Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Sanne Samina 'BuZa' Hanssen

Sanne is 2 augustus 1988 geboren toen ik als 21-jarige aan de Amerikaanse Westkust werkzaam was. Sanne is in combinatie met haar talent uiteindelijk actrice en zangeres geworden. Hiervoor, om dit te bereiken, heeft zij tussen 2011 en 2015 een opleiding aan de Toneelacademie Maastricht gevolgd. Dáár voor speelde Sanne Samina Hanssen tussen 2009 en 2011 in 'Het Huis Anubis'.

In de TV-reeks 'Zie mij graag' speelde Sanne een rol van 2018 tot 2020. Halverwege 'Zie mij graag' in 2019 speelde Sanne Samina
'Maria' in 'De Liefhebbers', een speelfilm betreffende een gezin dat ontdekt dat de pater familias aan alzheimer lijdt. In 2020 speelde Sanne Samina in de Netflix-serie 'Undercover' en daarnaast in 'Vliegende Hollanders' in een van de hoofdrollen als Suze Plesman. Naast Hanssens subliem acteerwerk heeft zij tussen '06 en '08 bij de provinciale publieke omroep L1 in Limburg 'Kinjerkraom' en 'Kresj TV' gepresenteerd. Bij het grote publiek is Sanne Samina Hanssen door BuZa bekender geworden; hierin speelt zij de rol van Monique. Dit jaar speelde Sanne dus in BuZa, een topper van een televisieserie, de rol van Monique als woordvoerder van de nieuwe Minister van Buitenlandse Zaken Maarten Meinema, een glansrol van Kees Prins. Meinema is naar Nederland teruggehaald om de plotseling overleden Minister van Buitenlandse Zaken op te volgen. Aangezien Maarten Meinema lang in het buitenland is geweest, moet hij nog aan de wijze van politiek voeren wennen en eveneens aan de ambtelijke mores op het ministerie. Meinema's voorgangers hebben diverse politieke lijken in de kast achtergelaten; een voor een vallen zij er nu uit.

Sinds de dood van Meinema's vrouw heeft de minister toch enigszins een drankprobleem, waardoor hij zijn alcoholgebruik moeilijk kan beheersen.

Regisseur Frank Ketelaar had voor het maken van BuZa contact met zowel oud-ministers als voormalig woordvoerders, zoals Ben Bot en Job Frieszo. Ben Bot was minister van Buitenlandse Zaken in de kabinetten Balkenende II en III van 2003 tot 2007. Van 2011 tot 2013 was Job Frieszo woordvoerder van de Minister van Buitenlandse Zaken.

... Politiek drama dat wacht op een vervolg...! ...

Schrijver: Annejan Kuperus
25 december 2021


Geplaatst in de categorie: politiek

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 114Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)