Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

VVD en de Holle Frasen

Dilan Yesilgöz als premier van Nederland lijkt mij helaas geen goed idee. De voortrekker van de VVD oogt zeker fris, heeft een migratie achtergrond en is vrouw. Zij zal beste bedoelingen hebben voor Nederland. Ze lacht graag en redelijk veel en bezit wel een bepaalde behendigheid. Alleen wie zoekt naar originaliteit, inhoudelijke verrassingen of opvallende leiderskwaliteiten, die komt bedrogen uit, vind ik. Dus zal ik zeker niet op haar stemmen en nog minder op haar partij. Mogelijk dat ik kiezers te kort doe. Echter, het zou voor deze partij goed zijn om na het tijdperk van snelle woordenstromen en geen actieve herinneringen eens in de oppositie te moeten.

Voortschrijdend inzicht en grondige herbezinning kunnen bijdragen aan een werkelijk vernieuwde VVD. De spotjes op televisie werken daar niet aan mee. Gladgestreken suikergoed met onder meer: ‘Ik sta aan jouw kant.’ Tja. Het is hier en elders al zo vaak uiteengezet, dat de VVD niet echt de ‘schuldige’ is van de vele ingrijpende maatschappelijke mislukkingen. Zoals: toeslagen, belastingen, woningmarkt, jeugdzorg, ouderenzorg, cultuur, onbarmhartige overheid, problemen weglachen, geen actieve herinneringen hebben, en nog wel een en ander. Maar wel heeft deze dominante partij met coalitiepartners verkeerde accenten gelegd, waardoor er ingrijpende en verstrekkende missers in het beleid zijn ontstaan. Ook al was Rutte in al die jaren een soepele debater en regelaar.

Verder is de thans beoogde premier van de VVD op een bepaalde manier ‘meisjesachtig’. Maar los van haar kickboksen op hakken, zijn haar teksten en stijl van spreken doordrenkt van blufpoker en inhoudelijk magere invulling. Meer lijken het staccato oneliners. Zo bezien lijkt zij mij kampioen holle frasen en open deuren. ‘Ja, ik hak graag knopen door’. De reeks van herhaalde open deuren is moeiteloos aan te vullen. Ik noem er enkele. ‘Ik kijk liever vooruit. Ik sluit geen kiezers uit. Ik houd niet van waterige compromissen. Nee, we hebben niet alles goed gedaan. Moeten we van leren. Weg met de Oude Politiek' (VVD samen met andere coalitiepartijen). 'Ik zoek graag naar oplossingen voor de problemen in het land (of woorden van gelijke strekking)'. En: ‘Ik ben er klaar voor’. Voor wat eigenlijk?

Schrijver: Karel Jong
20 november 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.4 met 7 stemmen 295



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Karel Jong
Datum:
24 november 2023
VVD is wel behoorlijk afgestraft, zoals alle regeringspartijen. Nog steeds vind ik dat Yesilgöz het niet goed heeft gedaan. Op dat punt blijf ik staan achter mijn eigen argumentatie in deze Beschouwing.
Naam:
Sir Joanan Rutgers
Datum:
20 november 2023
Dilannetje doet me denken aan een onterecht zelfverzekerde mannequin, die er van overtuigd is dat zij het mooiste figuur heeft en de mooiste kleding draagt, terwijl ze in wezen inhoudsloos en dom is, de naakte keizerin.
Ze is er klaar voor om met diezelfde VVD-poppenkast verder te gaan, want ze is exact zo'n pretletter en gladde aal als Mark. Ze staat inderdaad aan de kant van oppervlakkige rijken, die geen enkele last van de volksproblemen van minderbedeelden hebben, die alles wel prima vinden en enkel hun decadente status quo willen behouden. Kijk voor de extra bevestiging van deze mening maar eens op haar protserige FB-fotogalerij. Bovendien vind ik haar preoccupatie met een gevechtssport, de politiemacht, waakhonden e.d. alarmerend en zorgwekkend. Dat dit bazige, stuurse, bitch-achtige madammeke de macht om de macht wil grijpen, is overduidelijk. Ze heeft ons land helaas niets anders dan nog meer VVD-ellende te bieden. Dat ze zomaar over die 13 jaar VVD-regering heen kan stappen zegt alles over haar inborst en feitelijke onbetrokkenheid met de gedupeerden van het afgelopen VVD-beleid. Ze is blijkbaar zo recidivistisch als de meest geslepen crimineel. Maar die VVD-stemmers zijn dat ook.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)