Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Het Haags BLAUW PLUCHE

'De mens heeft geen noemenswaardige invloed op het klimaat.'

Wasgetekend: Gideon van Meijeren in Ongehoord Nieuws van 2 maart jl.

>

De heer Van Meijeren komt op mij niet bijster intelligent over, maar aangezien een politicus een goed stel hersens behoort te hebben om op het Haags pluche te mogen, dankzij zijn kiezers, en te kunnen, dankzij zijn capaciteiten, bivakkeren, lees: werken, heeft Gideon van Meijeren terecht zijn blauwe zetel op Het Binnenhof weten te veroveren. Waarom dan die ongelooflijke, onintelligente, lees: domme opmerking betreffende het klimaat, die hij maakte bij Ongehoord Nieuws van afgelopen 2 maart?

<

Hoezo, de mens heeft geen noemenswaardige invloed op het klimaat...? Dit dus uit de mond van een Blauw Pluche-zitter...!

Wij leven in een democratie met vrije verkiezingen. Stem op een (semi-)groene partij. Hoe meer mensen dit doen, hoe groter de kans op structureel herstel. Ondanks zeespiegelstijging en ontbossing is er voor onze planeet nog hoop als alle zeilen worden bijgezet. Eén vereiste is dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen. Vervolgens dat brandstof sowieso GROEN is en daarnaast dat denkwijzen en/met hun bedenkers en aanhangers, mits relevant, op adequate wijze worden uitgevoerd. Vanzelfsprekend is de belangrijkste noodzaak de gedachtengang van ons als mens;

- willen en kúnnen wij het tij nog keren...?

Indien deze vraag wordt bevestigd, zijn de daaropvolgende vragen:

- hoe?
- op welke termijn?

&

- structureel?

Actie is hoe dan ook gewenst, gezien de smeltende ijskappen en de (enorme) reductie van wilde dieren. Wij moeten mondiaal-structureel de schouders eronder zetten, grote vervuilers de juiste weg wijzen en ook zeer zeker onszelf onder de loep leggen en grondig (laten) testen, maar bovenal onderzoeken, aangezien wij als mensheid veel beter kunnen en beslist beter moeten handelen. Gebruik maken van het openbaar vervoer met een verbinding waartegen je slechts 'U' zegt, minder vliegen, hoewel ook deze wijze van transport/vervoer 'groener' wordt, elektrisch rijden en meer biologisch eten. Alle hulpmiddelen, hoe mooi ook en van alle gemakken voorzien, zorgen binnenkort zeker voor een cultuuromslag. Zeker als de temperatuur stijgt, sneeuw en permafrost smelt en iedereen hun bloedende neus probeert te stoppen...!

Schrijver: Annejan Kuperus
4 maart 2023


Geplaatst in de categorie: wereld

4.0 met 1 stemmen 125Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)