op 147 Magdalen Road. Miss Bessie werd in 1920 opgevolgd door haar goede vriendin Miss Edmonds, die Baring Lodge en Baring House erbij kocht. Miss Edmonds was tot tot 1952 de directrice, zodat jij haar nog gekend hebt. Het glas-in-loodraam met de witte duif of meeuw is schitterend en combineert fantastisch met de deuren van de hoofdingang. Er zijn inmiddels moderne, energiezuinige woningen van gemaakt, zo'n 600.000 pond per stuk. Het echtpaar Smith/Jones is er dolgelukkig mee.

De kathedraal van Exeter is in 1400 voltooid en daar zijn veel bisschoppen begraven, maar ook Sir Henry de Raleigh en Sir Humphrey de Bohun, twee kruisridders en Tempeliers. In de kathedraalbibliotheek bevindt zich het Exeter Book uit de 10-de eeuw, met vooral Oud-Engelse poëzie, zoals 'Wulf and Eadwacer', 'The Wife's Lament' en 'The Ruin', met mogelijk het Romeinse zwembad in Bath als onderwerp. Na St. Margaret's ging jij naar de Tudor Arts Academy in Nottingham. Jij wilde al vanaf jouw 9-de actrice worden. Jij was lid van het repertoiregezelschap Nottingham Playhouse aan de Goldsmith Street in Nottingham. Jij won een beurs voor de Royal Academy of Dramatic Art in Bloomsbury, Londen, opgericht in 1904 door Sir Herbert Beerbohm Tree. De hoofdingang ligt aan Gower Street 62 en er is een tweede ingang aan Malet Street, waar nu de RADA Theaters zijn. In 1953 debuteerde jij in het toneelstuk 'Point of Departure'. Als filmactrice debuteerde jij in 1954 in de komedie 'The Runaway Bus' van Val Guest, met Petula Clarke (1932, Londen) en Lisa Gastoni (1935, Rome). Jij woonde een tijd met de actrice Joan O'Callaghan samen.

In 1954 speelde jij in 6 films. In 'Murder by Proxy' speelde jij een hoofdrol naast Betty Ann Davies, die op 14 mei 1955 na een operatie in Manchester overleed en 44 jaar werd. In juni 1954 trouwde jij met de filmfotograaf Cornel Lucas, geboren op 12 september 1920 in Londen. Hij heeft ook de aangename eer gehad om jouw Duitse collega Marlene Dietrich te fotograferen. In 1955 speelde jij in 3 films, o.a. in de komedie 'No Smoking', met Peter Martyn, die op 15 februari 1955 in Londen overleed en 29 jaar werd. In 1956 speelde jij in 4 films, o.a. in de komedie 'Who done it?', met Benny Hill en Norah Mignon Cordwell, die met Gwendoline Gwen Farrar een artistiek en muzikaal duo vormde. Van 1917 tot 1922 woonden zij samen in Chelsea en daarna toerden zij door Amerika, totdat Gwen in 1926 de partnerschap verbrak en Norah naar Engeland terugkeerde, maar in 1930 was er een doorstart. Gwen had een liefdesrelatie met de actrice Tallulah Bankhead. Gwen overleed op 25 december 1944 in Londen en zij werd 47 jaar. In het drama 'The Feminine Touch' speelde jij een hoofdrol, net als in de komedie 'The Big Money', met Jill Dorothy Ireland, die met Charles Bronson getrouwd was, met wie zij de dochter Zuleika kreeg en de dochter Katrina adopteerde. Jill overleed op haar 54-ste door borstkanker.

In 1957 speelde jij in 4 films, o.a. in 'de avonturenfilm 'The Goddess of Love'. Jij speelde de hoofdrol als Iride/Aphrodite, met Maria Frau (1930, Rome). Tijdens de opnames had jij een romance met de getrouwde prins Filippo Orsini, waardoor jij in september 1957 jouw man Cornel Lucas verliet. Jullie zijn in 1959 officieel gescheiden, toen hij met de actrice Susan Travers (1939, Londen) trouwde. Cornel en Susan kregen samen vier kinderen, o.a. de actrice/kunstschilderes Charlotte Lucas (1976, Londen). Jij speelde graag gepassioneerde, exotische rollen. De romance met Filippo eindigde dramatisch; jij nam een overdosis slaappillen en Filippo sneed zijn polsen door, zij het niet al te ernstig, maar hij lag wel in het ziekenhuis. Vanwege zijn poging tot zelfdoding verwijderde de paus de Orsini's uit hun erfelijke titel van prins-assistent van de pauselijke troon. Jij ging naar Zuid-Afrika terug om als hoofdrolspeelster de film 'Nor the Moon by Night' af te maken. In 1959 speelde jij in 7 films, zoals in 'Le corps tant désiré' en 'Les Dragueurs', met Charles Aznavour en Nicole Gouspeyre, die op 13 april 1967 door een auto-ongeluk in Eure overleed. Zij had een gebroken schedel en een verbrijzelde ribbenkast. Zij werd 32 jaar en zij is in de Cimetière du Père-Lachaise begraven.

Jij speelde de hoofdrol in 'The Nights of Lucretia Borgia' en in het waargebeurde verhaal van 'Love Now, Pay Later', als de luxe prostituee Rosemarie (Maria Rosalia Auguste) Nitribitt, die op 29 oktober 1957 op de Stiftstrasse 36 in Frankfurt is vermoord. Zij werd op 1 februari 1933 in Düsseldorf geboren en zij had twee halfzussen. De meisjes gingen naar een kindertehuis en na 1939 naar een pleeggezin in Niedermendig. Daar is Rosemarie op haar 11-de door een 18-jarige buurtgenoot verkracht. Als tiener is ze in de prostitutie beland. Zij werd ook naar jeugdgevangenissen gestuurd, waar zij vaak ontsnapte. In Frankfurt am Main was zij korte tijd serveerster/model, maar al snel weer prostituee. Van haar vaste klanten kreeg zij een Opel Kapitän en ze ging met hen mee naar mediterrane vakantie-oorden. In 1956 kocht zij een zwarte Mercedes-Benz 190SL met een rode, leren bekleding, waarmee zij haar klanten werfde. Zij had een hoofdwond en tekenen van verwurging. Zij werd 24 jaar en zij is in de Nordfriedhof in Düsseldorf begraven. Op haar grafsteen staat: 'Nichts besseres darin ist denn fröhlich sein im Leben'.

Deze walgelijke moord is onopgelost. Men denkt door 'hoge' piefen toegedekt. Één van de hoofdverdachten was haar vriend, de zakenman Heinz Pohlmann, die in juli 1960 vanwege gebrek aan bewijs is vrijgesproken. De andere, overleden verdachten waren: hoofdverdachte Harald von Bohlen und Halbach, Harald Quandt, die door een vliegtuigongeluk in Cuneo overleed en 45 jaar werd, Ernst-Wilhelm Sachs en Fritz Gunter Sachs, die net als zijn vader Willy met een pistool zelfdoding pleegde. Fritz werd 78 jaar. Deze vier kerels waren industriëlen van de nazi-familie Krupp. Fritz was eerst met Anne-Marie Faure getrouwd, die een verkeersongeluk kreeg en tijdens de operatie overleed. Daarna was hij drie jaar met Brigitte Bardot getrouwd en tenslotte met het fotomodel Mirja Larsson. Hij kreeg 3 zoons. Harald Quandt was de zoon van Johanna Maria Magdalena Ritschel, die in 1931 hertrouwde met de nazi-politicus Paul Joseph Goebbels, met Adolf Hitler als beste man. Het gezin Goebbels overleed op 1 mei 1945 in en bij de Führerbunker. Harald overleefde als enig kind van Magdalena. Hij trouwde met Inge Bandekow, met wie hij 5 dochters kreeg; Katarina, Gabriele, Anette-Angelika, Colleen-Bettina en Patricia. Alle vijf miljardairs. En dan waren er nog de verdachten Hans-Christoph Seebohm, een politicus, en de bondskanselier Kurt Georg Kiesinger.

In 1960 speelde jij in 4 films, o.a. de hoofdrol in 'Messalina', die helemaal op You Tube staat. In december 1960 vertelde jij, dat jij met de filmmaker Gualtiero Jacopetti ging verloven. Gualtiero is op 4 september 1919 in Barga geboren. Kort na jouw verloving met hem werd hij beschuldigd van het molesteren van drie meisjes van onder de 11 jaar in Hongkong. Hij was getrouwd met een 13-jarig meisje, die hem van verkrachting beschuldigde. In 1961 speelde jij in 4 films, o.a. in jouw laatste film 'Joseph and his Brethren'. Jij overleed op 12 maart 1961 door een auto-ongeluk nabij San Bernardino in Californië. Jij reed niet zelf en er zaten drie, Italiaanse mannen bij jou in de auto, waaronder jouw verloofde Gualtiero. Er knapte een band en de auto slipte bij 100 mijl per uur. Jij werd 63 meter uit de auto geslingerd. De drie mannen waren verwond. In het Barstow Community Hospital ben jij overleden verklaard. Jij werd 25 jaar en jouw as is in de Cimitero Acattolico in Rome begraven, onder een grafsteen met alleen jouw naam Belinda erop. Plus erop of pal erachter een standbeeld van een omhelzing door nogal vreemde wezens, waar een plant uit groeit. Gualtiero overleed op 17 augustus 2011 en zijn as is naast jou begraven. Cornel Lucas overleed op 8 november 2012 in Londen.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
31 oktober 2021


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 55Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)