Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lauren Daigle - You Say

Jij bent geboren als Lauren Ashley Daigle op 9 september 1991 in Lake Charles, Louisiana, net als de zangeres Lucinda Gayle Williams. Jij bent in Lafayette opgegroeid en jij bent door de zydeco-, blues- en Cajun-muziek beïnvloed. Jouw moeder Laura Daigle noemde jullie woonhuis 'the music box', omdat jij altijd zong. Jouw vader is Mark Daigle, jouw zus is Madison en jouw broer is Brandon. Jouw opa, die op 2 november 2014 overleed, was jouw allerbeste vriend. Op jouw 15-de kreeg jij het cytomegalovirus, een immuunziekte, waardoor jij twee jaar niet naar school kon. In die tijd schonk God jou een toekomstblik als zangeres en zag jij o.a. tourbussen in jouw visioenen. Jij ontdekte wat God met jou voor heeft. Jij volgde in die periode zanglessen om op een creatieve wijze jouw emoties te uiten. Jij had het plan om medisch werk en zendingswerk te gaan doen. Jij ging naar een charterschool, waardoor jij een jaar eerder afstudeerde. Daarna deed jij een jaar zendingswerk in Brazilië. Vervolgens ging jij naar de Louisiana State University aan de Highland Road in Baton Rouge, waar jij Child and Family Studies studeerde. Jij leidde het koor van de LSU. Jij debuteerde met de songs 'Close' en 'You Alone' op het album 'Hear' van de aanbiddingsband North Point InsideOut in Alpharetta, op 9 juni 2015 in de North Point Community Church op 4350 North Point Parkway in Alpharetta opgenomen. Die kerk is opgericht door pastor Charles Andrew Stanley. Jij zong ook de song 'It is Well' op hun album 'North Point Beginnngs'.

Jij deed de achtergrondzang op een EP van The Assemblie en jij zong op de single 'Nothing is Wasted' van Jason Jeffrey Gay. In 2013 tekende jij een contract bij het christelijke label Centricity Music. Op het verzamelalbum 'Christmas: Joy To The World' uit 2013 zong jij 'Light of the World', wat jouw debuutsingle was. Jij ging op tournee met Aaron Michael Shust en de band Mikeschair, met o.a. Mike Grayson, die nu met zijn vrouw, de zangeres Molly Reed, zingt en gitaar speelt. Een song van Molly is 'If We're Honest'. Mikeschair ging in 2016 uit elkaar. In september 2014 verscheen jouw EP 'How Can It Be'. Op 14 april 2015 verscheen jouw debuutalbum 'How Can It Be', met naast de titelsong 'First', 'Trust in You', 'My Revival', 'Loyal', 'Power To Redeem', 'Here's My Heart', 'O'Lord', 'I Am Yours', 'Come Alive (Dry Bones)', 'Salt & Light', 'Once And For All', 'Now Is Forever' en 'Wordless'. De producer was Paul Mabury. 'Here's My Heart' komt van het debuutalbum 'Neon Steeple' van David Wallace Crowder (1971, Texarkana). Op 21 oktober 2016 verscheen jouw tweede album 'Behold A Christmas Collection', met 'Jingle Bells', 'Have Yourself a Merry Little Christmas', 'What Child Is This', 'White Christmas', 'Oh Come All Ye Faithful', 'Light of the World', 'Christmas Time Is Here', 'O Holy Night', 'Little Drummer Boy' en 'Silent Night'. Nu kun je denken 'Dat was het dan!', maar de grabbelton zit nog boordevol.

Op 7 september 2018 verscheen jouw derde album 'Look Up Child', met naast de titelsong 'Still Rolling Stones', 'Rescue', 'This Girl', 'Your Wings', 'You Say', 'Everything', 'Love Like This', 'Losing My Religion', 'Remember', 'Rebel Heart', 'Inevitable' en 'Turn Your Eyes Upon Jesus'. Dit album stond zes weken op nummer 1 in de Billboard Christian Albums Chart. Het kreeg de Gold Record-status en het is platina gecertificeerd. De song 'How Can It Be' werd Worship Song of the Year. Het album won de Billboard Music Award voor Top Christian Album en 4 andere Billboard Music Awards. Voor het album en de single 'You Say' kreeg jij twee Grammy Awards. 'You Say' stond 60 weken op nummer 1 in de Hot Christian Songs-hitlijst. Jij kreeg ook 7 GMA Dove Awards en 2 American Music Awards. Eind 2016 begon jouw eerste tournee 'A Night With Lauren Daigle'. Jij verscheen in de Ellen DeGeneres-show en dat vonden veel 'christenen' niet kunnen, omdat Ellen openlijk lesbisch is en omdat jij zo de homoseksualiteit goedkeurde. Er waren zelfs van die homofobe nepchristenen, die jou geen christen meer vonden. Het wordt de hoogste tijd dat die vastgeroeste, veroordelende, liefdeloze, achterlijke, conservatieve, kleingeestige, intolerante, discriminerende, zwaar gestoorde idioten gaan ontdekken dat de Heilige Christusgeest zich niet stoort aan de seksuele voorkeur van mensen. Dat seksualiteit überhaupt niets met de ware Christusliefde te maken heeft! En dat tolerantie voor anders seksueel geaarde mensen gewoon bij de menselijke evolutie/ontwikkeling behoort. (-) Bovendien heb jij veel homoseksuele, christelijke vrienden en weet jij wel beter.

Jouw versie van 'You Say' is samen met de bevriende songwriter Jason Ingram en de drummer Paul Mabury geschreven. Jason is geboren op 23 augustus 1974 in West Virginia. Zijn ouders zijn de predikant/schrijver Ralph Browne en Theresa Ingram. Hij was leadzanger van de christelijke poprockband The Longing en nu van One Sonic Society. Op 12 mei 2023 verschijnt jouw vierde album 'Lauren Daigle', met o.a. 'Thank God I Do' en 'Waiting', die jij al in het tv-programma 'Today' hebt gelanceerd. Het album bevat 10 nieuwe songs en het gaat gepaard met The Kaleidoscope Tour. Op de hoescover staan veel kleuren, omdat jij daar nu eenmaal veel van houdt. Jij draagt vaak kleurige kledij, wat jij heel grappig en gevat dopamine-dressing noemt. Jij hebt een ronduit prachtige en zeer unieke zangstem, heerlijk schor/hees/raspachtig, zoals de stem van Adele en Amy Winehouse. Jouw meest geliefde bijbeltekst is 'De standvastige is veilig bij U, vrede is er voor wie op U vertrouwt' (Jesaja 26:3). 'You Say' is inmiddels ook in het Nederlands verschenen, vertaald door Elly Zuiderveld en gezongen door de Spakenburgse gospelzangeres Annemieke Koelewijn, geen familie van Peter. Dit 'Ik geloof' is een mislukte poging om mee te liften op jouw roem. Overigens is de vertaalster dé Elly Zuiderveld, die samen met haar man Rikkert Zuiderveld 'De kauwgomballenboom' zong. Om je te bescheuren! (-) Nee, dan jouw 'Tremble (Live)', te zien op You Tube, in jouw schitterende jurk en met jouw talloze armbanden!...

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
6 april 2023


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 52Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)