Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lakshmi - Come Sin With Me Live

Jij bent geboren als Lakshmi Swami Persaud op 17 april 1993 in Wijchen. Jouw naam verwijst naar de Hindoestaanse godin van licht, liefde en rijkdom. Het Kasteel van Wijchen is deels het gemeentehuis en deels een museum. Dat kasteel was ooit van Emilia Van Nassau en Emanuel van Portugal en hun tien kinderen. De zangeres/actrice Anne Stalman en de cabaretier Pieter Derks zijn ook in Wijchen geboren. Jij hebt een Nederlandse moeder en een Surinaamse, Hindoestaanse vader. Jouw moeder is heel braaf opgevoed in het gelovige, Nederlands-Hervormde Elst, totdat zij als enige van het gezin ergens anders ging wonen en zelfs met een Surinaamse man trouwde. Jouw vader speelde piano en gitaar. Hij uitte zich net als jij met zijn verschijning, hij rookte stiekem en hij tatoeëerde zichzelf. Hij zocht op die manier de extreme kanten op. Jouw broer is supermuzikaal. Jij bent in Wijchen opgegroeid, maar jij hebt daar zeker geen goede herinneringen aan. Jij zei: 'De basisschool was een hel. Ik paste daar niet in dat dorp. Ik was anders en dan val je snel op!'.

Er zijn in Wijchen diverse basisscholen; de Katholieke Basisschool De Viersprong op de Lijsterbesstraat 2, de BS Antonius, de BS De Bolster, de BS De Buizerd, de Paulusschool, de St. Paschalis, Het Zuiderpad, Trinoom, Westwijzer, Boskriek, De Smalle Weegbree, De Speelhoeve, 't Kraaiennest, De Bolderberg en Het Zuiderpad. Mijn vermoeden is, dat jij naar de Basisschool De Buizerd op de Buizerdstraat 235 ging, omdat die als enige daar volgens een Jenaplanschool is, wat dan weer aansluit op jouw vervolgstap naar de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen, die volgens de Jenaplanwijze werkt. De huidige directrice van De Buizerd is Miranda Drubbel. Er is inmiddels een anti-pestprotocol, wat door Miranda gecoördineerd wordt. Er is ook een meldcode voor kindermishandeling en huiselijk geweld ontwikkeld. Ik noem dit, omdat jij een periode alleen maar Indiase kleren droeg, waardoor jij door schoolgenoten bent geslagen. Jij werd telkens om de zoveel tijd in elkaar geslagen. Jouw ouders vonden dat jij van jezelf af moest bijten en dat jij jezelf niet moest aanpassen, wat jij ook nooit gedaan hebt, maar een bepaalde onzekerheid in jouw gedrag is nog steeds zichtbaar.

Als puber ging jij veel uit en deed jij alles wat niet mocht. Met jouw vriendje woonde jij in kraakpanden of in de tuin van zijn vader. Jouw vader leerde jou gitaar spelen. Jij durfde niet echt te zingen, maar wel in een punkbandje lekker heftig doen. Op jouw 14-de ging jij in Nijmegen op kamers wonen. Daar voelde jij jezelf wel thuis en jij zegt nog altijd, dat jij uit Nijmegen komt en niet uit Wijchen. Jij zat twee jaar op de Stedelijke Scholengemeenschap op de IJsbeerstraat 12 in Nijmegen, opgericht in 1865 als HBS, met ex-leerlingen als Joris Ivens, Frank Boeijen, Willem Nijholt en Pieter Derks. Jij deed er van alles aan om er vanaf geschopt te worden. Als jij tegen een leraar meneer moest zeggen, zei jij: 'Dan moet jij mij mevrouw noemen!'. Het kan ook zijn dat jij daar door medescholieren stelselmatig in elkaar geslagen bent, vanwege jouw Indiase look. Jij was dwars op school en jij moest op zoek naar een andere middelbare school. Gelukkig ging jij daarna naar de Leefwerkschool Eigenwijs, die van 1982 tot 2008 bestond en die op 1 september 2008 is gefuseerd met het Flex College Nijmegen op de Heyendaalseweg 235, locatie Eigen Wijs, waar jij studeerde en jouw Havo-diploma behaalde. Na de Havo nam jij zangles.

Op jouw 18-de ging jij naar de Herman Brood Academie in Utrecht. Jij had niks met mensen en roosters. Sommige leraren waren echt verschrikkelijk, maar jij zette toch door en jij hebt de eindstreep gehaald. Jij zegt dat jij 60 stemmen in jouw hoofd hebt, waardoor jij heel tegenstrijdige kanten hebt. Jij deed vroeger aan ballet en jij bent vaak heel onzeker. Op jouw 21-ste begon jij een eigen bedrijf, een eigen band. Jij zong 'Zeg me dat het niet zo is' van Frank Boeijen bij De Wereld Draait Door. Jij zei: 'Ik was toen fokking nerveus, omdat ik zelf piano moest spelen!'. Jij maakt pop-noir muziek en jij combineert elektro-elementen met klassieke muziek. Jouw bandleden zijn: de Haagse violiste Pauline Koning, de drummer Rogier van Roosmalen (voorheen was dat Kasper de Boer) en de gitarist Pascal Voorbraak. In de You Tube film 'Ahaa Live at De Helling' spelen zij een duidelijke en bewonderenswaardige rol. Jullie maken een mix van poëtische teksten, donkere vioolklanken en synths. In december 2014 stod jij in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Jij was ook te zien in het tv-programma 'De Beste Singer-songwriter'.

In het voorjaar van 2016 verscheen jouw debuut-EP 'Come Sin With Me', met 'Champagne', 'Be Gone', 'Bones & Cigarettes', 'Rain' en 'Tarentino'. Jij was beïnvloed door Lana del Rey, Lorde en P!nk. Daarna verscheen de EP 'Sinister', met 'If This Is the End', 'Paradise', 'Saterday', 'Dangerous' en 'I'm Fine'. In 2016 werd jij 3FM Serious Talent en in Maart 2017 verscheen jouw debuutalbum 'LAKSHMI', met 'Only for the Wicked', 'Ahaa', 'I'll Be on My Way', 'Sailing', 'On the Run', 'What the Hell', 'Take Me on a Trip', 'Live Forever', 'Tarantino' en 'The Lost Kult (Starry Eyed)'. In 2018 verscheen het album 'Siren', met 'Blue Lights', 'Wars', 'When No One Sees Me', 'Falling Free', 'Crash & Burn', 'Feeling Like Forgetting', 'Waiting Till The Sun', 'Empty', 'Northern Sky', 'Ithaca', 'Nowhere To Go', 'Stronger' en 'After Hours'. Op 15 februari 2019 verscheen de single 'Starship 109', op 18 juni 2021 verscheen de single 'Grow with You' en op 25 april 2023 verscheen de single 'No Time To Die', samen met het Metropole Orkest. Op 7 november 2018 had jij de première van jouw eerste theatershow 'Adem' in De Kleine Komedie. Deze show liep tot 30 maart 2019. In 'Adem' liet jij de vrouw achter de zangeres zien, jouw perfectionisme en tevens jouw passie voor wat schuurt en kraakt. Jij deed ook mee met De Slimste Mens, waar jij jezelf bijzonder ontspannen voelde.

Sinds 2021 heb jij een liefdesrelatie met de frontman van Kensington, de zanger/gitarist Eloi Youssef. In 2021 deed jij mee met 'Wie is de Mol?'. Jij was niet de Mol en jij behaalde niet de finale. Eloi is geboren op 28 juni 1987 in Utrecht en hij heeft een Nederlandse moeder en een Egyptische vader. Hij is in Bunnik opgegroeid en hij had een slechte thuissituatie. Thuis sprak zijn vader jarenlang niet met hem. De band met zijn ouders is hersteld, al ging dat met zijn vader moeizamer. Op zijn 12-de is hij gitaar en viool gaan spelen en na de Havo werd hij gitarist bij Quad, wat later Kensington werd, opgericht in 2005. In 2016 kreeg hij samen met zijn ex de dochter Sophia. Er verschenen 5 albums en 3 EP's met Kensington en Eloi. In 2022 verliet hij de band na een afscheid in de Ziggo Dome. Jij hebt ook een mooie en heldere spreekstem. Jouw goddelijke zangstem is hoog, lieftallig, dromerig, spookachtig, geraffineerd, zuiver, weemoedig, melancholisch, neerslachtig, slow-motion achtig, teergevoelig, futuristisch, desolaat, zwoel, orgastisch, op het randje van de spreektaal, vervreemdend, sirene-achtig, magisch, dramatisch, duister en diep-emotioneel. Jij bent een vegetariër, jij draagt een neusring, je hebt enkele tatoeages en jij bent inderdaad supergedreven.

In 2022 gaf jij een mini-concert op het Preuvenement Assen, wat om 19.35 uur op het koepelpodium begon. Daar heb ik enorm veel van genoten, ook omdat ik de hele tijd dichtbij jou kon zijn en de sfeer heel gemoedelijk was. Ik ontdekte pas veel later wie jij werkelijk was. Jij bent zo'n bijzondere zangvogel, dat het begrijpelijk is, dat jij en jouw publiek zich afvragen of jij wel van deze planeet bent. Jij hebt mogelijk een heel uniek trillingsgetal. Het is terecht van de hoogst sympathieke schrijver/tv-presentator/interviewer Özcan Akyol, dat hij jou in zijn tv-programma 'Eus' Boekenclub' in de spotlights zet, al is het wel erg jammer dat het steeds van die mini-intermezzo's zijn. Dat smaakt naar meer en doet je naar meer snakken, moet iemand gedacht hebben. Wellicht is dat de bedoeling, want zo werkt het wel, maar het blijft toch vreemd dat jij daar jouw prachtige stem voor leent, voor een soort overgangsmelodietje naar een ander onderwerp. Dat moet je maar niet te lang blijven doen, maar ondertussen, dat neem ik graag van je aan, ben je hard bezig met jouw derde album.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
2 mei 2023


Geplaatst in de categorie: idool

4.6 met 7 stemmen 107Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)