Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Darlene Zschech - Jesus At The Center

Jij bent geboren als Darlene Joyce Steinhardt op 8 september 1965 in Brisbane, Australië. Op jouw 10-de speelde jij in de Australische tv-kindershow 'Happy Go Round'. Op jouw 13-de zijn jouw ouders gescheiden en had jij emotionele stress van de televisie-uitzendingen. Hierdoor leed jij vier jaar aan boulimia. Op jouw 15-de heeft jouw vader zijn leven opnieuw aan Christus gewijd en bracht hij jou mee naar de kerk. Jij werd ook een toegewijd christen en jij ontmoette Mark Zschech, met wie jij op 14 september 1984 bent getrouwd. Vervolgens waren jullie twee jaar assistent-jeugdpastors in Ipswick, waar Mark vandaan komt. Na een jaar werd het plan van Mark om naar Sydney te gaan steeds dichterbij. Op een zondag gingen jullie naar een kleine kerk en zei de gastspreker midden in zijn preektegen jullie: 'Wat het ook is dat jullie gisteravond hebben gebeden, God zegt dat je het moet doen!'. Dus gingen jullie naar het Hills Christian Life Centre in Baulkham Hills, aan de Business Boulevard in het Norwest Business Park in Greater Sydney. Deze kerk, die de Hillsong Church werd, is in 1983 opgericht door de predikant/evangelist Brian Charles Houston en zijn vrouw, de pinksterpredikante Roberta Lee (Bobbie) Houston. Zij kregen samen 3 kinderen; Joël Timothy, Ben en Laura.

Joël Timothy (1979, Brisbane) is muzikant, songwriter, voorganger en leider van de aanbiddingsband Hillsong United. Zijn vrouw is het Braziliaanse model Esther Lima, met wie hij een zoon kreeg. De vader van Brian Charles Houston was William Francis (Frank) Houston (1922 - 2004), die in 1977 het Sydney Christian Life Centre op 188 Young Street in Waterloo, Sydney, heeft opgericht, en zijn moeder was Hazel Scotts. Frank Houston was een pedofiele homoseksueel en hij heeft veel jonge jongens van 7 tot 12 jaar seksueel misbruikt. Dat gebeurde in Nieuw-Zeeland en Australië. Hij heeft ook een pastor in opleiding seksueel misbruikt. Brian Charles is in 2022 als wereldwijde senior pastor afgetreden, omdat hij het misbruik van zijn vader heeft verzwegen en omdat hij zelf grensoverschrijdend gedrag bij twee vrouwen vertoonde. Brian is bevriend met Scott John Morrison, die van 2018 tot 2022 de 30-ste president van Australië was.

Jij zong jingles voor o.a. McDonald's, KFC en Coca-Cola. In 1987 verscheen jouw debuutalbum 'Make The Choice' en in 1988 verscheen 'Spirit and Truth', het eerste album van Hillsong Music. In 1990 verscheen 'Show Your Glory' en in 1992 verscheen 'The Power of Your Love', het eerste live hedendaagse aanbiddingsalbum van Hillsong Music, met naast de titelsong o.a. het door jou geschreven 'Shout To The Lord', 'O the Blood', met de door mij diepbeminde Christus-zus Kari Jobe, 'I Offer My Life', 'It Is Well' en 'How Great Thou Art', wat ik in mijn jeugd vaak door Elvis Presley gezongen, draaide. In 1993 verschenen 'Stone's Been Rolled Away' en jouw solo-album 'Pearls & Gold'. Jullie kregen samen drie dochters; Amy, Chloe en Zoe. Jij schreef 'Shout To The Lord' toen de eerste twee baby's er waren en jullie een weinig winstgevende motorenonderdelenhandel hadden. Jij worstelde destijds met geldgebrek en opvoedingsstress. Jij speelde het eerst op de piano in de speelgoedkamer. Toen jij het lied aan de toenmalige aanbiddingspredikant Geoffrey William Bullock liet horen, vroeg jij aan hem om niet naar jou te kijken, want jij schaamde je nog voor jouw lied. Aandoenlijk lief van jou. Geoffrey was getrouwd met Janine, met wie hij 5 kinderen kreeg. In 1996 zijn zij gescheiden en hij hertrouwde met Victoria, die 2 kinderen uit een eerder huwelijk heeft. Zij wonen op Scotland Island, Sydney. Geoffrey lijdt aan een bipolaire stoornis, waardoor hij vaak manisch, depressief en angstig was/is.

In 1993 werd jij lid van de staf van de Hillsong Church en in 1994 verscheen 'People Just Like Us', met jouw bestsellersong 'Shout To The Lord'. Het album kreeg de certificaties goud en platina. In 1996 verscheen het album 'Shout To The Lord' bij Integrity Music, met jou als aanbiddingsleidster. Jouw succesvolle lied is gezongen voor de paus in het Vaticaan en voor de president van Amerika. Het lied wordt nog steeds iedere zondag door zo'n 30 miljoen kerkgangers gezongen. In 2000 kreeg jij zeer terecht de International Award voor invloed in lofprijzing en aanbidding. Jij was van 1996 tot 2007 de aanbiddingspredikante van de Hillsong Church. In 2007 is Reuben Timothy Morgan jou als aanbiddingspastor opgevolgd. Jij zong op meer dan 20 albums van Hillsong Music en jij schreef meer dan 80 opgenomen worshipsongs. In 2003 verscheen jouw solo-album 'Kiss of Heaven'. In 2004 verscheen 'For All You've Done' bij Hillsong Music en in 2005 verscheen 'Change Your World'. In 2011 verschenen 'Simply Darlene en 'You Are Love'. Jij schreef 5 boeken; in 1996 'Worship', in 2002 'Extravagant Worship', in 2003 'The Kiss of Heaven', in 2009 'The Great Generational Transition' en in 2013 'Revealing Jesus: A 365-Day Devotional'.

Op 11 december 2013 vertelde jij dat jij borstkanker had en op 30 november 2014 schreef jij dat jij genezen was, wat jouw arts Trevor Currer wonderbaarlijk noemde. Mark doet de video en productie in jullie kerk. Dat is in de loop der jaren steeds professioneler geworden en het versiert de muziek op een geweldige wijze. Het is bijvoorbeeld goed te zien op de video bij 'Jesus At The Center' op You Tube. Tot mijn grote vreugde staat Kari Jobe daar naast jou op het podium. Kari heeft in dat lied een nederige rol, maar wat voor rol zij ook aanneemt, zij straalt altijd volop het Liefdevolle Christuslicht uit. Net als jij en net als zovelen! In januari 2011 namen Mark en jij na 25 jaar trouwe dienst afscheid van de Hillsong Church. Jullie zijn nu de voorgangers van de Church Unlimited in New South Wales en jullie wonen in het schitterende Central Coast. Inmiddels zijn jullie miljonairs en lijkt de tijd van de motorenonderdelenhandel uit een vorig leven. Jullie lazen het boek 'A Call To Mercy' van Nancy Alcorn, de oprichtster van Mercy Ministries. Zij heeft jullie geïnspireerd en jullie werken nu voor Mercy Ministries Australia, een non-profitorganisatie, die gratis huisvesting en op Christus gerichte hoop biedt aan tienermeisjes, die worstelen met zwangerschap, drugs, misbruik en eetstoornissen. Op 28 maart 2022 meldde de schrijver/ex-pastor Randy Alcorn dat zijn vrouw Nancy Alcorn door darmkanker is overleden. Hun dochters zijn Karina en Angela. Jesus At The Center. Generatie op generatie. Moge de uitstorting van de Heilige Christusgeest ons allen overweldigend raken en tot Verlichting brengen.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
7 april 2023


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 43Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)