Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De volgende scan

Precies 7 maanden geleden was Lieke Marsman de Zomergast in het NPO 2-programma Zomergasten met Janine Abbring die de betreffende Zomergast uitgebreid interviewt.

Zomergasten van zondag 30 augustus 2022:

'Mensen merken soms op dat ik de afgelopen jaren uitgesprokener ben, bozer lijk, zowel op social media als in mijn werk om daaraan toe te voegen dat dit misschien komt doordat het feit dat ik al drie jaar kanker heb een bepaalde vechtlust heeft aangewakkerd. Tegelijkertijd vragen mensen zich af of zo'n ziekte er niet juist voor zou moeten zorgen dat je je verzoenender opstelt -je krijgt nu eenmaal maar een beperkte tijd in dit leven, waarom die verspillen aan dingen die het daglicht niet kunnen verdragen? Aan de ene kant een goede vraag, aan de andere kant een open deur-vraag die het best verscholen had kunnen blijven...!

Lieke Marsman persoonlijk:

Lieke Marsman is van 25 juli 1990, geboren te 's-Hertogenbosch en opgegroeid in Zaltbommel. Alhier deed Lieke eindexamen aan het Cambium College om vervolgens aan de Universiteit van Amsterdam filosofie te studeren.

Lieke Marsmans oeuvre bestaat uit 7 bundels/werken, te weten:

- Wat ik mijzelf graag voorhoud
- De eerste letter
- Het tegenovergestelde van een mens
- Man met hoed
- De volgende scan duurt 5 minuten
- In mijn mand

&

- Ter gelegenheid van poëzie


Getekend door het leven met een ongeneeslijke vorm van kanker worstelt bij tijd en wijle ook Lieke Marsman zich door dit leven, waarvan ook zij weet dat het fysiek hier op onze draaiende globe met een laatste ademtocht ooit wordt beëindigd...! Die laatste ademtocht geldt voor iedereen, maar daarentegen geenszins daar iedereen ziek is. Er zijn waarschijnlijk wel 1000 en één redenen/oorzaken waardoor de laatste ademtocht wordt veroorzaakt. De laatste ademtocht als vervoermiddel, lees: verbinding tussen leven hier op onze planeet aarde en daar, ofwel het HIERNAMAALS, ofwel 'de andere wereld'. Herinneringen laten zien hoe wij ons tot het verleden verhouden. Wat overblijft, is een gesprek dóór en vóór slachtoffers.

Een slachtofferdiscours.

Af en toe jouw gal spugen in het gezicht van leugenaars kan geen kwaad. Zij solliciteren met hun gedrag naar gespogen/gespuugd gal. Mephisto weet waarover ik het heb.

Lieke Marsman is, net als veel anderen, een pechvogel betreffende haar ziekte en daarom spreek ik de wens uit dat zij mag blijven dichten, waar zij ook is of mag verblijven...!


Titel: Van goud

Haar woorden zijn van goud
en duurzaam tot in de eeuwigheid
Haar woorden zijn van waarde

Lieke Marsman is van Goud
Weloverwogen woorden op
Poëtisch' wijze gedrukt

Dat Liekes woorden mogen
Klinken tot 't eind der tijden
Waarmee zij een lach tovert
Blijft verblijden...

Schrijver: Annejan Kuperus
30 maart 2023


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.5 met 2 stemmen 73Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)