Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Door negatieve wereldprojecties gemangeld

(voor Jeong Da-bin (1980 - 2007))

Jij bent geboren op 4 maart 1980 in Seongnam in de provincie Gyeonggi in Zuid-Korea, net als de actrices Lee Yo-won en Lee Yeon-hee. In Seongnam zijn het Bundang Centraal Park en het Yuldong Park, geopend in 1999 en met de gelegenheid om te bungeejumpen en met een fontein, die 103 meter hoog spuit. In 2005 is in de wijk Yatap-dong het Seongnam Arts Center geopend, enkele minuten vanaf het metrostation Imae. Jij studeerde theater en film aan de Dongguk University, in 1906 opgericht als de Myeongjin School door boeddhisten van de Association of Buddhism Research. De campus ligt in het centrum van Seoul, in het Jung-gu District. Enkele oud-studenten zijn: de actrice/het model Jun Ji-hyun (1981, Seoul), die in 2004 afstudeerde, de actrice Han Hyo-joo (1987, Cheongju), de actrice/zangeres Im Yoon-ah (1990, Seoul), de actrice Cho Yeo-jeong (1981, Seoul), de actrice/popartkunstenares Kim Hye-so (1970, Busan), de actrice Park Min-young (1986, Seoul), de actrice/zangeres Im Yoon-ah (1990, Seoul), de actrice Kim Ji-won (1992, Seoul) en de actrice/zangeres Seo Ju-hyun (1991, Seoul).

Voorts de romanschrijver Hwang Sok-ypng, die als marinier in de Vietnamoorlog vocht en de overledenen moest begraven, omringd door knagende ratten en talloze vliegen. Hier schreef hij het verhaal 'De Pagode' over. Zijn debuutroman 'Mr. Han's Chronicle' uit 1970 gaat over een familie, gescheiden door de Koreaanse Oorlog. Van 1993 tot 1998 zat hij in een Zuid-Koreaanse gevangenis, omdat hij zogenaamd de nationale veiligheid had geschonden. Hij deed 18 hongerstakingen. Andere oud-leerlingen zijn de romanschrijver Jo Jung-rae, bekend van de historische trilogie 'Taebaek-gebergte', de dichter Shin Kyeong-nim, die over boeren en boerendorpen dicht en het altijd voor de armen en de onderdrukten opneemt. Verder nog de kunstschilder/hoogleraar Seok Cheoljoo, de dichteres Moon Chung-hee (25 mei 1947, Boseong) en de zanger/muzikant Kang Young-hyun.

In 2000 debuteerde jij in de romantische avonturenfilm 'The Legend of Gingko', met Sol Kyung-gu in de hoofdrol en met de beeldschone Yunjin Kim (1973, Seoul), de Koreaanse Julia Roberts, met Jin-shil Choi, die op 2 oktober 2008 in Seoul zelfdoding pleegde en 39 jaar werd, en met Mi-sook Lee. Van 2000 tot 2002 speelde jij als Da-bin in vijf afleveringen van de komische tv-serie 'Nonseutob', met Hee-chul Kim in de hoofdrol en met Eun-pi Kang, Hee-bon Park, Jennifer Kim Lee, Eun-kyeong Lim en Sung-mi Hong. In 2003 speelde jij als Nam Jeong-eun in de romantische, komische tv-serie 'Oktapbang goyangi' (Cats on the Roof), met Rae-won Kim in de hoofdrol en met Jeong-yun Choi. In 2004 speelde jij als Han Ye-won in de romantische komedie 'Geu nom-eun meot-iss-eoss-da' (He Was Cool), met Song Seung-heon in de hoofdrol. In 2005 speelde jij als Kang Soo-min de hoofdrol in 30 afleveringen van de tv-dramaserie 'Keu Yeoreumui Taepoong', met Eun-sook Cho, Ye-seul Han, Da-bin Jung, Hyo-chun Lee, Shim Eun-kyung, Mi-hee Chang, Yeong-jin Lee en Min-jung Seo. Jij speelde vooral schoolmeisjes en jij was ook populair in Taiwan.

Jij ontving diverse tv-prijzen voor jouw rollen in sitcoms als 'The Summer Typhoon', 'She is Nineteen', 'Attic Cat', 'New Nonstop 2 & 3', 'Trio', 'The Full Sun' en 'Taeyangun Gadukhe'. Zo ontving je o.a. de SBS Year-end Award, de New Star Award en de MBC Best Actress Award 2003. Jij deed ook veel tv-commercials. In de ochtend van 10 februari 2007 pleegde jij zelfdoding in het appartement van jouw vriend Lee in de wijk Samseong-dong in Seoul. Jouw vriend nam jou mee naar zijn huis, omdat jij in een nabijgelegen bar, waar jij met enkele vrienden was, dronken was geworden. Jij leed aan een depressie en jij hebt jezelf met een badhanddoek in de badkamer opgehangen. Jij liet geen afscheidsbriefje achter, maar de dag daarvoor schreef jij op jouw internetblog: 'Ik word boos zonder reden en ik heb het gevoel dat ik gek word. Het doet zoveel pijn, het voelt alsof ik zeeziek word. Mijn hoofd doet zoveel pijn, dat ik begin te scheuren. Ik was een slaaf van mijn humeur. Ik dacht mijzelf te verliezen. Toen, alsof de bliksem was ingeslagen, werd alles stil. De Heer kwam met Liefde tot mij. Hij gaf mij een gevoel van belangrijk-zijn en moed. Ik stond op het punt om in te storten en Hij tilde mij op en zei dat het goed zou komen. Ja, het komt goed.'. De titel van deze emotionele, wanhopige, hoopgevende en mystieke inkijk was 'Het einde'.

Jij zei ooit: 'Ik ben gecompliceerd en het voelt alsof ik sterven ga... ik heb mijn identiteit verloren.'. Het hebben van een identiteit is een zelfbegoocheling en de meeste mensen zijn gecompliceerd. Dit had iemand jou moeten vertellen of dit had jij zelf moeten ontdekken. De meeste wereldburgers klampen zich vast aan illusies over zichzelf en de wereld. Het is een spiegellabyrint vol valse denkbeelden. Vol kloterige en kuttige valkuilen, nepbezweringen en al even illusionaire afleidingsmanoeuvres. Je bent door de zielloze, oppervlakkige, misleidende, negatieve, materialistische, kortzichtige, tot razernij opzwepende, hebzuchtige, destructieve wereldkrachten geïnfecteerd. Je bent in de dodelijke val van hun heilloze denkbeelden getrapt. Juist omdat jij er in wezen geen deel van uitmaakte, heeft het jou genadeloos verpletterd. Jouw vriend Lee, die jou om 7.50 ontdekte, zei, dat jij depressief was over jouw gebrek aan werk, de gevangenschap van jouw vorige manager en de wrede, gemene internetaanvallen over jouw uiterlijk. Volgens hem had jij al in september of oktober jouw pols doorgesneden. Jij had te weinig weerstand opgebouwd om jezelf tegen de negatieve, duistere, slechte krachten in deze wereld te kunnen verdedigen. Jij was nog niet voldoende voorbereid op de negativiteit, die op jouw bord terecht kwam.

Zonder werk was jij net zoveel waard als met werk en dat die manager in de gevangenis zat, was niet jouw schuld en was zijn karma. Dat die cyberpestkoppen er zijn, is een logisch feit van de wetenschap, dat ontzettend veel mensen te gek zijn om los te lopen en hun psychische stoornissen op anderen botvieren. Ze hadden jou moeten leren om al die smerige rotstreken van die achterlijke idioten terug te spiegelen, om als een sfinx overeind te blijven en aan geestelijk afweergeschut te doen. Iemand had jou in de universele magiewetten moeten inwijden. Je had een spirituele verdedigingleer moeten krijgen en sjamanistische oefeningen/ervaringen om onschendbaar te worden. De mensheid verliest bij velen aan inzicht in ware spiritualiteit. De materialisten hebben zich van het eeuwige zielsleven afgewend. Deze algehele leegte is in de kapitalistische maatschappijen nadrukkelijk voelbaar. Het is een afschuwelijke leemte, waarin de zwaksten het eerste te gronde gaan, al zijn de zwaksten meestal ook de liefsten. In jouw blog had jij het over een Godservaring, dat de Heer Christus Jezus jou met Zijn bovenaardse Liefde troost. Voor Christus Jezus ben jij wel van grote waarde en wel enorm belangrijk. Hij schenkt jou moed om door te gaan. Jij stond op instorten, maar Hij wist jou staande te houden. De Christusliefde gaf jou het intense gevoel, dat het goed zou komen. Jij verlangde zozeer naar die eeuwige Christusliefde, dat jij niet meer kon wachten. Het leven in de hel, die de mensen vaak van de aarde maken, deed jou te zeer en kon jij niet meer dragen. Vanuit jouw zware depressiviteit maakte jij het verkeerde besluit, want Christus Jezus had jou alleen willen tonen, dat Hij jou nabij blijft, hoe erg het aardse leven ook verloopt. Jij had niet voor een vervroegd Golgotha moeten kiezen en zeker niet om die misselijke, nietswaardige, wereldse redenen, die jou zo verschrikkelijk gemeen verblind hebben. Maar daar ben jij inmiddels ook wel achter.

Jij werd 26 jaar en jij bent gecremeerd. Jouw as is in het Cheonga Park in Ilsam begraven.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
25 februari 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 39Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)