Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Van de diepzeestilte naar de Elyzeese Velden...

(voor Lisa Martinek (1972 - 2019))

Jij bent geboren als Lisa Wittich op 11 februari 1972 in Stuttgart. Jouw vader is de jazzmuzikant/architect Roland Wittich (1942), die in 1975 met Roland Meister een architectenbureau begon. Jouw jongere broer is Friedrich Wittich (1974, Stuttgart), een filmregisseur/scenarioschrijver, die meeschreef aan de 6de en 8ste aflevering van 'Ein Starker Team' en die in 2009 debuteerde met zijn komische film '13 Semester'. In 2015 verscheen zijn tragikomedie 'Becks letzte Sommer', gebaseerd op de roman van Benedict Wells (1984, München). Jij speelde samen met Felix Eitner en Oliver Korittke in zijn korte film 'Opus' uit 2002. Als scholiere speelde jij in het schooltheater en kreeg jij de smaak van het acteren te pakken.

Op jouw 16-de debuteerde jij als Pia in de dramaserie 'Fest im Sattel', met Giselle Tallone, die tien jaar de minnares van Rainier III, Prins van Monaco, was, totdat Grace Kelly op het toneel verscheen. In 1991 had jij een bijrol in de serie 'Schulz & Schulz 2 - Aller Anfang ist schwer', met Götz George, die Horst Schimanski in 'Tatort' speelde, Sybille Waury (1970, Düsseldorf) en Martina Gedeck (1961, München). Tijdens de opnames ontmoette jij de acteur Krystian Martinek (1961, München), met wie jij van 1992 tot 1995 getrouwd was. Hij hertrouwde met de schrijfster Hilly Tiedemann, met wie hij drie kinderen kreeg. In 1992 speelde jij in de serie 'Grossstadtrevier' en in 1993 in de komedie 'Ein Mann für meine Frau', met Jennifer Claudia Barbara Nitsch, die op 13 juni 2004 in München zelfdoding pleegde door uit het raam van haar zolderappartement op de vierde verdieping aan de Franz-Joseph-Strasse in München te springen. Zij moest naar het raam klimmen. Zij droeg een panty en een T-shirt en zij hield een jeans-broek vast. Zij was dronken en zij had slaappillen ingenomen, een funeste combinatie. Jennifer leed aan een zware, chronische depressie. Zij was aan de cocaïne verslaafd geweest en zij was onder psychiatrische behandeling geweest. Jennifer werd 37 jaar en zij is in de begraafplaats bij de evangelische Sankt Nikolei Kirche op de Utholmer Strasse 9 in Sankt Peter-Ording begraven.

In 1993 speelde jij ook in de thriller 'Der Showmaster'. Van 1993 tot 1997 studeerde jij acteren aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg, o.a. in het Budge-Palais op de Harvestehuder Weg 12. Tijdens jouw studie werkte jij ook al in het Thalia Theater in Hamburg. In 1994 speelde jij in de serie 'Blankenese', met Julia Biedermann, Constanze Wetzel en Marie Bäumer. In 1994 speelde jij de hoofdrol in 'Die hirmlose Frau', in 1995 de hoofdrol in 'Neulich am Deich', met Bibiana Beglau, en in 1996 de hoofdrol in de romantische komedie 'Jenseits von Schweden'. In 1997 speelde jij in 'Buddies - Leben auf der überholspur', met Karina Kraushaar, die op 5 maart 2015 in Hamburg door meervoudig orgaanfalen vanwege jarenlang alcoholisme overleed en 43 jaar werd. Zij kon haar 'innerlijke demonen' niet verslaan. Zij was ook verpleegster, fotomodel en kunstschilderes. In 2007 verscheen zij naakt in de Playboy en daarna stopte zij met haar acteercarrière en begon zij met haar schildercarrière.

In 2000 speelde jij in de komedie 'Vom Küssen und vom Fliegen', met Susanne Lothar, die op 21 juli 2012 in Berlijn zelfdoding pleegde en 51 jaar werd. Haar man, de acteur Ulrich Mühe, overleed in 2007 door maagkanker. Zij kregen samen twee kinderen, o.a. de actrice Anna Maria Mühe. In 2001 speelde jij de hoofdrol in het misdaaddrama 'Der Schuss' en in 2002 de hoofdrol in de komedie 'Der Mann von nebenan'. Vanaf 2002 woonde jij samen met de acteur/producer Giulio Ricciarelli, geboren op 2 augustus 1965 in Milaan. Jij speelde diverse hoofdrollen; in 2003 in de misdaadfilm 'Jagd auf den Flammenmann', in 2004 in het romantische drama 'Mein Weg zu dir heisst Liebe', met Maria Bachmann, en in de romantische komedie 'Das Zimmermädchen und der Millionär', in 2005 in 'Der Mann von nebenan lebt!', in de komedie 'Ein Kuckuckskind der Liebe' en in de komedie 'Wo bleibst du, Baby?'. In 2007 in 'Die Zürcher Verlobung-Drehbuch zur Liebe', in 2008 in de familie-fantasiefilm 'Das Wunder von Loch Ness' en in 'de komedie 'Willkommen in Westerwald'. In 2009 in de dramafilm 'Für meine Kinder tu' ich alles', in 2010 in de dramafilm 'Meine Tochter nicht', in 2012 in de dramafilm 'Die Schuld der Erben', in 2013 in de dramafilm 'Willkommen in Club', in 2015 in het misdaaddrama 'Tod auf der Insel' en in 2017 in de komedie 'Ein schrecklich reiches Paar'.

In juni 2019 zijn Giulio en jij getrouwd. Jullie kregen samen drie kinderen; Luca, Klara en Ella. Op jouw 38-ste werd jij voor het eerst moeder. Jullie woonden in München en Berlijn. In 2018 speelde jij als Brigitte Degner in de aflevering 'KI' van 'Tatort' en als Romy Heiland in de serie 'Die Heiland: Wir sind Anwalt'. Jouw laatste rol speelde jij als Petra Steinle in 'Schwartz & Schwartz: Mein erster Mord', met Cornelia Gröschel, Eve Borchardt en Brigitte Hobmeier. Eind juni 2019 deed jij een boottocht bij Sant' Andrea op het eiland Elba, waar jij met jouw gezin op vakantie was. Tijdens het zeeduiken kreeg jij een hartstilstand. Jij bent met een reddingshelicopter naar het ziekenhuis in Grosseto gebracht, waar jij bent overleden. Jij werd 47 jaar en jij bent in het Waldfriedhof Dahlem op de Hüttenweg 47 (gek genoeg!) in Steglitz-Zehlendorf, Berlijn, begraven. Giulio heeft ter nagedachtenis aan jou een stichting opgericht. Jij droomde ervan om een school of kinderdorp in Afrika te bouwen. Door die stichting kan dat gerealiseerd worden.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
12 maart 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 39Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)