Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Stoelenbezetting

(www.autoweek.nl/elektrisch-rijden)


Subtitel: Bidden

Citaat : (aangepast)

Ik bad destijds ook. Dit heeft mij geholpen om te accepteren dat ik niet overal controle over heb. Om mijn zegeningen te tellen in plaats van me tegen mijn privileges af te zetten uit schuldgevoel. Het heeft even geduurd, maar het was belangrijk...! Belangrijk, important voor mij, aangezien ik maar bleef schoppen tegen 'iets' waar niemand iets tegen kon doen. Daarom weid ik hierover ook niet verder uit. Dit doe ik daarentegen eveneens betreffende zaken waarover de mens geen zeggenschap en beslissingsbevoegdheid heeft. Verspilde energie, maar tegelijkertijd soms zinvol in verband met de waarheid die door zeggenschap en beslissingsbevoegdheid eerder boven water komt dan voorzien.

Inmiddels zijn wij gezamenlijk vele jaren verder en weten wij allen dat wij zowel, nee, beslist met te weinig mensen, in verhouding zeker, teveel auto's van A. naar B. rijden, als vaak met een te lage stoelbezetting. Slechts twee redenen, naast natuurlijk de duurzame, om elektrisch te gaan rijden. Net als vrijwel alles heeft ook deze wijze van vervoer zowel voor- als nadelen;

om te beginnen, noem ik de nadelen:

- elektrische auto's zijn duur in aanschaf

en bovendien hebben zij

- een beperkte actieradius


De voordelen van elektrisch rijden, wegen naar mijn mening zwaarder, aangezien elektrisch vervoer en transport beter is voor ons milieu en bovendien goedkoper per gereden kilometer. Aangezien ons milieu prioriteit moet hebben, pleit ik voor elektrisch rijden; door de overheid gesubsidieerd elektrisch rijden. - Voor meer informatie verwijs ik u en jou als lezer en potentieel elektrisch rijder naar www.autoweek.nl/elektrisch-rijden.

>>> <<<

Natuurlijk zijn zowel trein als bus, alleen al vanwege capaciteit, het milieuvriendelijkst. Ook de luchtvaart maakt mijlen in de juiste richting. Dit alles om te voorkomen dat UITSTOOT tot ÁFSTOOT verwordt...!

Aan het eind van deze beschouwing betreffende een duurzame vorm van vervoer nog enkele, misschien nuttige afkortingen met betekenis en eventuele uitleg:

- EV: Electric Vehicle --- elektrische auto

- PHEV: Plug-in Hybrid Electric Vehicle --- elektrische auto, waarvan de accu aan een stopcontact of laadpaal wordt opgeladen

- BEV: Battery Electric Vehicle --- compleet elektrische auto, waarbij de energie in een batterij wordt opgeslagen

- FEV: Full Electric Vehicle

- FCEV: Fuel Cell Electric Vehicle --- auto met brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit

- (M)HEV: Mild Hybrid Electric Vehicle


De capaciteit van de longen van onze globe slinkt. Laten wij NONCHALANCE in ACTIE omzetten...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 22 oktober 2022


Geplaatst in de categorie: milieu

4.5 met 2 stemmen 143Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)