Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Codeïne als artificiële verlossingscode

(voor Leona Hutton (1892 - 1949))

Jij bent geboren op 8 april 1892 in St. Joseph, Missouri, vernoemd naar Sint Jozef en de bonthandelaar Joseph Robidoux IV, die in 1843 de stad heeft opgericht. Op 3 april 1882 werd de outlaw Jesse Woodson James in zijn schuilhuis op 1318 Lafayette Street in St. Joseph door de outlaw/premiejager Robert Newton Ford vermoord om de staatspremie van 5000 dollar te krijgen. Jesse werd 34 jaar. Zijn huis is nu het Jesse James Home Museum. Robert werd op 8 juni 1892 door Edward Capehart O'Kelly, een vriend van Jesse, vermoord. Robert werd 30 jaar. Enkele actrices, die in St. Joseph zijn geboren, zijn Sarah Jane Mayfield, de eerste vrouw van Ronald Reagan, Ruth Elizabeth Warrick en Betty Garrett. Jij was de tante van de actrice June Clyde, geboren op 2 december 1909 in St. Joseph. Zij speelde Teola Garfield in het mysterieuze misdaaddrama 'Tess of the Storm Country' uit 1932. Zij speelde de hoofdrollen in de komedies 'Weddings Are Wonderful', 'His Lordship Goes to Press', 'Intimate Relations' en 'King of the Castle'.

June speelde ook in de muzikale komedie 'Hollywood Party', met Laurel en Hardy en met Maria Guadalupe Vélez de Villalobos, die op 13 december 1944 in Beverly Hills zelfdoding pleegde met een overdosis Seconal, 80 slaappillen. Zij was zwanger van de acteur Harald Maresch, die haar in de steek liet. Hij weigerde met haar te trouwen. Zij schreef: 'How could you, Harald, fake such a great love for me and our baby when all the time you didn't want us?'. Zij werd 36 jaar en zijn filmcarrière was daarna voorgoed afgelopen. In 1913 debuteerde jij in het korte drama 'The Crimson Stain'. Jij speelde dat jaar in 8 films, o.a. naast Richard Stanton in het drama 'A Woman's Wit', naast Herschel Mayall in het drama 'From Out the Storm', in 'The Harvest of Sin', met Clara Williams, die op 8 mei 1928 als gevolg van een grote operatie in het California Lutheran Hospital overleed en 40 jaar werd. Toen zij op haar 31-ste met de regisseur Reginald Barker trouwde, stopte zij met acteren. Haar laatste rol was de hoofdrol in 'Carmen of the Klondike'.

In 1914 speelde jij maar liefst in 21 films, o.a. in 'The Play's the Thing', met Gladys Brockwell, die op 2 juli 1929 in Hollywood door een buikvliesontsteking na een auto-ongeluk overleed en 34 jaar werd. Haar laatste rol was de hoofdrol in 'het misdaaddrama 'The Drake Case'. In 'The Social Ghost' speelde jij met Mildred Harris, die drie jaar later op haar 16-de met de 29-jarige Charlie Chaplin trouwde. Hun zoon Norman Spencer overleed na drie dagen. Na haar scheiding met Charlie trouwde zij met Everett Terrence McGovern, Prince of Wales, met wie zij de zoon Everett kreeg. Haar derde man was William Peter Fleckenstein. Zij overleed op 20 juli 1944 in Hollywood door een longontsteking als gevolg van een grote buikoperatie. Zij werd 42 jaar. In 'A Tragedy of the North Woods' speelde jij met Rhea Ginger Mitchell, die op 16 september 1957 in haar appartement op 3477 S. La Brea Avenue in Los Angeles door de ontevreden congiërge/klusjesman Sonnie Hartford Jr. is vermoord. Hij kwam haar 30 geleende dollars terugbrengen, terwijl hij een nogal obscene opmerking tegen haar maakte. Omdat zij dreigde, dat aan de gebouwbeheerder te vertellen, was hij bang, dat hij zijn baan zou verliezen. Hij heeft haar met zijn handen en met het koord van haar blauwe, zijden kamerjas gewurgd. Rhea werd 66 jaar en hij kreeg 5 jaar tot levenslang.

In 1915 speelde jij in 16 films, als Daisy Wellington de hoofdrol in het romantische drama 'The Girl Who Might Have Been' en de hoofdrollen in 'The Riddle of the Wooden Leg', 'The Affiancéd Wife' en 'Never Again', met William John Schroeder (Shorty Hamilton), die op 7 maart 1925 in L.A. door een auto-ongeluk overleed en 45 jaar werd. Hij crashte tegen een stoomschop. Zijn vrouw was de actrice Ethel Spurgint. In 'The Reward' speelde jij met Elizabeth Barry Scale (1884 - 1965), die de hoofdrol speelde. Zij was de vrouw van de acteur Howard Hickman, met wie zij een zoon kreeg. In 1916 speelde jij nog in 5 films, in de actiefilm 'The Secret of the Submarine', met Juanita Cecilia Hansen (1895 - 1961) in de hoofdrol, die aan cocaïne en morfine verslaafd was. In 1938 verscheen haar boek 'The Conspiracy of Silence'. Zij vindt dat drugsverslaafden naar gespecialiseerde, medische instellingen moeten gaan en niet naar gevangenissen. In 1941 deed zij een zelfdodingspoging met een overdosis slaappillen. Zij overwon haar drugsverslaving en zij gaf lezingen over de gevaren van drugs. Zij overleed op 858 Hilldale Avenue, West Hollywood, door hartfalen. In 'Soulmates' speelde jij met alweer zo'n zinderende topbeauty, Charlotte Burton, die op 28 maart 1942 door een hartaanval overleed en 60 jaar werd. Met haar speelde jij ook in jouw laatste film 'The Man Who Would Not Die'.

Op 1 april 1949 pleegde jij zelfdoding in Toledo, Ohio, door een overdosis codeïne te nemen. Jij overleed in een ijzeren longcilinder in het Maumee Valley Hospital aan Arlington Avenue. Dat was 18 uur nadat jouw man jou had gevonden. Vanwege een beenbreuk was jij al 10 weken thuis. In 1947 ontving het ziekenhuis een nieuwe Iron Lung van de National Infantile Paralysis Foundation. Daar zal jij in hebben gelegen. Jij werd 56 jaar. De actrice Kate Noelle Holmes is in Toledo geboren. Zij trouwde in 2006 tijdens een scientology-ceremonie in Castello Orsini-Odescalchi in Bracciano met Tom Cruise. Op 18 april 2006 werd hun dochter Suri Cruise geboren. In 2012 zijn Tom en Kate gescheiden en keerde Kate naar haar roomse roots terug.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
17 februari 2022


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 1 stemmen 51Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)