Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Van de verguisde Hans Janmaat tot premier Wilders

De bijna vooroorlogse, potsierlijke promotiefilmpjes van de Centrumpartij lijken inmiddels eeuwen van ons verwijderd. Hans Janmaat (1934 - 2002) zat daarin het Nederlandse volk toe te spreken, terwijl er in zijn armoedige interieur een bosje foeilelijke bloemen stonden. Hans was ook de leider van de Centrumdemocraten, die op 29 maart 1986 in Hotel Cosmopolite in Kedichem met een aanslag werden geconfronteerd, waardoor de CD-secretaresse Wil Schuurman haar rechterbeen verloor.

Inmiddels is het 2023 en heeft de PVV een megawinst van 37 zetels behaald, waardoor het niet anders dan rechtvaardig is, dat de doorleefde PVV-leider Geert Wilders de nieuwe premier van Nederland gaat worden. De VVD ging meteen dwars liggen en gooide de deur tot samen regeren dicht, al kan die deur natuurlijk ook weer open gaan. De BBB gaat graag met Geert in zee, maar het NSC bakkeleit nog graag een tijd over de grondwetprincipes, vooralsnog overstag te gaan. Misschien schuift Geert nog wel een andere kandidaat voor het premierschap naar voren, maar er is niemand zo gedreven en onderlegd als hij. Bovendien is hij stukken eerlijker, meer gevat en betrouwbaarder dan Mark Rutte. De migratieproblematiek rijst de pan uit en het is hoog tijd dat dat structureel en daadwerkelijk drastisch wordt aangepakt. De kabinetsformatie is absoluut niet gebaat bij nog meer getraineer en muggenzifterij. De politieke poppenkastshow moet vervroegd worden afgebroken. Het is tijd voor razendsnelle overbruggingen en de handen ineen sluiten, zodat dit land weer vooruit kan en oplossingen uitgevoerd kunnen worden.

Geert Wilders is geboren op 6 september 1963 in Venlo. Zijn opa was Johan Ording en zijn oma was de Indische Annie Meijer. Deze grootouders hadden 7 kinderen, toen zij Nederlands-Indië werden uitgezet. Het zevende kind was Geerts moeder. Opa Johan was adjunct-inspecteur van de overheidsfinanciën in Oost-Java en hij was betrokken bij een grootschalige fraude en corruptie. Zij gingen eerst naar Nice en uiteindelijk naar Grubbenvorst. In Nice was Annie zwanger van een achtste kind. In 1935 zijn zij naar een buitenwijk van Venlo verhuisd.

Geerts vader was Johannes Henricus Andreas Wilders, geboren op 31 augustus 1923 in Maasbree en overleden op 22 augustus 2005 in Venlo. Zijn moeder is Maria Anne Ording, geboren op 29 mei 1933 in Soekaboemi, Nederlands-Indië. Zij zit nu in een verzorgingstehuis in Venlo. De 9 jaar oudere broer van Geert is Paul en hij heeft twee zussen. Hij is rooms-katholiek opgevoed, maar hij is nu een agnosticus. Zijn vader was adjunct-directeur van Océ (kopieermachinesproductie).
Geert behaalde de Mavo en de Havo aan het St. Thomas College in Venlo, nu het Valuascollege. Op zijn 17-de ging Geert naar Israël, waar hij in een kibboets werkte en vaak in een schuilkelder zat.
Op zijn 20-ste was hij kort getrouwd. In de jaren 1980 woonde hij in de wijk Kanaleneiland te Utrecht. Paul en Geert kookten voor elkaar. Ze gingen ook samen naar Israël. Geert vond dat de Turken en de Marokkanen Kanaleneiland 'overnemen' en 'islamiseren', de buurt verloedert en de criminaliteit neemt toe.
Hij werkte voor de Ziekenfondsraad en de Sociale Verzekeringsbank in Zoetermeer. Frits Bolkestein was zijn mentor.

In 1990 was Geert in een Haagse kroeg aan het Plein, waar hij Krisztina Marfai ontmoette. Hij was op slag verliefd op haar. Krisztina werkte als Hongaarse diplomate in de Hongaarse ambassade. Zij studeerde Nederlands en economie in Boedapest. Op 31 juli 1992 zijn Geert en Krisztina in Boedapest met elkaar getrouwd. Zij is een fijn mollige, charmant rondborstige en modieuze vrouw met een zeer vriendelijk gezicht en zij is een hoofd kleiner dan Geert. Elke zomer gaan zij naar het Balatonmeer en bezoeken zij de familie van Krisztina. Zij kunnen nooit alleen met elkaar zijn, omdat Geert continu beveiligd wordt.

Geert is fan van Donald Duck, De Smurfen en de Dire Straits. Hij is o.a. bevriend met Marine Le Pen, Viktor Orban, Tom Van Grieken, Frauke Petry, Pia Kjaersgaard, Kristian Dahl, Giorgia Meloni en Christoph Blocher. De extreem-rechtse David Horowitz doneerde 150.000 dollar aan de PVV.
Geerts naaste medewerkers zijn: Marie-Fleur Agema (1976, Purmerend), Vicky Maeijer (1986, Rotterdam) en Martin Bosma (1964, Wormer). Marie-Fleur heeft een relatie met de PVV-er Léon de Jong, met wie zij in 2015 een dochter kreeg. Marie-Fleur heeft multiple sclerose. Martin stelt in zijn boek 'De schijn-élite van de valse munters', dat Hitler een socialist was. Lekker is dat. Net zo absurd als Karl Marx een nazi noemen. De opwarming van de aarde vergeleek hij met de zure regen, wat niemand straks meer noemt.

Het is hoogst opmerkelijk dat Geerts broer Paul niets met de politieke ideeën van Geert heeft. Sinds een ruzie in 2016 hebben Geert en Paul geen contact meer met elkaar. De ruzie ging over een door Geert geplaatste foto van Angela Merkel, met gemanipuleerde, bloedende handen inzake de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. Paul bood plaatsvervangend excuses voor Geert aan.

Paul is ook actief op X. Paul zegt tegen Geert: 'Jouw eigen vrouw is een gelukszoeker! Jouw hele familie bestaat uit gelukszoekers!'. Paul zegt ook: 'Geert is altijd gek op aandacht en macht geweest! Hij biedt net als Marine Le pen en hun internationale medestanders simpele oplossingen; weg met de migranten, sluit de grenzen, weg uit de EU. Maar onze problemen zijn veel complexer. Geert verkoopt illusies aan de mensen!'. Paul werd bij Euronews door James Franey geïnterviewd. Hier lijkt Paul zwaar gedrogeerd, maar hij is wel openhartig en to the point. Zie You Tube. Hij zegt: 'Geert geeft makkelijke, extreme oplossingen voor het politieke gat inzake immigratie, waar de mensen naar uitkijken. Paul houdt nog steeds van de mens Geert, maar hij wijst zijn politieke ideeën af. Natuurlijk mist hij Geert, maar hij kan niet voor hem beslissen om het contact te herstellen. Hij zegt ook: 'Geert zal zijn extreme standpunten niet kunnen uitvoeren!'.

Geert gokt nu natuurlijk op zoveel mogelijk, in plaats van met lege handen blijven staan. En dat goede, democratische recht heeft hij nu eenmaal. En dan kan zijn ongeduldige wiebelvoet ook tot rust komen.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
12 december 2023


Geplaatst in de categorie: politiek

4.2 met 4 stemmen 95



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)