Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Een basaal, fataal gebrek aan vaderliefde

(voor Barbara Yung Mei-ling (1959 - 1985))

Jij bent geboren op 7 mei 1959 in Hong Kong. Jouw ouders waren Weng Ming Chang en Liu Ming Yee (1926 - 2017). Jij was hun enige kind en jij kwam uit een ambtenarenfamilie. Toen jij 7 jaar was, overleed jouw vader. In Hong Kong ging jij naar de Rosaryhill School aan de Stubbs Road. Op jouw 15-de (eind 1974) ging jij naar jouw moeder in Engeland. Jij woonde met jouw moeder en een familievriend, een soort oom voor jou, in de wijk Barkingside te Ilford, Groot-Londen. Jij ging naar de Ilford County High School for Girls aan de Fremantle Road, wat sinds 1977 de Valentines High School heet. Later verhuisden jullie naar het dorpje Histon, vlakbij ten noorden van Cambridge. Jouw moeder en 'oom' hadden daar een kleine fish and chips winkel, waar jij in de weekenden meehielp. In Cambridge ging jij naar een middelbare school en behaalde jij jouw gymnasiumdiploma. Daarna ging jij twee jaar naar de Anglia Ruskin University. Vervolgens studeerde jij vier jaar textielontwerp aan de Central School of Art and Design aan de Southampton Row en Theobald's Road in Londen.

Jij ging naar Hong Kong terug en in 1982 deed jij mee aan de Miss Hong Kong verkiezing. Jij werd 8-ste en Angeline Leung won. Jij kreeg een acteercontract van TVB in Hong Kong. In 1982 debuteerde jij als actrice in de Kantonese wuxia-serie 'Sup Sam Mui' of 'The Legend of the Unknowns', wat zich in de Qing-dynastie afspeelt. Deze tv-serie ging op 24 januari 1983 in première. Ook met Cecelia Wong, Kent Tong, Sharon Yeung en Simon Yam. Jij speelde de Manchu-prinses Sheung. Kent Tong was van 1983 tot 1985 jouw liefdespartner. De knappe Kent is geboren op 29 september 1958 in een arm gezin in Hong Kong. Zijn vader was een zeevruchtenvisser. Hij heeft nu zes kinderen en zijn huidige vrouw is de 25 jaar jongere Zou Wenjing, met wie hij in 2008 een meisjestweeling kreeg. Simon Yam's tweede en huidige vrouw is het model Sophia Kao, met wie hij de dochter Ella kreeg. Op 20 juli 2019 werd Simon neergestoken in zijn buik, maar hij herstelde na een operatie in Zhongshan.

In 1983 speelde jij Wong Yung in de tv-serie 'The Legend of the Condor Heroes', gebaseerd op de gelijknamige roman van Zha Liangyong (1924 - 2018), de beroemdste schrijver van Hong Kong, gespecialiseerd in wuxia, fictie over de avonturen van ridderlijke krijgskunstenaars in het oude China. Zijn vader Zha Shuqing werd door de communistische regering vermoord, waarna hij postuum onschuldig werd verklaard. Bizar lullig allemaal. Met zijn tweede vrouw, de krantenjournaliste Zhu Mei, kreeg Zha junior 2 zonen en 2 dochters. Hun zoon Zha Chuanxia studeerde aan de Columbia University en na een ruzie met zijn vriendin pleegde hij zelfdoding. Hij werd 19 jaar. Zha junior's derde vrouw, zijn weduwe Lin Leyi, is 29 jaar jonger. De tv-serie telt 59 afleveringen van elk 42 minuten. Met o.a. Felix Wong Yat-wah, die met de actrice Kit-wah Leung getrouwd was, met wie hij de dochter/actrice Arian Wong Tsz-ching kreeg. Kit-wah overleed op 26 mei 2020 in het Gleneagles Hospital Hong Kong door orgaanfalen. Zij werd 59 jaar. Verder de actrice Soh Hang-suen, die op 12 juni 2013 door de gevolgen van een beroerte overleed en 61 jaar werd, Rebecca Chan Sau Chu en Austin Wai Tin-chi, die met de ex-actrice/zangeres Betty Lai Siu-man getrouwd was, met wie hij de zoon Wai Kin-ho kreeg. Austin's jongere zus is de uiterst aantrekkelijke, onweerstaanbare, veelgelauwerde actrice Kara Wai Ying-hung, die aan depressies leed en op haar 40-ste een poging tot zelfdoding deed. Austin overleed op 4 oktober 2012 in Peking door overmatig gewichtsverlies. Hij werd 55 jaar.

Door deze serie werd jij in veel Aziatische landen beroemd. Jij speelde ook in de dramaseries 'The Foundation', 'The Man in the Middle', 'The Fearless Duo', 'United We Stand', 'The New Adventures of Chor Lau-heung', 'The Rough Ride' en 'The Battlefield'. In 'The Rough Ride' speelde jij naast Tony Leung Chiu-wai. Hij trouwde in 2008 op koninklijke wijze in Bhutan met de actrice Carina Lau Kar-ling. De bruiloft kostte meer dan 30 miljoen dollar en haar trouwring is ruim 10 miljoen dollar waard. Tony's door carina geaccepteerde minnares is de actrice Maggie Cheung Man-yuk. In 1990 werd Carina twee uur door 4 mannen ontvoerd, die topless-foto's van haar maakten. In 2002 zijn deze foto's in het tijdschrift 'East Week' verschenen. De uitgever Mong zat er 5 maanden voor in de gevangenis. Belachelijk en idioot. In 'The Battlefield' speelde jij met de beeldschone actrices Idy Chan Yuk Lin en Kiki Sheung Tin-Ngo. Austin Wai speelde er ook in mee.

Op 14 mei 1985 pleegde jij zelfdoding in jouw appartement aan Broadcast Drive in Kowloon Tong, Hong Kong. 's Nachts belde jij naar jouw vriend Stephen Chow Sai-lung en vertelde jij hem, dat je leed onder de aflopende liefdesrelatie met Kent Tong Chun-yip. Chow rook 's ochtends gas en hij moest inbreken. Chow vond jou 's ochtends bewusteloos en uitgestrekt op de woonkamervloer. Jij werd met spoed naar het Baptist Hospital op 222 Waterloo Road gebracht, waar jij overleden werd verklaard. Jij werd 26 jaar en jij bent in Hong Kong gecremeerd. Jouw as is in Engeland begraven, in de Cambridge City Cemetery aan de Newmarket Road en Ditton Lane in Cambridge. In 2017 is jouw moeder bij jouw as begraven. Er is een hartvormige grafsteen geplaatst met gouden letters op een donkere achtergrond en met zwart-wit-foto's van jouw moeder en jou.

Op You Tube staan allerlei foto's van waarschijnlijk jouw eerste, grote liefde. Het gaat om een lange, blonde jongeman, met wie jij zo te zien echt heel gelukkig was en veel lol maakte. Op twee van zijn sweaters staat 'City of London' en 'Cambridge'. Ik schat dat deze liefdesrelatie aan het einde van jouw tienertijd plaatsvond. Je zult hem tijdens jouw universitaire studies ontmoet hebben. Op You Tube is niet te zien wie hij was. We zien jullie op vakantie in Italië en Zwitserland. Verder bij zijn familie thuis. Op één foto bewonder jij zelfs een kinderwagen van snoepgoed, die blijkbaar als cadeau aan jou gegeven is. Je staat ook heel close met zijn moeder op de foto. En er is een foto, waarop jij hem hartstochtelijk kust. Het ziet er allemaal wat armoedig uit daar bij hem thuis, maar er was wel echte, warme en doorbakken liefde. Die echtheid heb jij waarschijnlijk nooit teruggevonden bij de acteur Kent Tong en in de cinemawereld. Terwijl jij zo enorm veel naar echte liefde verlangde, zeker na het vroege gemis van jouw overleden vader. Dat vadergemis was het meest traumatische in jouw leven. Dat hiaat kon nooit gevuld worden. Die leemte staarde jou alsmaar aan. Dat pijnlijke verdriet werd getriggerd door de trouweloosheid en afwezigheid van Kent Tong. Het is erg lief wat Jennifer Clinton onder de fotoserie heeft gezet: 'Barbara, if you come back to us, the whole world would be like heaven. Miss you forever.'.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
26 november 2021


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 43Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)