Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Hoog opgeleid, laag manifesterend

Valérie Pécresse is geboren als Valérie Roux op 14 juli 1967 in Parijs. Ze kreeg een rooms-katholieke opvoeding. Ze geldt als dé serieuze tegenkandidate van Emmanuel Macron in de strijd om het presidentschap. Dit voorjaar valt de beslissing. Valérie is populairder dan Marion Anne Perrine Le Pen van het Rassemblement national, dus dat belooft wat. Bovendien heeft ze de natuurlijke frisheid van een vrouw en is iedereen een beetje Macron-moe. Haar vader Dominique Roux is docent aan de Université Paris Dauphine, gehuisvest in het Palais de l'Ótan, het voormalige NAVO-hoofdkwartier. Oud-studenten zijn: Audrey Azoulay, directeur-generaal van UNESCO, de schrijver Marc Levy en de schrijfster Alessandrina Lerner van o.a. 'Spiritual enlightment in the age of cybersex' (2009) en de dichtbundel 'Have You Seen My Childhood: In Memory of Michael Jackson' (2010). Valérie's vader was ook CEO van het vervoersbedrijf Bolloré in Puteaux. Haar opa Louis Bertagna, getrouwd met Élisabeth Sidler, was een psychiater, gespecialiseerd in de behandeling van depressies en bipolaire stoornissen, o.a. met lithium. Hij was ook een verzetsstrijder en de heelmeester van André Malraux en de dochter van Jacques Chirac, Laurence, die aan anorexia nervosa en depressie leed. Zij deed 15 pogingen tot zelfdoding en zij is op haar 58-ste door een hartaanval overleden.

Valérie ging eerst naar het Lycée privé Sainte-Geneviève in Versailles, gesticht in 1854 en rooms-katholiek. Net als Emmanuelle Mignon, de stafcheffin van president Nicolas Sarkozy, Sint Charles de Foucould en de schrijver Philippe Sollers, getrouwd met de schrijfster/filosofe/psycho-analytica Julia Kristeva. Daarna studeerde zij rechten bij HEC Paris op 1, rue de la Libération, een businessschool met de belangrijkste campus in het Château de Jour-en-Josas. Het schoolmotto is: apprendre à oser. En zij studeerde rechten aan de École nationale d'administration (ENA), wat sinds 1991 in de Commanderie Saint-Jean in Straatsburg is gevestigd. In 2019 wilde Macron de ENA sluiten. Er komt teveel concurrentie uit voort. Valérie spreekt naast Frans Engels, Russisch en Japans. Op haar 15-de leerde zij Russisch in Jalta. Dat is handig om Poetin mee in te pakken. In Tokio verkocht zij camcorders en likeuren om het Japans te leren. Zij was tot 1998 auditeur van de Conseil d'État, gevestigd in het Palais-Royal op 204, rue Saint-Honoré. In 1998 werd zij adviseuse van president Jacques René Chirac, die al een band met haar vader had. Chirac overleed op 26 september 2019 en zijn weduwe is de politica Bernadette Thérèse Marie Chodron de Courcel, met wie hij 2 dochters kreeg; Laurence (1958 - 2016) en Claude (1962), die ook zijn adviseuse was. Op 6 augustus 1994 trouwde Valérie met Jérôme Pécresse, een ex-investeringsbankier en CEO van GE Renewable Energy, een divisie van General Electric en opgericht in 2015. Het richt zich op de productie van energie uit hernieuwbare bronnen; wind-, hydro-elektrische en zonne-energie. Valérie en Jérôme kregen samen 3 kinderen.

In 2004 was Valérie de woordvoerster van Nicolas Sarkozy. Van 2007 tot 2011 was zij minister van Hoger Onderwijs en Onderzoek in het kabinet van Nicolas Sarkozy/François Fillon. Van 2011 tot 2012 was zij de minister van Begroting, Overheidsrekeningen en Staatshervorming. Van 2012 tot 2016 was zij lid van de commissie Financiën. Sinds 2015 is Valérie voorzitster van de regionale raad van Île-de-France. Zij is lid van de centrumrechtse, liberaal-conservatieve Les Républicains. In 2017 richtte zij haar eigen politieke beweging Libres! op, met de burgemeesteressen Florence Berthout en Florence Portelli. Op 4 december 2021 is zij gekozen als kandidaat voor het presidentschap 2022. Zij zegt: 'Ik ben klaar om de eerste vrouwelijke president van de Republiek te worden!'. In de regio Parijs wil zij voor 100 miljoen euro nieuwe fietspaden en infrastructuur aanleggen on het fietsen te stimuleren. Zij wil als het ware met een hogedrukspuit de criminaliteit in de banlieues, de economisch achtergestelde buitenwijken met veelal arme immigranten, wegspuiten. Zij wil de immigratie beperken door een maximaal jaarlijks aantal en strengere voorwaarden voor het krijgen van een verblijfsvergunning. Het hebben van 'voldoende middelen' wordt met 25% verhoogd, je moet Frans kunnen spreken en respect voor de secularisatie en de waarden van de Republiek hebben.

Valérie vindt ook, dat je minstens 5 jaar in Frankrijk moet wonen om voor bijstand in aanmerking te komen. Zij is voor een Franse Patriot Act en het opheffen van beperkingen op gezichtsherkenning en het gebruik van kunstmatige intelligentie om terrorisme op openbaarvervoernetwerken (haar man's branche) te bestrijden. Zij is economisch liberaal en zij noemt zichzelf 'tweederde Merkel, eenderde Thatcher'. Over een gespleten persoonlijkheid gesproken. Zij wil de werkloosheidsuitkeringen verlagen en 150.000 ambtenaren ontslaan. Werkloosheid associeert zij met immigranten en die ambtenaren vindt zij overbodige ballast en niet van haar superieure, elitaire, quasi-adellijke niveau. Het is een grote schande dat die doorgedraaide, gestudeerde, verwende apin haar onvrede op primitieve wijze wil afreageren op de armen in de samenleving. Zij misbruikt haar dure studies om nu op de minderbedeelden neer te kijken. Zij waant zich nu onaantastbaar door al die kunstmatig verschalkte kennis, alsof zij op magische wijze nu ook al die verheven kennis is geworden, wat volstrekte zelfbegoocheling is. Frankrijk mag hopen dat haar hoogmoedswaanzin vroegtijdig valt, tezamen met al die gesloten, zogenaamd erudiete kringen waarin zij vertoeft. Als er een hogedrukspuit gehanteerd moet worden, madame de Sade, richt die dan maar op de eigen gelederen! waar zich de meest gewiekste criminaliteiten afspelen!

De schijnheilige ijsheilige Valérie steunde zonder blikken of blozen haar gabbers François en Penelope Villon i.v.m. hun gestolen inkomsten via fictieve banen. Iedere soort dekt zijn/haar soortgenoten, zeg maar, maar dit is zo doorzichtig en ordinair, dat ik er van over mijn nek ga. Net zo vreselijk corrupt en hypocriet als dat elkaar in eigen kringen baantjes toeschuiven. Het zijn intellectuele, arrogante forten, die de door hen verklaarde paria's buiten de deur willen houden. Zij misbruiken hun intelligentie door er kwetsbare anderen mee te terroriseren, buiten te sluiten en erger. Zij verschuilen zich in de laatste, peperdure, aanzien eisende bolwerken, zoals omgebouwde kastelen en paleizen. Op de campagne-website van Valérie's partij staat de slogan 'Valérie Pécresse, voor de herontdekte Franse trots'. Het nationalisme spat er vanaf, die smerige, valse trots, die tot de onderdrukking van de meest weerlozen leidt en in de grond walgelijk tiranniek en egoïstisch inhalig is. Al die verrekte, hooghartige studiekoppen leiden naar een keiharde en inhumane samenleving. Neem die Frauke Marquardt, de ex-leidster van de AfD en Blaue Partei, die na haar gymnasium een master en doctor magna cum laude in de scheikunde werd. Frauke is Evangelisch-Luthers en zij was 14 jaar met een predikant getrouwd, met wie zij 4 kinderen kreeg. Zij hertrouwde met Marcus Pretzell, die rechten studeerde, met wie zij 2 kinderen kreeg. Zij woont in Frohburg, maar let met name op dat Evangelisch-Luthers.

Marine Le Pen is net als Valérie rooms-katholiek opgevoed, wat net zo erg en fnuikend voor de geestelijke gezondheid is als Evangelisch-Luthers. Valérie is - roomser kan het niet - tegen het homohuwelijk en LGBTI-ouderschap. Hiermee bevestigt zij haar roomse achtergrond en wortels. Ik ben van mening dat het roomse en protestantse kwaad de kern van het onchristelijke nationalisme vormt. De verworden kerkleren zijn kwaadaardig omgevormd tot zelfgenoegzame excuses voor het (extreem)rechtse, hautaine nationalisme. Valérie's homofobie/homohaat maakt haar bij voorbaat al totaal ongeschikt voor het Franse premierschap. Haar aversie jegens de LGBTI-gemeenschap doet daar nog vele scheppen bovenop. Zij is een typische verdedigster van het zogenaamd brave burgerschap, wat ondertussen de meest gruwelijke daden verricht. Een vrome actrice uit de roomse acteeracademie. Pure volksverlakkerij! En nu ik toch bezig ben, dan benoem ik ook nog even de gestudeerde Carola Dieudonné en de rechtsfilosofe Eva Vlaardingerbroek, die beiden met FvD in zee gingen. 'Kennis is macht' wordt door sommigen wel heel letterlijk genomen en door met name politici vaak totaal verkeerd gebruikt. Er zou door hen wel wat meer nadruk om het hart gelegd kunnen worden. Gewoon helder gezien, kan ik het niet rijmen, dat boevrouw Valérie zich tegen de armen/immigranten in de buitenwijken en tegen de LHBTI-gemeenschap keert, zelfs met ondersteuning van het krankzinnige politieapparaat, terwijl Christus Jezus juist zo voor de armen, zieken en misdeelden opkwam.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
23 januari 2022


Geplaatst in de categorie: politiek

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 51Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)