Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Isabelle Boulay - Parle-moi

Jij bent geboren op 6 juli 1972 in Sainte-Félicité, Quebec, Canada. Jij bent de oudste van 3 kinderen. Op jonge leeftijd begon jij in het restaurant van jouw ouders te zingen. Toen je 3 jaar was, zei jouw oma tegen jou: 'Je moet later een baan hebben en je niet door een man laten leven!'. Zij liet haar man interneren, die aan een bipolaire stoornis leed. Vanaf jouw 7-de stond jij geregeld op het podium. Op 24 december 1980 kreeg jouw vader een ernstig verkeersongeluk en lag hij lange tijd in het ziekenhuis. Hij was fysiek en psychisch beschadigd. Zwaar depressief verliet hij zijn gezin en ging hij in zijn eentje in het bos wonen. Jij zag hem nog af en toe, totdat hij in januari 1995 overleed. Op jouw 16-de ging jij bij jouw tante in Quebec City wonen.

In 1988 deed jij mee aan een zangwedstrijd in Matane en ontmoette jij de journalist Josélito Michaud, die later jouw agent werd. Josélito is geboren in 1965 in Matane en hij werd al jong door zijn moeder in de steek gelaten. Op zijn 5-de kwam hij bij Ézala en Wildor Michand terecht. Hij is ook schrijver en in 2006 verscheen zijn boek 'Passages obligés', over rouwverwerking van diverse mensen in Matane. In 1990 won jij vol overtuiging het Festival en chanson de Petite-Vallée. Jij was door jouw vrienden ingeschreven, zonder dat jij dat wist. Jij verhuisde naar Matane, waar jij literatuur aan de Cégep Limoilou in Quebec City studeerde. Hier ontstond jouw passie voor de poëzie. In 1991 won jij het Festival International de la Chanson de Granby door 'Amsterdam' van Jacques Brel te zingen. Jij zong ook op het festival Les FrancoFolies de Montréal. In 1992 werd Josélito jouw zaakwaarnemer en in 1994 heb jij samen met hem Productions Sidéral opgericht. In 1992 zong jij in het Théâtre Dejazet in Parijs en in 1993 zong jij op het festival Truffe de Périgueux in de Périgord en won jij de prijs voor beste zangeres in de categorie 'chanson francophone'.

Van 1995 tot 1998 was jij Marie-Jeanne in de rockopera Starmania. In de tv-miniserie over de zangeres Alice Robitaille (1923 - 2011) was jij de zangstem. In 1996 verscheen jouw debuutalbum 'Fallait pas', met o.a. 'Peu d'Innocence', 'La Vie Devant Toi', 'Ou'ils S'envolent', 'J'enrage', 'Pour Demain, Pour Hier', 'Un Monde A Refaire' en 'Tu N'as Pas Besoin'. In 1998 verscheen 'États d'amour', met o.a. 'Le Banc Des Délaissés', 'Les Yeux Au Ciel', 'L'Héroine De Cette Histoire', 'L'Amour Dans L'Âme, 'Le Saule' en 'C'Était L'Hiver'. In 2000 verscheen 'Mieux qu'ici-bas', met naast de titelsong o.a. 'Parle-moi', 'Coeur combat', 'Quelques pleurs' en 'Nos Rivières'. In 2000 verscheen ook het live-album 'Scènes d'amour'. Tussen 2000 en 2003 had jij een liefdesrelatie met de komiek/acteur/auteur/zanger Stéphane Rousseau, geboren op 17 september 1966 in Montreal. In 2002 verscheen het tweede live-album 'Au moment d'être à vous'. In 2004 verscheen 'Tout un jour', met naast de titelsong o.a. 'En t'attendant', 'Jamais', 'Je sais ton nom' en 'Tout au bout de nos peines', een duet met Johnny Hallyday. In 2005 verscheen het derde live-album 'Du Temps pour toi'. In 2007 verscheen 'De Retour à la Source', met naast de titelsong o.a. 'Adrienne', 'Lui' en 'Tant Que l'Amour Existera'.

In 2008 kreeg jij samen met jouw producer, de tv-producent Marc-André Chicoine, met wie jij in 2004 een liefdesrelatie begon, de zoon Marcus Andrews. In 2008 verscheen 'Nos Lendemains', met naast de titelsong o.a. 'Ton Histoire', 'N'aimer que t'aimer' en 'Vouloir t'aimer'. Samen met Dolly Parton zong je 'True Blue'. In 2009 verscheen 'Chansons pour les mois d'hiver', met naast de titelsong o.a. 'La ballade du chien-loup' en 'Shefferville, le dernier train'. In 2011 verscheen 'Les Grands Espaces', met naast de titelsong o.a. 'Souffrir Par Toi N'est Pas Souffrir' en 'Amour Aime Aussi Nous Voir Tmber'. In 2014 verscheen 'Merci Serge Reggiani', met 'Le Vieux Couple', 'Ma Solitude', 'L'Italien', 'Le Dégeuner De Soleil' en 'T'as L'Air D'une Chanson'. Serge Reggiani was een in Italië geboren Franse zanger/acteur, die op 23 juli 2004 in Boulogne-Billancourt overleed en 82 jaar werd. Hij was getrouwd met de actrice Janine Darcey, met wie hij 2 kinderen kreeg; Stéphan (1945 - 1980), die zelfdoding pleegde, en Carine (1951 - 2017), beiden met een zangcarrière. In 1955 zijn Serge en Janine gescheiden. Serge leed aan ernstige depressies en een alcoholverslaving.

Vanaf april 2016 heb jij een liefdesrelatie met de advocaat/politicus/multimiljonair Éric Dupond-Moretti, geboren op 20 april 1961 in Maubeuge. Hij was de minister van Justitie onder premier Jean castex en president Emmanuel Macron. Hij was voor jou getrouwd met Hélène, met wie hij 2 kinderen kreeg. Zijn vader was de metaalbewerker Jean-Pierre Dupond en zijn moeder was de Italiaanse huishoudster Elena Moretti. Zijn vader overleed toen hij 4 jaar was. Hij heeft een boerderij in Frans-Vlaanderen, waar hij jaagt met retrievers en valken. Jullie houden allebei van lekker eten en drinken in dure restaurants. Hij is beschuldigd van belangenverstrengeling en wraaknemingen op enkele rechters, die zijn klanten en vrienden hadden onderzocht, waaronder Nicolas Sarkozy. Dit zou hij dan tijdens zijn ministerschap hebben gedaan. In 2017 verscheen 'En vérité', met naast de titelsong o.a. 'La Route Avec Lui', 'Una Storia D'Amore', 'Toi Moi Nous', 'Voir La Mer' en 'Le Train D'Après'. In 2019 verscheen het kerstalbum 'En attendant Noël', met o.a. 'Quel est l'enfant', 'C'était Noël à Paris', 'L'enfant au tambour/le labrador' en 'Petit Papa Noël'.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
16 april 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 50Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)