Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De moeder van positieve affirmaties

(voor Florence Scovel Shinn (1871 - 1940))

Jij bent geboren op 24 september 1871 in Camden, New Jersey. Jouw ouders waren de advocaat Alden Cortlandt Scovel en Emily Hopkins Scovel, de dochter van advocaat Francis Hopkins. Jij had een oudere zus Emily Hopkinson Scovel, geboren op 9 september 1867 in Camden, en een jongere broer. Jouw overgrootvader Francis Hopkinson is geboren op 2 oktober 1737 in Philadelphia. Hij was een advocaat, componist en schrijver. Op 4 juli 1776 ondertekende hij de Onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten. Hij is de vroegst gedocumenteerde, Amerikaanse componist van liederen. Met zijn vrouw Ann Borden kreeg hij 5 kinderen. Hij overleed op 9 mei 1791 door apoplexie. Hij werd 53 jaar en hij is in de Christ Church Burial Ground in Philadelphia begraven, net als de dichteres Annis Boudinot Stockton (1736 - 1801), wiens man Richard Stockton ook de Onafhankelijkheidsverklaring tekende. Jij studeerde eerst aan de Friends' Central School in Philadelphia.

Op 13 juni 1881 overleed jouw vader in Camden. Hij werd 51 jaar en hij is in de Evergreen Cemetery in Camden begraven. Jij was toen 9 jaar.
Op 19 november 1883 overleed jouw moeder thuis op 327 Penn Street in Camden. Zij werd 44 jaar en zij is in de Evergreen Cemetery begraven. Jij was toen 12 jaar.
Op 14 februari 1888 overleed jouw zus Emily in Philadelphia. Zij werd 20 jaar en zij is begraven in de Christ Church Episcopal Cemetery in Bordentown. Jij was toen 16 jaar.

Jij ging van 1889 tot 1897 naar de Pennsylvania Academy of the Fine Arts, in 1805 opgericht door o.a. de schilder Charles Willson Peale en de beeldhouwer William Rush. Op deze kunstacademie ontmoette jij de kunstenaar Everett Shinn, geboren op 6 november 1876 in Woodstown. Op zijn 17-de was hij stafkunstenaar voor The Philadelphia Press, naast William Glackens, George Luks en John Sloan. In 1898 ben jij met Everett getrouwd. Jullie woonden in Greenwich Village, Manhattan. In de vroege jaren 1900 werkte jij als illustratrice. Jij illustreerde fictie in 'Harper's' en andere tijdschriften. Jij illustreerde ook populaire romans, zoals 'Mrs. Wiggs of the Cabbage Patch' (1901) van Alice Hegan Rice, getrouwd met de dichter/toneelschrijver Cale Young Rice. Zij woonden op 1444 St. James Court in Louisville, met een kolossale ingang/veranda. Op 24 januari 1943 heeft Cale zichzelf in zijn huis in Louisville met een geweer van het aardse leven beroofd. Dat deed hij uit verdriet om Alice, die op 10 februari 1942 overleed. Beiden zijn in de Cave Hill Cemetery begraven.

In 1903 werd jij lid (associate member) van de Society of Illustrators in NYC, net als Elizabeth Shippen Green. Vrouwen mochten tot 1922 niet volledig lid zijn. De huidige directrice is Anelle Miller. Jij had een uiterst scherp gevoel voor humor, wat jij in jouw illustraties uitte. In 1912 zijn Everett en jij gescheiden. Everett is in 1913 met Corinne Baldwin hertrouwd, met wie hij Janet en David kreeg. In de jaren 1920 werd jij een christelijke schrijfster/wijsheidslerares in NYC. Jij wist ook veel van het boeddhisme, hindoeïsme en jaïnisme. Over karma zeg jij: 'De mens brengt zijn leven door in een spel van boemerangs, volgens welke elke oorzaak effect produceert.'. In 1925 verscheen jouw in eigen beheer uitgegeven 'The Game of Life and How to Play it'. In 1928 verscheen 'Your Word is Your Wand' en op 17 oktober 1940 'The Secret Door to Success'. Jij bent een onderdeel van de New Thought-movement, omdat jouw geschriften aansluiten bij het gedachtengoed van Phineas Parkhurst Quimby, Mary Baker Eddy, Emma Curtis Hopkins, Walter Sherlock Fillmore en Myrtle Fillmore. Jij bedacht positieve affirmaties. Jij overleed op 17 oktober 1940 in Manhattan, New York County. Jij werd 69 jaar en jouw begraafplaats is onbekend. Mogelijk ook de Evergreen Cemetery.

Postuum verscheen in 1945 'The Power of The Spoken Word' bij Shinn Press en in 2013 'The Magic Path Of Intuition', gepubliceerd door de door jou beïnvloede Louise Lynn Hay, geboren als Helen Vera Lunney (1926 - 2017), die van een handelaar in zeldzame boeken een klein, getypt, ongepubliceerd manuscript van jouw laatste geschriften ontving, met een begeleidende brief, waarin hij schreef, dat hij het origineel getypte manuscript wilde verkopen. Jouw filosofie richt zich op de kracht van positief denken, net als bij Louise Hay. Het bevat meestal instructies voor verbale of fysieke bevestiging. Jij zegt: 'Het is veilig om te zeggen dat alle ziekte en ongeluk voortkomt uit de schending van de wet van liefde. Een nieuw gebod geef ik jullie: 'Heb elkaar lief!', en in het Spel des Levens neemt liefde of goede wil elke truc.'. Enkele positieve affirmaties van jou zijn:

Je naaste liefhebben betekent je naaste niet beperken in woord, gedachte of daad.
Ik laat nu de goudmijn in mij los. Ik ben verbonden met een eindeloze gouden stroom van welvaart die op perfecte manier en onder genade tot mij komt.
God werkt op onverwachte plaatsen, door onverwachte mensen, op onverwachte momenten, door daar Zijn wonderen te verrichten.
De Christus in mij is verrezen, ik vervul nu mijn bestemming.
Er zijn geen obstakels in de Goddelijke Geest, daarom is er niets dat mijn welzijn belemmert.
Ik ben net zo noodzakelijk voor God als Hij voor mij is, want ik ben het kanaal om Zijn plan tot stand te brengen.
Ik beperk God niet door beperking in mezelf te zien. Bij God en mezelf zijn alle dingen mogelijk.
Ik ben harmonieus, gelukkig, stralend, los van de tirannie van angst.
God is de enige kracht en die kracht zit in mij. Er is maar één plan, Gods plan, en dat plan komt nu uit.
Ik hou van iedereen en iedereen houdt van mij. Mijn schijnbare vijand wordt mijn vriend, een gouden schakel in de keten van mijn goed.
Ik weet dat er niets is om God te verslaan, daarom is er niets om mij te verslaan.
Ik werp elke last op de Christus in mij en ik ga vrijuit!

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
7 november 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 46



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)